Wijzertje 15 Juni 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

De feestweek

We kunnen terugkijken op een mooie feestweek. Volgende week zal het Wijzertje geheel in het teken van de feestweek staan. Hierbij alvast een voorproefje van onze geslaagde lustrumweek.

 

Studiedag 21 juni

Donderdag 21 juni zijn de leerlingen vrij. We hebben dan een studiedag. In de ochtend gaan wij aan de slag met onze visie op het gebied van cultuuronderwijs. In de middag werken de leerkrachten aan de Citoanalyses en de groepsplannen.

Cultuureducatie Met Kwaliteit

Vol trots kunnen wij melden dat wij volgend schooljaar CMK school worden. Wij gaan verder met het uitbreiden van ons cultuuronderwijsprogramma en krijgen hier de aankomende twee jaar subsidie voor. In het kader van de regeling Cultuureducatie Met Kwaliteit werken Hart en De Zonnewijzer de komende tijd samen om het cultuuronderwijs op maat te professionaliseren.

Wat is het doel van CMK?
Kinderen laten profiteren van goed cultuuronderwijs waarin ze plezier hebben en belangrijke vaardigheden leren. Omdat kinderen zich dankzij goed cultuuronderwijs ontwikkelen tot creatieve en kritische volwassenen die klaar zijn voor de uitdagingen van de 21e eeuw. Om dit te bereiken bevordert CMK de samenwerking tussen scholen en culturele instellingen, de deskundigheid van leerkrachten en vakdocenten en draagt CMK bij aan het ontwikkelen van doorlopende leerlijnen en 21e-eeuwse vaardigheden. Het doel is om de  leerlingen tijdens hun hele basisschooltijd in aanraking te laten komen met muziek, dans, tekenen, toneel en erfgoed, waardoor zij leren om hun creatieve vaardigheden te gebruiken om problemen op te lossen en antwoorden te vinden.

Vakantierooster en studiedagen schooljaar 2018-2019

Vakanties

VakantiePeriode
Herfstvakantie19-10-2019 t/m 27-10-2019
Kerstvakantie21-12-2019 t/m 05-01-2020
Voorjaarsvakantie15-02-2020 t/m 23-02-2020
Pasen11-04-2020 t/m 13-04-2020
Meivakantie25-04-2020 t/m 10-05-2020
Hemelvaart21-05-2020 t/m 22-05-2020
Pinksteren30-05-2020 t/m 01-06-2020
Zomervakantie04-07-2020 t/m 16-08-2020

Studiedagen

DagDatum
Woensdag04-09-2019 vanaf 12.00 uur
Maandag28-10-2019 hele dag
Vrijdag06-12-2019 hele dag
Donderdag13-02-2020 vanaf 12.00 uur
Vrijdag14-02-2020 hele dag
Woensdag20-05-2020 hele dag
Maandag08-06-2020 hele dag

Calamiteitendag

Bedankje voor de organisatie van de avond4daagse

We willen hierbij Peter Berendsen en Meike van de Heuvel heel erg bedanken voor de organisatie van de Avond4daagse. Het is een enorme klus geweest om alles goed te laten verlopen. Dank jullie wel!

Meld u aan voor de MR

Er is een plek vacant in de MR, omdat Gladys Salvatori heeft besloten haar plaats verkiesbaar te stellen. De MR is een belangrijk gremium binnen de school. Deze bestaat uit een ouder- en een personeelsgeleding. In de oudergeleding zitten momenteel Joris Essing, Marion van der Schoor en Lili Schutte en we zoeken nu naar een opvolger voor Gladys. De MR van De Zonnewijzer komt tien keer per jaar bijeen op de maandagavond. Wil je meedenken en advies geven over het beleid, de lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen binnen de school? Stuur dan vóór 8 juli een e-mail naar mr@zonnewijzerhaarlem.nl. Bij meerdere aanmeldingen worden er verkiezingen gehouden. Voor meer informatie kunt u kijken op: https://www.zonnewijzerhaarlem.nl/mr/.

Zomerschool

Wil je beter worden in taal?

Wil je meer weten over Haarlem?
Wil je uitstapjes maken en workshops volgen?
Kom dan naar Zomerschool Haarlem!

Voor wie: kinderen uit groep 5, 6 en 7 die meer woorden willen leren en extra willen oefenen met begrijpend lezen.
Wanneer: 23 juli – 3 augustus 2018
Waar: op een echte middelbare school! (Stedelijk Gymnasium, Prinsenhof 3 in Haarlem)

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.zomerschoolhaarlem.nl. Aanmelden kan via de website. Overleg even met de juf of meester van uw kind of de zomerschool iets voor hem/haar is.

Hulp gezocht voor Zomer in de Zaanen

Eind deze maand is het weer tijd voor het jaarlijkse festival voor en door de bewoners rondom het buurtpark: Zomer in de Zaanen. Buurtgenoten treden op, geven workshop of demonstraties, en helpen mee bij spelletjes en schminken voor de kinderen. Lokale ondernemers sponsoren een groot deel van de kosten. En de rest van de buurt kijkt toe, doet mee, en komt gezellig met elkaar picknicken of een biertje drinken. Een superfeest, en dat zonder spatje commercie.

Omdat ik onder de bezoekers van Zomer in de Zaanen altijd veel enthousiaste Zonnewijzer-gezinnen zie, leen ik graag even de aandacht in deze schoolnieuwsbrief voor een ‘noodoproep’.
Een handvol wijkgenoten stopt veel tijd in de organisatie van het festival, maar op de zaterdag zelf zijn heel wat extra handen nodig voor de op- en afbouw van podia, kraampjes en de aankleding. We komen nog hulp tekort! Kom ook even de handen uit de mouwen steken, al is het maar een uurtje! Geef u op bij organisator Michiel Groothuis via: evenement@posthuis.info.
Wilt u meer weten, dan kunt u Ingrid van Koppenhagen (moeder van Imke 4B en Kas 7A) even aanspreken op het schoolplein van Zonnewijzer 1 of na het klaar-overen op dinsdag of vrijdag.

error: Inhoud is beveiligd