Wijzertje 30 november 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Welkom Brenda en Margareth

We verwelkomen weer twee nieuwe collega’s. Sinds vorige week is Brenda Takens werkzaam bij ons op school als intern begeleider en Margareth Barten is onze nieuwe docent HVO (humanistisch vormingsonderwijs). In dit Wijzertje stellen zij zich aan u voor. Wij wensen Brenda en Margareth een fijne tijd op De Zonnewijzer.

Pietennieuws

Beste ouders en verzorgers van De Zonnewijzer,

Ik heb begrepen dat jullie nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal op De Zonnewijzer is gebeurd. Wat is er aan de hand?

Ik wil graag heel beroemd worden, maar omdat Sinterklaas zoveel pieten heeft, val ik helemaal niet op!

De groepen 1 t/m 4 hebben allerlei ideeën bedacht hoe ik beroemd zou kunnen worden. Zo heb ik al geprobeerd om vlogger te worden, maar dat ging helaas mis. Ik liet per ongeluk de pepernoten aanbranden. Daarna wilde ik graag voetballer worden, maar dat lukte ook niet, want ik schoot per ongeluk een raam stuk. Een andere keer raakte de bal het hoofd van Huispiet.

Nu probeer ik zanger te worden. Ik heb mijn keel al gesmeerd met dropjes en ik ben onder de douche aan het oefenen. Mocht dit niet lukken, dan hoop ik dat de kinderen nog andere ideeën hebben.

Omdat ik aan het oefenen ben, zijn andere pieten naar school gekomen om te vertellen dat de kinderen hun schoen mogen zetten. En jullie hebben vast ook de mooie kunstwerken in de gang gezien! Het lijkt me erg leuk om beroemd te worden! Ik heb gelukkig tot 5 december de tijd om te oefenen. Tot dan!!

Groetjes aan jullie kinderen,
Piet

Kijkavond

We kijken terug op een mooie kijkavond. Ontzettend leuk dat er zoveel ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s zijn komen kijken. Er is de afgelopen weken met zoveel plezier en inzet, tijd en energie gestopt in alle mooie werkjes. Vol trots hebben de kinderen, en uiteraard ook wij als school, dit tentoongesteld aan jullie.

Muziekstagiaires

Het kleuterboekje is herzien. Het nieuwe boekje is te vinden op onze website. Hier vindt u alle informatie omtrent de kleuterbouw. 

Studiedag

Aankomende 6 december hebben wij een studiedag en zijn de leerlingen vrij. Tijdens de studiedag wordt er aandacht besteed aan de nieuwe rekenmethode, het observatiesysteem Kijk! en cultuur.
Even voorstellen

Brenda Takens

Aangenaam kennis te maken!

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen. Mijn naam is Brenda Takens en sinds vorige week ben ik aan de slag als intern begeleider op De Zonnewijzer. Daarnaast werk ik ook nog als gedragsspecialist en leerkracht van groep 8 op basisschool De Kring in het centrum van Haarlem.

Tijdens mijn eerste dagen op De Zonnewijzer is mij duidelijk geworden hoe enthousiast en gemotiveerd de collega’s, ouders en kinderen van deze school zijn. Samen met jullie wil ik graag aan de slag om het onderwijs voor alle leerlingen zo optimaal en passend mogelijk te verzorgen.

Buiten mijn werk geniet ik ervan om samen met mijn man en zoon op het water te zijn en ook koken is een grote hobby van mij. We zullen elkaar binnenkort vast ontmoeten!

Vriendelijke groet,
Brenda

Margareth Barten

Graag wil ik mij voorstellen. Ik ben de nieuwe HVO-juf voor de beide groepen 7. Mijn naam is Margareth Barten en ik woon met mijn man en dochter van 13 jaar (en hondje) in Amsterdam. Vorige week heb ik al kennisgemaakt met één van de twee groepen. Ook heb ik een overdracht gehad om de doorgaande lijn te waarborgen.

Ik realiseer mij dat het voor de kinderen jammer is dat ze afscheid moesten nemen van juf Mariëlle. Gelukkig zullen mijn lessen niet veel afwijken van die van mijn collega, waardoor ik verwacht dat de kinderen snel gewend zijn.

Het leuke aan HVO is dat je als docent de lessen kunt afstemmen op de groep en de wensen van de kinderen.

Hartelijke groet,
Margareth

Veiligheid voor alles

Coördinator gezocht!

Naast extra klaar-overs om de gaten in het huidige rooster op te vullen, zijn we ook op zoek naar iemand die binnenkort het stokje wil overnemen van Ebelien. Zij regelt al een paar jaar als coördinator van alles rond het klaar-overen. Zo maakt ze elke zomer een rooster en doet ze de planning bij ‘activiteiten met oversteek’, zoals de Koningsspelen. Dat gaat via de whatsappgroep van het team klaar-overs. Verder houdt ze in de gaten of het materiaal nog oké is en treedt ze op als contactpersoon voor de schooldirectie, de gemeente en de schoolouders (beheer mailbox en initiëren berichten in Nieuwsbrief).

