Wijzertje 16 Maart 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Visieontwikkeling

Zoals u weet zijn we druk bezig met het vormgeven van een nieuwe visie. De directie is afgelopen week hierover in gesprek gegaan met de kinderraad. De leerlingen hebben een goede bijdrage geleverd en ze hebben hun ideeën over wat zij belangrijk vinden duidelijk kunnen inbrengen. Wij zijn trots op ze!

Goede Vrijdag

Weet u nog dat de leerlingen op Goede Vrijdag niet vrij zijn? Dit is omdat we anders niet genoeg uren maken om de leerlingen twee weken meivakantie te geven.

Lenteontbijt

Op Goede Vrijdag (30 maart) is het weer tijd voor het lenteontbijt. De kinderen nemen hun mooi versierde schoenendoos mee met daarin een ontbijtje voor een klasgenoot. Vandaag krijgen de kinderen de brief mee naar huis waarin staat wat de bedoeling is van het lenteontbijt.

Stakingsdag

Een deel van de leerkrachten is afgelopen woensdag naar Amsterdam gegaan om te staken. Een ander deel van de leerkrachten is op school gebleven om aan de slag te gaan met het in kaart brengen van de werkdruk. Tevens zijn er plannen gemaakt om de extra gelden die vanuit het ministerie komen goed in te zetten. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van de mogelijkheid bij het voetbaltoernooi te zijn. Vaak schiet het er bij veel leerkrachten door tijdgebrek bij in om bij de toernooien aanwezig te zijn dus het was erg leuk om onze kanjers te zien voetballen.

Even voorstellen

Juf Sanne Klasen

Mijn naam is Sanne Klasen en op dit moment zit ik in de laatste fase van mijn opleiding. Sinds de start van dit schooljaar werk ik op dinsdag in groep 7 van OBS de Wilgenhoek. Wat voor mij belangrijk is, is dat alle kinderen zich veilig voelen in de klas. Plezier staat hierbij voorop. Daarnaast vind ik beweging belangrijk. Dit integreer ik zoveel mogelijk in de lessen.
De reden dat ik voor de Pabo heb gekozen is dat ik graag wil meehelpen aan de ontwikkeling van kinderen. Voor de Pabo heb ik het CIOS afgerond. Dit is een sportopleiding waarbij ik de specialisatie bewegingsagoog heb gedaan. Ik heb er zin in om op donderdag en vrijdag in groep 5B te gaan starten.

Op de boerderij

Zoals u weet zijn we druk bezig met het vormgeven van een nieuwe visie. De directie is afgelopen week hierover in gesprek gegaan met de kinderraad. De leerlingen hebben een goede bijdrage geleverd en ze hebben hun ideeën over wat zij belangrijk vinden duidelijk kunnen inbrengen. Wij zijn trots op ze!

De week van het geld

Van 12 tot en met 18 maart is het De week van het geld. In dit kader heeft de organisatie Eurowijs ervoor gezorgd dat twee medewerkers van de SNS Bank afgelopen maandag in groep 3B een gastles kwamen geven over geld. Hoe ziet ons geld eruit? Hoe herken je écht geld en wat is vals geld? Hoe betaal je ermee? En stop jij je geld in een spaarpot of geef je het liever meteen uit? Ook (contactloos) pinnen kwam aan bod. Alle kinderen hebben leerzaam materiaal gekregen om leuke opdrachtjes en sommen mee te maken. Ze zijn allemaal nóg wat meer ‘eurowijs’ geworden. Dank aan de SNS Bank en Eurowijs voor dit leuke initiatief.

Voetbaltoernooien

Terwijl velen op wintersportvakantie waren, hebben twee teams uit groep 7 en 8 vorige week meegedaan aan het schoolzaalvoetbaltoernooi in het Kennemer Sportcenter. Helaas behaalden beide teams geen podiumplaats, maar we hebben wel een leuke en sportieve dag gehad.

Op woensdag 14 maart heeft De Zonnewijzer wéér meegedaan aan een schoolvoetbaltoernooi. Dit keer buiten bij BVC Bloemendaal. Ook deze keer helaas geen prijzen. Wel kwamen er verschillende leraren kijken!

WNF in de klas

Door Celia uit groep 6A:
Maandag kwamen er twee vrijwilligers van het WNF in groep 6 ons van alles vertellen over de natuur. Ze vertelden bijvoorbeeld dat de natuur in gevaar is door de mens. Dus ze vertelden over de opwarming van de aarde, dat heel veel mensen al het afval in de zee gooien en dat er daarom een plasticsoep ontstaat. Ik vond het heel erg interessant maar ook zielig want ze lieten ons een paar foto’s zien van dieren die stikten in plastic. En ze vertelden dat de schildpad plasticzakjes aanzag voor kwallen. Ik heb veel geleerd over het gevaar dat dreigt voor de dieren en heb besloten dat ik zo veel mogelijk mijn best zal doen om de dieren te helpen. Ik ben al wel donateur van het WNF. Maar ik doe het natuurlijk niet alleen omdat ik donateur ben maar ik doe het vooral voor de dieren en hun thuis (dus de natuur). En ik hoop dat alle mensen mij na gaan doen. Wat wel stom was is dat de les voorbij vloog. Dus het duurde heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel kort ☹.

error: Inhoud is beveiligd