Wijzertje 1 Juni 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Studiedag Kanjertraining

Vorige week dinsdag hebben we met het hele team een opfriscursus van de Kanjertraining gevolgd. Het was een inspirerende dag. Ook volgend schooljaar zal de Kanjertraining een aandachtspunt zijn in ons jaarplan. We zorgen dat zoveel mogelijk leerkrachten geschoold zijn om zelfstandig de Kanjerlessen aan hun eigen groep te kunnen geven.

Juf Lisette

Afgelopen dinsdag heeft juf Lisette afscheid genomen van de kinderen uit groep 1-2C. Juf Lisette heeft vanaf januari het zwangerschapsverlof van juf Marijn ingevuld. We willen haar daar hartelijk voor bedanken.

Olympische dag voor groep 7 en 8

De Olympische Dag Haarlem is het sportieve hoogtepunt voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8. Een keer in de twee jaar doen er ruim duizend kinderen mee van de basisscholen uit Haarlem en omstreken. Een feestelijk sportspektakel met in 2018 maar liefst 26 deelnemende scholen en meer dan 2000 deelnemers. Natuurlijk hebben wij ook meegedaan. Het was een zeer geslaagde sportieve dag.

Avondvierdaagse

Volgende week start de avondvierdaagse. Wij wensen iedereen die meeloopt en de ouders die het organiseren veel succes!

90-jarige jubileum

Over twee weken vieren wij ons 90-jarig jubileum. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er een mooie feestweek van te maken.

Verkeersexamen

Alle kinderen uit groep 7 zijn geslaagd voor het verkeersexamen. Ze hebben hun diploma inmiddels gekregen. Wij zijn trots op ze!

Cito-toetsen

Aan het weer is het al te merken, we gaan weer richting het eind van het schooljaar. In de komende periode staan dan ook de cito-toetsen weer op het programma. In principe hebben we hiervoor de hele maand juni de tijd. Leerkrachten plannen dit zelf in in hun programma. Ze houden hierbij rekening met de Avondvierdaagse (en de daarmee gepaard gaande moeheid bij sommige kinderen) en de feestweek. Om het allemaal passend te krijgen zou het kunnen dat sommige groepen al komende week beginnen met de toetsen. We willen u vragen ook rekening te houden met de toetsperiode, door zoveel mogelijk de doktersafspraken na schooltijd te plannen.

De schoolfotograaf

Op donderdag 7 juni komt de schoolfotograaf bij de kleuters. Ook wordt er die dag een afscheidsfoto gemaakt van de groepen 8.

De groepen 3 t/m 8 worden in het nieuwe schooljaar weer op de gevoelige plaat vastgelegd, en wel op 24 en 27 september 2018.

Het podium van het NK Knikkeren

Groep 6A was duidelijk goed vertegenwoordigd bij de voorronde van het NK Knikkeren die woensdag 16 mei plaatsvond op het plein van Zonnewijzer 1. Evi werd eerste, Otte tweede en Dante eindigde op de derde plek.

Duinuitje groep 4C

Konijnenhol

De groepen 4 zijn vorige week op excursie geweest in de duinen. Groep 4C vertrok met de auto’s en de ouders (dank daarvoor!) naar het Koevlak aan de Zeeweg. Gewapend met verrekijker, kaarten van Freek en een regenjas (het spatte maar heel even) gingen de kinderen op stap met de natuurgidsen. Ze ontdekten van alles over sporen, insecten en bomen. Het stiltespelletje aan het eind deed de kinderen ervaren wat je hoort in de duinen: vogels, de wind en… en…

Een groep had zelfs een echt konijn gezien!

Het was een gezellige en leerzame ochtend. Tot ziens in de duinen.

Duinuitje groep 4C

Ook groep 4B heeft een geweldig leuke tijd gehad in de duinen en veel geleerd over de dieren en planten die er te vinden zijn.

Waar is de brand?

En deze week stond er al weer iets leuks gepland voor de groepen 4. Afgelopen dinsdag kregen zij namelijk de brandweer op bezoek. Deze keer gelukkig niet omdat er brand was of omdat er iemand ‘per ongeluk’ op de noodknop had gedrukt ;).

Wel hebben de kinderen heel veel geleerd over wat je wel of juist niet moet doen als er brand is. Twee slogans zijn hierbij heel belangrijk:

Niet hollen, maar rollen
Eerst water, de rest komt later
De kinderen mochten van alles vragen en vertellen. De dames van de brandweer wisten hier goed en duidelijk mee om te gaan! Aan het eind hebben de kinderen nog een werkboekje gekregen. Bedankt brandweer!

Olympische dag

Door: Janna en Jasmin uit groep 7B

Jasmin: ik zat bij peanutball. Aan het begin moesten we allemaal verzamelen in het stadion bij DSS. Eerst keken we naar een soort van optreden en een warming-up. Daarna moesten we verzamelen bij je eigen sport.

Janna: ik zat bij volleyball. En eerst gingen we naar een stadion toe. Als dat afgelopen was ging je naar je groepje toe en ging je naar je eigen sport toe. Ik ging dus naar volleyball toe.

Jasmin/janna: we moesten outfits aan van De Zonnewijzer. We moesten heel veel partijtjes doen tegen andere scholen. Als er pauze was gingen we naar anderen sporten toe om hun aan te moedigen.

Janna: toen ik bij volleyball was. Moest ik eerst nog even wachten en daarna gingen we een wedstrijd spelen. De eerste verloren met 15-12.

Jasmin: bij peanutball hebben we ze helaas allemaal verloren. Maar het was als nog superleuk! Maar bij rugby ging het supergoed ze zijn in de finale gekomen en zijn tweede geworden.

