Wijzertje 22 Juni 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Terugblik op de feestweek

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde week.

Het team heeft in samenwerking met de activiteitencommissie en vele ouders een week georganiseerd die ons nog lang zal bijblijven. Het is mooi om te zien dat zoveel ouders en zelfs opa’s en oma’s actief betrokken zijn bij de school. We willen iedereen bedanken voor de enorme inzet en de fijne samenwerking.

Het team op Ot en Sien dag

Het team op de circusdag

Extra bedankje voor de A.C

De activiteitencommissie heeft de ‘catering’ verzorgd tijdens de circuspresentatie. De flesjes water waren voor een groot deel gesponsord door de AH. Super geregeld!

De lustrumcommissie aan het woord

Wow wat een topweek hebben wij gehad!
De maandag stond volledig in het teken van Ot en Sien. De dag begon met een echte optocht met paard en wagen en vervolgens hebben de kinderen zich de hele dag kunnen vermaken met op een leitje schrijven en oud-Hollandse spelletjes. Ze zijn ook nog allemaal nostalgische op de foto gegaan.
Dinsdag werden er diverse workshops gegeven en hebben de kinderen over de feestweek gewerkt. Woensdag zijn we op schoolreisje geweest en donderdag en vrijdag hebben we ons vermaakt met Circus Kristal. Wat een mooie kunsten en goocheltrucjes hebben we geleerd. En dan de afsluiting van de week met een optreden van onze leerlingen voor ouders, oma’s, opa’s en iedereen die gezellig kwam kijken. Dit onder het genot van een drankje en hapje dat heel goed verzorgd is door de mensen van de activiteitencommissie. Top gedaan mensen!
Bovendien hebben we deze week ook nog een donatie gedaan aan het Ronald McDonald huis te Amsterdam. Wij hebben een superleuke week gehad en met de donatie zorgen we ervoor dat zieke kinderen, maar ook de broertjes en zusjes van zieke kinderen iets leuks kunnen doen.
Op maandag 18 juni hebben alle kinderen nog een afscheidscadeautje gekregen. Namelijk de nostalgische foto en een super leuk tasje met het Zonnewijzerlogo erop. Iedereen enorm bedankt!!!

De lustrumweek in groep 1/2

Groep 1F

De eerste dag van het lustrumfeest (90 jarig bestaan van de school) zit er helaas alweer op. Wat heb ik genoten van de prachtig verkleedde kinderen tijdens de optocht en op school (mijn complimenten!). Na de optocht hebben de kinderen les gehad op de ouderwetse manier. Dit was natuurlijk een beetje raar, maar onwijs leuk. Na het buitenspelen mochten wij allemaal met een vriendje of vriendinnetje op een echt ouderwetse schoolbank zitten (met een kroontjespen en inkt). Dat zat toch niet zo heel lekker… Als afsluiting van de dag mochten wij bij meester Mark (gymleraar) oud-Hollandse spelletjes spelen!

Dag 2 en 4 van de feestweek gingen over het circus. We hebben heerlijk getekend en geknutseld.

Met een hoop spanning kwamen de kinderen (en ouders) van groep 1/2F naar school voor hun eerste schoolreisje. Rugzakjes op de rug, nog één keer zwaaien naar papa en mama en hup de (grote) bus in. Na een uur rijden kwamen wij aan in Sprookjeswonderland. Nog even een fruitje eten en wat drinken en iedereen ging met zijn groepje het park in. Van het sprookjesbos tot de bootjes, alles was leuk (en ook een beetje spannend). Om twee uur mochten wij weer de (grote) bus in. De helft van de kinderen was zo voldaan, dat ze lekker een uur geslapen hebben! Alle kinderen (maar zeker ook de ouders!) kunnen ontzettend trots zijn op zichzelf! Groep 1/2F zit vol met bikkels!

Wat een super afsluiting van de feestweek!!
In de ochtend hebben wij trucs geleerd van het circus. Na een welverdiende lunchpauze mochten wij onszelf gaan schminken, bellenblazen en leerden wij twee goocheltrucs. Alle ouders bedankt voor het helpen (en voor alle fotorolletjes)!!