Een deel van de taken kan gedeeld worden met een verkeersouder, zoals andere scholen veelal hebben, en waarnaar wij ook al een tijdje op zoek zijn. Dat is iemand die overlegt met school, verkeersorganisaties en ambtenaren en die zich in zal zetten voor de verbetering van de verkeersveiligheid rond Zonnewijzer 1 én 2.
Aanmelden kan via verkeer@zonnewijzerhaarlem.nl. Bij vragen kunt u terecht bij Ebelien van der Velde of Ingrid van Koppenhagen op het schoolplein of om de dinsdag op het zebrapad (na afloop :-).

Fietsverlichting in orde?

Klusje voor dit weekeinde: kijk even de reflectoren en de lampen van jullie fietsen na. Het is ’s ochtends langer donker en het valt ons bij het klaar-overen op hoe slecht zichtbaar sommige grotere kinderen zijn die in hun eentje in donkere kleding op weg zijn naar Zonnewijzer 2. Zeker als het regent. Bedenk ook dat een automobilist in het duister gemakkelijk een naast u fietsend kleutertje over het hoofd ziet.

Losse lampjes mogen natuurlijk ook. Hang uw kind en fiets er lekker vol mee. En plak als extra wat reflecterende stickers op de jas/fiets/rugzak, want in het verkeer kun je nooit genoeg opvallen!

Slam dunk!

Het jongens-basketbalteam (bestaande uit Joa, Cas, Sam K, Sam C, Noah, Otte, Siebren, Joaquim, Eliaz en Jari) heeft namens De Zonnewijzer de tweede plek behaald bij het jaarlijkse Basketbal schoolsporttoernooi bij Onze Gezellen in Haarlem-Noord. Woensdag 21 november streden zij in de finale tegen basisschool De Cirkel. Helaas was deze tegenstander een maatje te groot, maar De Zonnewijzer mag zeker trots zijn op deze jongens! Gefeliciteerd allemaal!

Basketbal 2018 2133x1600
Basketbal 2018 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Groep 8 kijkt vooruit

De groepen 8 hebben half november hun voorlopig advies gekregen. In februari volgt het definitieve advies en daarna de keuze voor de nieuwe school. Daar komt heel wat bij kijken, dus ook in de klas zijn we er volop mee bezig. We bezoeken scholen, maar er komen ook scholen langs om dingen te vertellen. Bijvoorbeeld het Felisenum, Het Schoter en De Hartenlust. Hieronder een kort verslag over onze schoolbezoeken door Siebren en Sirin uit 8B:

Het Sterren College

Dinsdag 13 november gingen de beide groep 8 naar het Sterren College, een school voor vmbo-t, vmbo-k en vmbo-b. Het is een vrij moderne school. De proeflessen die we kregen waren heel leuk, bijvoorbeeld koken of een smaaktest en tekenen. Het was een leuke dag ook voor de leraren ☺

IMG 2393
IMG 2394
IMG 2395
IMG 2396
IMG 2400
IMG 2405
IMG 2421
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Het Mendelcollege

Donderdag 15 november gingen de beide groepen 8 naar het Mendelcollege, een school met vmbo-t, havo en vwo. Het was niet lang fietsen en we hadden daar proeflessen gekregen. We kregen tekenen en muziek. We gingen ook rond de school lopen, dus we gingen gelijk sfeer meepakken. Andere klassen hadden gewoon les, dus we hebben meteen ervaren hoe druk het is als alle klassen door de gang lopen.

Penvrienden

Door: Jasmin en Lot uit 8B
De groepen 8 hebben tijdens de Kinderboekenweek brieven geschreven naar onbekende penvrienden. Groep 8B schreef brieven naar kinderen uit groep 8 van een school uit Alblasserdam (dichtbij Rotterdam). De school heet De Schalm. Groep 8A heeft brieven geschreven naar groep 8 van de Sint Bavoschool (de oude school van juf Marieke). Zij gaan hun eerste brief volgende week zelfs persoonlijk afleveren!
We werden gekoppeld aan een leerling uit die andere groep 8 en hebben ons voorgesteld in de brief en vragen gesteld. 8A heeft ook al brieven teruggekregen en dat vinden we erg leuk. Afgelopen week hebben we voor de tweede keer post ontvangen. We gaan ook weer terugschrijven. Sommige kinderen willen er ook mee blijven doorgaan. Hierbij ook een aantal foto’s van toen we onze brieven kregen.

IMG 2479
IMG 2484
IMG 2483
IMG 2482
IMG 2481
IMG 2480
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
error: Inhoud is beveiligd