Groep 8 op kamp

Door: Amber uit groep 8B

Woensdag 16 mei

Het is woensdag 16 mei en vandaag gaan we met heel groep acht op kamp! Dit is iets waar je als basisschool leerling natuurlijk al jaren naar uitkijkt. Je beseft het eerst niet helemaal, maar hoe dichterbij het komt, hoe meer je beseft dat je echt op kamp gaat!

Als ik bij de verzamelplek om te vertrekken aankom, zie ik al behoorlijk wat kinderen staan, iedereen ziet er blij en zenuwachtig tegelijkertijd uit. Ik zit samen met Lotte, Mila en Emma in een auto, als we wegrijden van de verzamelplek komt iets waar ik zelf stiekem al jaren naar uitkijk. Het uitzwaaien. Je stond vroeger natuurlijk altijd aan de andere kant, dan was je kinderen die naar kamp gingen aan het uitzwaaien. Dit keer was het omgedraaid, ik kreeg een raar gevoel in m’n buik, alsof alles in mijn buik zweefde, zoveel zin had ik in het kamp (het uitzwaaien was trouwens onwijs leuk).

Toen we waren aangekomen bij de volgende plek (een parkeerplek vlak bij de duinen) had ik al zo’n voorgevoel dat we een speurtocht gingen doen. Na een korte uitleg werd het eerste groepje al de duinen in gestuurd. Na een aantal minuten werd ook ik met mijn groepje (Mees, Levi, Coen, Emese en Willemijn) de duinen in gestuurd. Aan het begin van de tocht ging het nog goed en kwamen we wat lintjes tegen, maar al snel zagen we geen lintjes meer en hadden we geen idee meer waar we waren. We hebben toen aardig wat gelopen (denk aan duin op, duin af en dan “O hier is het ook niet, terug dan maar!”). Uiteindelijk kwamen we een van de juffen tegen en zijn we toch nog op de goede plek aangekomen.

Later op die dag (na het avondeten en veel spelen op het grasveld) gingen we natuurlijk nog een spooktocht doen. Want een kamp zonder spooktocht is geen kamp! Hiervoor werden we weer in groepjes ingedeeld. Dit keer zat ik met Lotte, Mila, Merle, Florian en Guino. We waren het eerste groepje en het was onwijs leuk. Sommige delen van de spooktocht waren enger dan de anderen. Maar zelf schrok ik toch echt het meest van Juf Lianne en Meester Niels. Ook de spooktocht is voor mij een hele leuke herinnering.

Donderdag 17 mei

Die volgende ochtend was ik zelf nog een beetje moe van de vorige dag (en nacht) net als iedereen volgens mij. Tijdens het ontbijt werd al aangekondigd dat het een drukke dag ging worden. Dat we gingen fietsen was al duidelijk, maar wat we voor de rest gingen doen, daar waren de meningen over verdeeld.

Toen het zover was om te gaan fietsen, kreeg ik een hele irritante fiets. Ik fietste naast Mees en hij had een BMX, dus daar was ik wel een beetje jaloers op. We moesten toen fietsen naar het speelpark De Batavier. We kregen wat muntjes en daarmee konden we in wat attracties. Ik heb uiteindelijk al mijn muntjes aan een attractie besteed. Het was een soort waterattractie waar je eigenlijk het water in wordt gelanceerd. Ik had best veel geluk, want ik kreeg uiteindelijk nog een extra muntje van Arun en eentje van Mees (die van Mees heb ik besteed aan een snoepketting).

Na het speelpark De Batavier zijn we nog naar Alkmaar geweest, maar waar we daarna naartoe gingen vond ik vooral heel leuk. We gingen namelijk naar Jumpskillz (een trampolinepark). Ik vond dit heel leuk, want er werd muziek gedraaid en ik vind trampoline springen natuurlijk heel leuk. Net als de meeste kinderen denk ik.

Die avond was voor mij toch wel echt het allerleukste. We hadden namelijk de bonte avond! Iedereen mocht een korte act opvoeren en daarna was er een hele leuke disco. Ik voerde samen met Lotte, Fenne, Mila en Emma en act op (de vogeltjesdans). Maar de disco was voor mij toch wel echt het leukst. Er zijn wel wat traantjes weggepinkt, maar ik heb natuurlijk ook heel veel lol gehad. En natuurlijk heb ik ook veel gedanst. De disco ging tot laat door en toen we terug moesten was iedereen volgens mij wel een beetje uitgeput. Ik vond het wel onwijs leuk.

Vrijdag 18 mei

Deze ochtend werden we met een heel irritant liedje wakker gemaakt. Iedereen was ook vandaag best wel moe en iedereen vond het natuurlijk jammer en stom dat je je koffer weer in moest pakken om naar huis te gaan.

Na het ontbijt gingen we nog een vossenjacht doen wat ik ook heel erg leuk vond. Bij een vossenjacht is het de bedoeling dat je mensen opspoort die niet op de plek waar je het speelt thuishoren en op die manier verdien je letters waar je dan een woord mee moet maken. Ik vond de vossenjacht heel leuk, maar het was voor mij wel een beetje gênant dat mijn moeder ook verkleed kwam. Er was wel een ding dat ik niet zo leuk vond aan de vossenjacht, dat was namelijk dat wanneer de vossenjacht over was, het kamp ook over was! Ik vond de vossenjacht voor de rest wel onwijs leuk natuurlijk.

Ik heb een superleuk kamp gehad en ik heb ook een hele leuke tijd gehad met veel mooie herinneringen. Dus voor iedereen die nog een kamp krijgt op deze school, het wordt onwijs leuk!

error: Inhoud is beveiligd