Groep 1/2E

Groep 1/2E heeft ook een ontzettend leuke Lustrumweek gehad! Op maandag kregen wij les zoals Ot & Sien dat vroeger ook kregen. Daarnaast hebben we deze dag oud-Hollandse spelletjes gespeeld. Op dinsdag en donderdag werkten we in de klas over het circus ter voorbereiding op het echte circusfestijn van vrijdag. Tussendoor gingen we ‘s woensdags ook nog op schoolreisje naar Sprookjeswonderland. Daar hebben we met elkaar een fantastische dag beleefd. De week werd afgesloten met een heuse circusvoorstelling, waar we al onze kunsten aan het publiek getoond hebben. We kijken terug op een geslaagde feestweek!

De lustrumweek in groep 3

Groep 3A

Ook groep 3A heeft oud-Hollandse spelletjes gedaan, op een leitje geschreven en geknutseld in de thema’s Ot en Sien en het circus.

De lustrumweek in groep 4

Groep 4A

Door Daan (4A)
Aan het begin van de dag deden we een optocht.
Er liepen paarden vooraan.
En daarna was er een opening en toen gingen we de tafels verschuiven.
Daarna gingen we de tafels opzeggen en een sommen dictee.
We moesten ook strafwerk schrijven. 20 keer ik mag niet lachen.
Toen hadden we dat goed gedaan en deelde de juf ook snoepjes uit.

Door Ymke (4A)
In de ochtend ging ik met de optocht mee.
Daarna ging ik naar de klas.
In de klas gingen we leuke dingen doen.
En toen gingen we leren over vroeger en een filmpje kijken over vroeger.
We moesten heel veel sommen maken maar het was wel heel erg leuk.

Door Lima (4A)
Maandag 18 juni mochten wij verkleed in Ot en Sien stijl.
We gingen eerst een stukje lopen.
Daarna gingen we een filmpje kijken over vroeger. We gingen op een krijtbordje schrijven en we gingen een dictee maken. Vroeger waren de meesters heel streng. Als je iets deed kreeg je een tik op je hand. Of kreeg je een bordje om. Daar stond op ik ben een ezel. Toen kon de hele school zien dat je een foutje had gemaakt. Toen kwam er een olifant en blies het verhaal uit.

Door Bram (4A)
We zijn op schoolreis naar Drievliet.
Het is hier heel leuk.
Ik ben al in de formule x geweest en in de kwal ook in de uil ook in het schip ook in de trein.
Ik ben ook in de super super leuke wildwaterbaan gegaan. Ik was in het groepje van juf Fanneke. Met Rinus, Tijn, Roos, Lima en Mare. Even voor de duidelijkheid het is echt heel leuk!

Door Roos (4A)
Vandaag is het een grote dag.
Vandaag komt circus Kristal op bezoek.
Ik ga met de hele klas circus dingen doen.
Dat is erg leuk.
Er zijn ook diabolo’s.
Er zijn ook eenwielers.
Het leukste vind ik de stokken.

Groep 4C

Wat een plezier in Drievliet! Na het spookhuis stapten deze jongens in de trein boven het park. Wat een vredig uitzicht.

Op vrijdag hebben de groepen 4 en 3 samen trucs geleerd. Hier het spel met de kaarten door Afeny en Lizzie. Afeny mocht later tijdens de optredens op het plein de artiesten aankondigen. Met haar pak is ze echt de directeur van het circus.

De lustrumweek in groep 5

Groep 5B

Door Stan, Guusje, Tim en Yasmine (5B)
De groepen 3 t/m 7 zijn woensdag naar Drievliet geweest. De groepen 1 en 2 gingen naar sprookjes wonderland. Er waren veel attracties en de leukste volgens ons was ‘de waterboomstam’. Wij vonden het super leuk en het was echt een gaaf schoolreisje.

Circus

Er waren veel leuke dingen om te doen. Je kon op een één wieler rijden, op hele grote ballen lopen en op mini fietsjes rijden. Er waren ook indianenstokken en hele dunne koorden waar je overheen moest lopen. Na het oefenen was er een soort mini-optreden. Een paar kinderen mochten hun kunstje laten zien.
We hebben onszelf mogen schminken, dit was best grappig om te doen. We gingen een kunstwerk maken van bellenblaas en we hebben een goocheltruck geleerd en mee naar huis gekregen. Vrijdag hebben wij aan onze papa’s en mama’s mogen laten zien wat wij geleerd hebben tijdens het circus. Dit was erg leuk omdat zij gewoon met ons mee konden doen.

Het was een top week met alleen maar leuke dingen!

