Wijzertje 12 oktober 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Tevredenheidsenquête

We zijn blij te zien dat sommige ouders de tevredenheidsenquête al hebben ingevuld. Om een goed beeld te krijgen, hebben we echter nog meer respons nodig. Als u de vragenlijst nog niet hebt ingevuld, willen we u vragen dit alsnog te doen? Bij voorbaat dank.

Gezonde voeding

Er blijkt wat onduidelijkheid te zijn over hetgeen de kinderen mee mogen nemen voor het tussendoortje. Wij vermelden hieronder nog even de tekst zoals hij in de schoolgids staat. Ook in ons jaarboekje wordt u gevraagd medewerking te verlenen aan een ‘verantwoord’ tussendoortje (geen frisdrank, limonade, koek of snoep).

Gezonde voeding
Willen kinderen opgroeien tot gezonde volwassenen dan is een evenwichtige en gezonde voeding een vanzelfsprekende vereiste. Ouders hebben natuurlijk de eindverantwoordelijkheid als het om gezondheid van kinderen gaat. Aandacht voor gezondheid is echter ook een belangrijke taak van de school. We vinden het belangrijk dat de kinderen op school gezond eten en drinken tijdens de pauzes en de lunch. Daarvoor is de medewerking van ouders wenselijk. We sporen kinderen aan om een stukje fruit mee te brengen. Ouders geven zelf een ‘verantwoord’ tussendoortje en een lunch aan hun kinderen mee. Wij vragen u hier ook rekening mee te houden bij traktaties. Onze dank hiervoor.

DigiDUIF wordt Social Schools 3.0

Op maandag 22 oktober verandert digiDUIF in Social Schools 3.0. Deze nieuwe app bevat de volgende nieuwe mogelijkheden:

  • Berichten in een aantrekkelijk, interactief jasje
  • Eenvoudiger reageren op berichten of contact opnemen met school
  • Groepspagina’s in de app – alle informatie van de klas van uw kind op één plek

Zodra wij de nieuwe app gaan gebruiken, ontvangt u een melding in de oude app en/of op de computer met een link naar de nieuwe (web)app. Tot die tijd gebruikt u gewoon nog de digiDUIF app. Inloggen in de nieuwe app kan met uw bestaande account.

Nationale Archeologiedagen

De maand oktober is ook de maand van de geschiedenis. Het thema is: de opstand. Monique (leerkracht van groep 5B) heeft in de groepen 4, 5 en 6 het verhaal de Spaanse helm verteld. Gemist? In het Archeologisch Museum is dit weekend van alles te doen (gratis), waaronder het luisteren naar dit verhaal, over het beleg van Haarlem in 1572/1573. De leerlingen hebben Monique op goede ideeën gebracht. Wie weet tot zondag!

Pak een boek!

Deze week stapte groep 5D door het zonnetje naar Zonnewijzer 1. Daar stond een uitgebreide tentoonstelling klaar met alle aangeschafte boeken. ‘Mogen we ook boeken van groep 8 lezen?’ of ‘Mogen we boeken van de kleuters lezen?’. Alles kon op dat moment. We hebben ook nog de slogan ‘Vriendschap is… teamwork’ bedacht. Vol nieuwe boekentips kwamen de leerlingen terug op Zonnewijzer 2.

Geld voor Sulawesi

Een paar kinderen uit groep 8A en 8B hebben geld opgehaald voor het eiland Sulawesi, dat getroffen is door een aardbeving en een tsunami. We hebben ongeveer 370 euro opgehaald. In twee dagen. Het was heel leuk om te doen. Veel mensen vonden het een heel goed idee en waren enthousiast. We hebben de actie gestart omdat we op het Jeugdjournaal beelden zagen en dat was heel zielig. We hebben er ook veel met nieuwsbegrip over gehoord. Als er nog iets ergs op de wereld gebeurt, willen wij graag weer een actie starten.

Groetjes van alle inzamelaars,
Lot, Jenna, Nynke, Noor, Jasmin, Angel, Rachel, Minte, Janna, Thijs, Tristan, Xavi en Thijs

De Dag van de Chemie

Door: Jasmin en Rachel uit 8B
De groepen 8 gingen op woensdag 3 oktober naar het NEMO Science Museum in Amsterdam. We begonnen de Dag van de Chemie met een lekker ontbijt. We aten wat en er werd van alles uitgelegd. We deden leuke proefjes, bijvoorbeeld: de dansende rozijnen. Daarna gingen we naar NEMO. Daar kregen we een korte uitleg en mochten we in groepjes door het museum. Daar hebben we ook proefjes gedaan, bijvoorbeeld in het lab waarbij we een witte jas aan moesten met veiligheidsbril. De kinderen waren erg enthousiast en vonden het leuk. We hebben veel geleerd van deze dag.

Dag Van De Chemie 2018 2
Dag Van De Chemie 2018 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd