Wijzertje 9 Februari 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Flint

We zijn zeer verheugd u te kunnen melden dat juf Marijn bevallen is van een mooie zoon: Flint! Marijn en Flint maken het goed.

10-minuten gesprekken

Vanaf maandag 19 februari zijn er 10-minutengesprekken. U krijgt van de leerkracht bericht wanneer u zich kunt inschrijven via DigiDUIF.
Volgende week vrijdag 16 februari krijgen de kinderen hun rapport mee naar huis.In de kleuterbouw is nieuw materiaal aangeschaft ter verrijking van de thema’s. De leerkrachten kunnen met dit materiaal de hoeken in hun lokaal beter naar de diverse thema’s inrichten.

iPads

Afgelopen week zijn de iPads bij de leerlingen geïntroduceerd. Ze zijn er meteen enthousiast mee aan de slag gegaan. We zijn trots op deze ontwikkeling in de school.

Beeld op het schoolplein

Zoals de meeste ouders zullen weten, staat er op het plein van Zonnewijzer 1 een beeldje. Wat is dit voor een beeldje en waar staat het symbool voor? Wij zijn op onderzoek uit gegaan. Het beeldje stamt uit 1967 en staat symbool voor vriendschap. Het is gemaakt door Johan Limpers. Net als vele andere kunstenaars van wie het werk te zien is in de openbare ruimte van Haarlem, volgde ook de beeldhouwer Johan Limpers zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam onder Jan Bronner. In 1940 won Limpers de Prix de Rome, maar zijn veelbelovende carrière werd ruw verstoord door de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog ging hij in het verzet en hij werd om zijn rol in het verzet in juni 1944 door de Duitsers gefusilleerd. Nadat Limpers de prestigieuze prijs had gewonnen, kocht de gemeente Haarlem het beeld Vriendschap aan. Het stenen beeld werd geplaatst op de Planetenlaan. Na ernstige beschadigingen aan het beeld werd de sculptuur in 1967 vervangen door een bronzen versie. De stenen versie werd ondergebracht in het Frans Hals Museum.

De Kleine Zeemeermin

De groepen 3 en 4 zijn dinsdagmiddag naar de stadsschouwburg in Haarlem geweest. Ze werden er als eregasten ontvangen. Veel kinderen keken hun ogen uit: wat een mooie zaal!

De Kleine Zeemeermin, door Beyza uit groep 4C.

De kinderen hebben de voorstelling De Kleine Zeemeermin van Theater Terra bijgewoond. Het decor was adembenemend. De acteurs brachten de personages tot leven door middel van levensechte poppen. De voorstelling was mede georganiseerd door HART. Namens de leerkrachten: bedankt ouders voor het vervoeren!

error: Inhoud is beveiligd