Wijzertje 14 december 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

De school in kerstsfeer

Sinterklaas is nog maar net vertrokken of de school is al weer helemaal in kerstsferen. Mede dankzij de inzet van ouders uit de activiteitencommissie ziet de school er prachtig uit. De gangen zijn dit jaar onder handen genomen door een interieurstyliste binnen de AC. Fijn toch al die hulp en expertise dichtbij. Ontzettend bedankt!

IMG 1284
IMG 1283
IMG 1281
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Foute kersttruiendag

Afgelopen woensdag was het Foute kersttruiendag. Leerlingen en leerkrachten mochten gekleed in een foute kersttrui of andere kerstoutfit naar school. Uiteraard mogen de kinderen de mooie foute kersttruien iedere dag naar school aantrekken.

De juffen en meesters zagen er ook allemaal prachtig uit.

IMG 8392
94dbc64c 5715 42d0 97ae Ebe8d2352d47
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Inschrijving nieuwe kleuters

Willen ouders die hun zoon/dochter nog moeten inschrijven, eraan denken om het inschrijfformulier in te vullen? U vindt meer informatie over ons aannamebeleid op de website: Aannamebeleid en Inschrijving

Bijna vakantie

De laatste schoolweek voor de kerstvakantie staat voor de deur. We gaan er een gezellige week van maken met als hoogtepunt natuurlijk het kerstdiner. We kijken er als team enorm naar uit.

Het kerstdiner

Vrijdag 7 december zijn de klassen en de gangen in kerstsfeer gebracht. Op woensdag 12 december hebben wij op school de Foute kersttruiendag gehad. De kinderen mochten in hun kersttrui naar school.

Woensdag 19 december mogen alle kinderen een tasje met bestek meenemen voor het kerstdiner. De bekers en bordjes worden dit jaar geregeld door de activiteitencommissie.

Op donderdag 20 december vindt het kerstdiner plaats tussen 17:00 en 19:00 uur. Het eten voor Zonnewijzer 2 kan om 16:40 uur gebracht worden en voor Zonnewijzer 1 om 16:45 uur. Daarna zal er met alle kinderen een samenzang zijn op het plein bij Zonnewijzer 1. De kinderen lopen met hun eigen leerkracht naar het schoolplein. De kinderen van Zonnewijzer 2 lopen in een lange stoet naar Zonnewijzer 1. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen een elektrisch lichtje mee krijgen? Zo wordt dit een mooie verlichte wandeling. Aansluitend is er tussen 17:15 en 18:45 uur het kerstdiner op Zonnewijzer 1 en van 17.30 tot 19:00 uur op Zonnewijzer 2.

Vrijdagochtend 21 december ruimen wij de klassen en de gangen weer op. Vooral voor de gangen is alle hulp bij het opruimen nog steeds van harte welkom. Wij kijken nu al uit naar het kerstdiner!

Kerstborrel

Het is weer zover. Het kerstdiner van de kinderen komt er weer aan, en wel op donderdag 20 december. Als u geluk heeft, past uw kind zijn/haar kerstoutfit van vorig jaar nog en anders heeft u nog een paar dagen om een kerstoutfit te scoren.

Inmiddels hebben de kinderen in de klas al gekozen welk gerechtje ze mee willen nemen naar het diner. En als u toch bezig bent dit aan te schaffen en/of te maken, maak/koop dan gelijk een extra portie en kom daarmee gezellig naar de kerstborrel voor de ouders op Zonnewijzer 1. Daar is op het schoolplein eerst de kerstsamenzang van alle kinderen dus u bent toch al ter plekke. En zeg nou zelf, als de kinderen daarna genieten van hun kerstdiner is het voor u toch veel te veel gedoe en vooral heel erg ongezellig om tussendoor naar huis te gaan? Nee, u blijft natuurlijk – net als al die andere ouders – op het schoolplein van Zonnewijzer 1 hangen, immers ….

Jolly Jingle Mix and Mingle at the Zonnewijzer Christmas Party 2018!

Net als vorig jaar wordt het weer fantastisch. Er is wederom geweldige live muziek en uiteraard zorgt de activiteitencommissie voor een feestelijke aankleding en een verwarmend drankje. Als ouders dan nog iets lekkers meenemen om te eten is het feest compleet.

Tot 20 december tussen 17.00 – 19.00 uur op het schoolplein van Zonnewijzer 1!

Feestelijke groetjes van alle leden van de AC

Overblijven

Betaling

Na de kerstvakantie start de tweede termijn van de tussenschoolse opvang (TSO). Wilt u zo vriendelijk zijn om de 2e termijnbetaling van de TSO van het schooljaar 2018-2019 te voldoen voor 31 januari 2019. Hieronder vindt u de bedragen. De tweede termijn betreft de periode januari tot en met mei.

Pilot Zonnewijzer 2

Per januari 2019 beginnen we op Zonnewijzer 2 met een pilot voor de tussenschoolse opvang (TSO). Dit doen we om meer ruimte te creëren voor de kinderen om te spelen en ook om ze meer tijd te geven om te eten en te drinken.
De tijden van de TSO zullen niet veranderen (11:35 – 12:20 uur).
De groepen 5 en 6 gaan eerst buiten spelen en eten daarna hun broodje in de klas. De groepen 7 en 8 eten eerst hun broodje in de klas en spelen daarna buiten.

Naast deze nieuwe indeling van tijd, zullen de groepen ook over de verschillende pleinen verdeeld worden. Wanneer groep 5 op het voorplein speelt, speelt groep 6 op het achterplein. Dit geldt hetzelfde voor de groepen 7 en 8. Wie op welk plein speelt, wordt per periode afgewisseld.
Voor de kinderen die thuis een broodje eten, gaat het hek om 12.15 uur weer open.
Voor de meivakantie zullen we de pilot evalueren. De kinderraad wordt bij deze evaluatie betrokken.
We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mochten er vragen zijn dan horen wij het uiteraard graag.

Lekker lezen

In groep 7A mogen de kinderen bij binnenkomst soms kiezen hoe zij zitten of liggen tijdens het lezen. De enige afspraak is dat ze zichzelf en anderen niet in gevaar brengen. De eerste keer was meteen ook de bureaustoel van de juf bezet, dus die moest even wat anders bedenken. De kinderen komen met ontspannen en creatieve oplossingen. En het belangrijkste is natuurlijk dat er gelezen wordt. En dat gebeurt. Rust in de groep en genieten van lezen.

Cof
Dav
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
error: Inhoud is beveiligd