Wijzertje 8 Juni 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Mooi nieuws!

Afgelopen vrijdag is Arlette getrouwd. Ze heeft dit gedaan in kleine kring op het strand. Wij wensen haar en haar man David en de kinderen Luca en Livia heel veel geluk!

Parkeren bij de Prof. Dr. Gunningschool

We krijgen het verzoek van de Prof. Dr. Gunningschool, locatie naast Zonnewijzer 1, om ouders erop te wijzen dat de (privé)parkeerplaats bij deze school niet door ouders van onze school gebruikt mag worden. Ook graag de inrit naar deze parkeerplaats vrijhouden, zodat het personeel hun eigen parkeerplaats op en af kan rijden. Wij hopen op uw medewerking.

De Avond4daagse

De Olympische Dag Haarlem is het sportieve hoogtepunt voor alle leerlingen van de groepen 7 en 8. Een keer in de twee jaar doen er ruim duizend kinderen mee van de basisscholen uit Haarlem en omstreken. Een feestelijk sportspektakel met in 2018 maar liefst 26 deelnemende scholen en meer dan 2000 deelnemers. Natuurlijk hebben wij ook meegedaan. Het was een zeer geslaagde sportieve dag.

Feestweek

Volgende week is het dan zover. We vieren het negentigjarig jubileum van de school. U bent al eerder op de hoogte gebracht van de activiteiten. Wij hebben veel zin om er een leuke week van te maken!

We kunnen nog wat extra handen gebruiken. Mocht u tijd en zin hebben wilt u zich dan bij de leerkracht melden?

Betaling schoolreisje

Volgende week gaan we op schoolreisje. Mocht u nog niet betaald hebben wilt u dit dan op korte termijn doen? Onze dank hiervoor.

Nationale Overblijfdag

Wist u:

  • dat elk jaar de eerste donderdag van juni Nationale Overblijfdag is?
  • dat deze dag bedoeld is om overblijfkrachten in het zonnetje te zetten?
  • dat er dagelijks 600.000 basisschoolkinderen lunchen op school?
  • dat dit ruim 11 keer de Amsterdam Arena vol is?!
  • dat deze kinderen door 70.000 TSO medewerkers worden begeleid?
  • dat dit merendeels vrijwilligers zijn die op een onhandig tijdstip op de dag tijd vrij maken voor de TSO?
  • dat ik de overblijfkrachten vandaag wil bedanken voor het feit dat zij een van die 70.000 zijn?!
  • dat ik ze wil bedanken dat zij het overblijven in Nederland samen met hun collega’s mogelijk maken?
  • dat dankzij de overblijfkrachten de kinderen een uurtje kunnen eten, ontspannen, ontladen en spelen, leerkrachten pauze kunnen nemen en niet te vergeten ouders kunnen werken?

Ik blijf mij voor de overblijfkrachten inzetten op het gebied van (pedagogische) ondersteuning maar zeker ook op het gebied van erkenning en waardering. Ik wens de overblijfkrachten een leuke Nationale Overblijfdag!

Namens de Overblijfstichting/ Monique van Deursen (overblijf coördinator), hebben alle overblijfkrachten een kleine waardering gekregen.

Schip ahoi!

Vrijdag 1 juni hebben de meesters en juffen van de kleuters hun verjaardag gevierd. Het was een piratenfeest! We hebben schatkaarten gemaakt, naar schatten gezocht, een zeemeerminnenrace gehouden en nog veel meer leuke activiteiten gedaan. De kinderen en leerkrachten hebben een topdag gehad!

Kunst met een grote K

De kleuters zijn bezig met het thema ‘kunst’. Er worden mooie kunstwerken gemaakt in het atelier. De kinderen leren over verschillende vormen van kunst en over verschillende kunstenaars. Zo is er een groep bezig in de stijl van Piet Mondriaan. Ook Vincent van Gogh en Frans Hals wordt gebruikt als inspiratie voor onze kunstwerken.

To the beat

Het team van De Zonnewijzer heeft woensdag het jaarlijkse teamuitje gehad. Een onderdeel daarvan was een workshop djembé. We hebben veel plezier gehad!

Afsluiting popwerkplaats

Ter afsluiting van de popwerkplaats hebben de groepen 8 een optreden gegeven voor ouders en leerlingen.

error: Inhoud is beveiligd