Wijzertje 2 Februari 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Nieuwe collega

Esther Kramer heeft de afgelopen anderhalf jaar Lianne Niessen tijdens haar ziekteverlof vervangen als IB’er. Lianne komt niet meer terug op De Zonnewijzer. Vanaf 1 februari zal Esther een vaste plek in ons team krijgen als IB’er. Verderop in deze nieuwsbrief stelt zij zich voor. Esther zal dit schooljaar grotendeels verbonden zijn aan de groepen 4, 5, 6 en 7.

Nieuw kleutermateriaal

In de kleuterbouw is nieuw materiaal aangeschaft ter verrijking van de thema’s. De leerkrachten kunnen met dit materiaal de hoeken in hun lokaal beter naar de diverse thema’s inrichten.

Inloop directie

Het inloopmoment voor ouders is op Zonnewijzer 1 voortaan op dinsdag. Heeft u vragen aan de directie dan kunt u op dat moment zonder afspraak binnenlopen. De eerstvolgende inloopmomenten zijn gepland op:

Dinsdag 6-2-2018 om 8.30 uur in de teamkamer op Zonnewijzer 1.
Woensdag 21-2-2018 om 8.30 uur in de teamkamer op Zonnewijzer 2.

Het thema dieren bij de kleuters

De kleuters werken met het thema dieren.

Jaarvergadering Activiteitencommissie

Aanstaande woensdagavond 7 februari houdt de AC de jaarvergadering vanaf 20.00 uur op Zonnewijzer 1. Hierin wordt door het bestuur het jaarverslag van vorig jaar uitgebracht en de begroting van het lopende boekjaar wordt vastgesteld. Deze vergadering is openbaar en door iedereen te bezoeken.

 

Even voorstellen

Sinds oktober 2016 heeft u mij op zowel Zonnewijzer 1 als 2 tegen het lijf kunnen lopen. Toen ik hier pas kwam werken, ben ik ook door een ouder geïnterviewd voor het Wijzertje, dus het is heel goed mogelijk dat er bij u ergens een belletje rinkelt….

Met veel plezier heb ik de afgelopen periode als tijdelijk Intern Begeleider gewerkt naast mijn collega IB’er Jessica den Nijs. Nu wordt deze tijdelijke job omgezet in een permanente plek op De Zonnewijzer en dat maakt me blij. Ik heb De Zonnewijzer leren kennen als een actieve, inspirerende, warme school, waar het fijn is om te werken.

Oorspronkelijk ben ik leerkracht. Ik heb jarenlang gewoond en gewerkt in Amsterdam. Daarna zijn we verhuisd naar Haarlem. Twee heerlijke kinderen (inmiddels 18 en 21) dienden zich aan en vroegen mijn aandacht. Ik stond toen parttime voor de klas. Tien jaar geleden besloot ik de opleiding tot Intern Begeleider te volgen. Na het behalen van het diploma had ik het geluk meteen als IB’er aan de slag te kunnen op basisschool de Dolfijn. Na daar zes jaar te hebben gewerkt, besloot ik mijn horizon te verbreden naar andere scholen en ging ik tevens de opleiding voor leerbegeleiding (RT) volgen. Het gaf me veel voldoening kinderen individueel te kunnen begeleiden. Daarom besloot ik een eigen RT-praktijk op te zetten. Af en toe, als de tijd het toelaat, begeleid ik in mijn vrije tijd kinderen van andere scholen.

Ook werk ik op andere scholen van Stichting Spaarnesant als IB-invalkracht of, indien nodig, voor de klas. Kortom, ik ben een onderwijsdier en hou van mijn vak. Ik hoop dat u mij weet te vinden, indien u vragen heeft of even wil sparren. Samenwerking met u als ouder komt uw kind altijd ten goede. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Wie weet tot ziens!

Schaken op de radio

Vorige week vrijdag kwam radio 1 op bezoek bij de schaaklessen op De Zonnewijzer. De verslaggever maakte een reportage over schaken, onder andere over het TATA toernooi, maar ook over schaaklessen voor kinderen. Er zijn verschillende kinderen en ouders geïnterviewd. Het hele interview kunt u hier beluisteren:
https://eenvandaag.avrotros.nl/item/schaken-steeds-populairder-bij-kinderen/

error: Inhoud is beveiligd