Wijzertje 30 Maart 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Versterking

Goed nieuws! Vanaf 3 april komt Cindy Ravelli ons team versterken. Hieronder stelt zij zich voor. Wij wensen haar een fijne tijd op De Zonnewijzer.

Beste ouders en kinderen, mijn naam is Cindy Ravelli en per 1 april kom ik het team van De Zonnewijzer versterken. Ik zal voornamelijk de bovenbouw ondersteunen als onderwijsassistent. Ik ben zelf geboren en getogen en nog steeds wonende in Haarlem-Noord, een fijne, prettige buurt. De Zonnewijzer ken ik dus al jaren van het voorbij fietsen. Vanaf 1 april zal ik er vijf dagen in de week ook daadwerkelijk zijn. Ik heb hier veel zin in en zal heel hard mijn best doen om snel iedereen te leren kennen. Tot na Pasen!

Lustrum

Dit schooljaar bestaat de school 90 jaar. Wij gaan dit uitgebreid vieren in de week van 11 tot en met 15 juni. Er wordt op dit moment hard gewerkt om er een mooie week van te maken. Er staan al veel activiteiten gepland en het gaat een leuke week worden.

Voor deze week willen we graag een beroep doen op jullie als ouders om ons hierbij te ondersteunen. We hebben een hoop helpende handen nodig om deze week in goede banen te leiden. Daarnaast willen wij u vragen om de vrijdagmiddag vrij te houden in uw agenda. Op deze middag zullen de leerlingen een presentatie geven.

Het jaarlijkse schoolproject Planeet Compleet zal vanwege dit feest in een iets ander vorm gegoten worden.

We zullen u regelmatig op de hoogte houden van het proces. Mocht u zich alvast willen opgeven als hulpouder dan kan dat bij de leerkracht van uw zoon/dochter. Onze dank is GROOT.

Nationale Buitenlesdag

Op 10 april is het Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven dan een deel van de dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Dat buiten zijn goed is voor kinderen, is algemeen bekend. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk een positief effect op het leervermogen van kinderen. De buitenles biedt ruimte voor uitdagend onderwijs! Wij gaan hier op 10 april natuurlijk aan mee doen. Wij hopen op een mooie zonnige dag!

Groepsdoorbroken Ateliers (GDA)

Deze weken vinden weer de zogenaamde ‘ateliers’ ( groepsdoorbroken creatieve activiteiten) plaats. In de groepen 4 was het thema bijvoorbeeld Lente. De activiteiten waar de kinderen aan deel konden nemen waren batikken, toneel en knutselen ‘van pop tot vlinder’. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. Fijn ook dat ouders zo bereid zijn om ons hierbij te ondersteunen. Dank jullie wel.

error: Inhoud is beveiligd