Groep 5C

Door Carlijn en Lieke (5C)
Op donderdag waren er mensen van het circus Kristal. We mochten kunstjes doen op het schoolplein. Sommige kinderen hadden echt talent. In de middag hadden we goochelen, bellenblaas en schminken. Vrijdag gaan we naar Zonnewijzer 1. Dan gaan we onze kunstjes laten zien. De kinderen van Zonnewijzer 1 laten het ook aan ons zien. 

Door Gijs en Jesse (5C)
Woensdag gingen wij op schoolreisje. Het schoolreisje was heel erg leuk, want we gingen naar Drievliet. Verder was het ook leuk in de bus. We gingen met zijn allen in achtbanen. De achtbanen waren heel cool.

De lustrumweek in groep 6

Groep 6B

Door Jente en Julia (6B)
In de feestweek doen we veel leuke leerzame activiteiten. Zoals bij Ot en Sien: Ezeltje prik, evenwichtsbalk, ballen gooien en nog veel meer. Bij het thema Circus kunnen we veel leuke dingen verwachten zoals: ballen gooien, eenwielers, koorddansen en natuurlijk veel kinderen die als clown verkleed zijn.
En we hebben ook nog schoolreisje!
En 2 keer Feest Compleet met heel veel activiteiten.

Maandag 11 juni

Overal stonden kinderen te wachten op de stoet. De paarden waren heel indrukwekkend. Met die hooiwagen leek het echt op 90 jaar geleden. Veel mensen waren heel mooi verkleed. Toen we aankwamen bij Zonnewijzer 1 hield de directrice Erna een toespraak op het schoolplein. Daarna waren op het schoolplein van Zonnewijzer 2 allemaal leuke ouderwetse spelletjes die je mocht doen. Je kon ook op de foto alleen of samen op een ouderwets schoolbankje.

Door Eline, kenza, Carmen en Indy (6B)
Gister bestond de school 90 jaar. We hebben geleerd hoe het vroeger ging. We hebben ook veel ouderwetse spelletjes gedaan. We mochten ook op de foto bij zo’n ouderwets tafeltje. Vandaag gaan we leren schrijven op een lei (krijtbordje).
Bij de optocht was het ook heel gezellig. Iedereen was prachtig verkleed als Ot en Sien.

De lustrumweek in groep 8

Groep 5C

Door Yara (8A)
Eerst bekeken we een YouTube filmpje om te laten zien hoe je moet haken. Daarna mocht je een haak kiezen tussen dik en dun en mocht je een kleur wol kiezen. Daarna bekeken we het filmpje nog een keer en ging iedereen aan de slag. Omdat veel kinderen het nog niet door hadden bleef het filmpje aanstaan. Als het gelukt was om een lintje ‘lossen’ te haken, mocht je ‘m aan een ring maken voor een sleutelhanger. Als je het moeilijk vond, werd je geholpen door de juffen. Haken was trouwens bij juf Nanna en het was heel leuk.

Door Chiara (8A)
De tweede dag leerden we stokjes haken. Daarmee heeft Yara de gele dikke armband gemaakt. Veel kinderen hebben haarbandjes voor elkaar gemaakt. Aan het einde mag je je haaknaald meenemen om zelf thuis nog dingen te maken. Alba uit groep 5C heeft 5 mooie armbandjes en een ketting gemaakt. Het was heel leuk.

 

Sport in de feestweek groep 6 t/m 8

Tijdens de feestweek zijn 26 kinderen uit de groepen 6 t/m 8 ingedeeld bij de workshop ‘Sport en Haarlem’ onder leiding van juf Susan en meester Wout. We hebben het gehad over Pim Mulier, een belangrijke pionier in de sportwereld. Ook hebben we een zweedsloopspel gedaan met vragen over de Olympische Spelen. 90 jaar geleden vonden deze namelijk plaats in Amsterdam.

De tweede dag stond in het teken van een rugbyclinic, gegeven door Wim Numan en de vader van Sam (beide trainers bij RFC Haarlem). Jari en Sam (7b) schrijven hierover: “De clinic was heel erg leuk en het was leuk om met mijn klasgenoten te rugbyen. We werden in 2 groepen verdeeld. Een groep ging tackelen en ging aan de aanval werken en passen. Ik heb veel geleerd, hoe ik moest tackelen en veel aanvalstechnieken geleerd. We hebben ook geoefend met de tackel Bags. En we hebben aan het eind van de clinic de groep in 4 teams verdeeld en hebben we wedstrijdjes gespeeld met tackel.”

error: Inhoud is beveiligd