Wijzertje 21 december 2018

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Kerstviering

We kunnen terugkijken op een leuke kerstviering. De samenzang op het plein was zeer geslaagd, mede door de inzet van onze schoolband. De leerkrachten hebben de liedjes vooraf met de leerlingen geoefend en de schoolband heeft onder aansturing van Pieter Jan Heida, een ouder van onze school, de afgelopen maanden een aantal keer geoefend en het resultaat was fantastisch. De muziek vormde een belangrijke bijdrage aan de kerstsfeer op het plein. We willen de betreffende ouders hiervoor hartelijk bedanken. We waarderen dit enorm.

Het team heeft tijdens de laatste studiedag een workshop zingen en een workshop boomwhackers gevolgd. Ook hiervan heeft u het resultaat tijdens de kerstzang kunnen horen en zien. We hebben er veel plezier aan beleefd en we zullen dit instrument ook tijdens onze muzieklessen gaan inzetten.

De AC (activiteitencommissie) heeft de versiering, de borrel en de oliebollen geregeld. Deze werden aangeboden door de oliebollenkraam bij de Dekamarkt aan de Planetenlaan. Daarnaast hebben vele ouders zich ingezet op verschillende gebieden. Het is fijn om te zien dat ouders zich zo betrokken voelen bij de school. Wij willen iedereen hiervoor hartelijk bedanken. Het was een prachtige samenwerking!

IMG 5332n
IMG 5330n
IMG 1321n
IMG 1320n
IMG 1318n
IMG 1295n
IMG 1294n
IMG 1292n
IMG 1291n
IMG 1290n
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Afscheid meester Jan Hessel en juf Marjolein

Deze week zijn meester Jan Hessel en juf Marjolein voor het laatst op school geweest. Juf Marjolein zal op een andere school gaan invallen en meester Jan Hessel gaat genieten van een mooie wereldreis. Wij willen hen bedanken voor hun inzet.

Kersttruien

Verleden week hadden we ‘foute kersttruiendag’ op school. We realiseren ons dat er wellicht gezinnen zijn die hier om financiële redenen niet aan mee kunnen doen. Om te zorgen dat volgend jaar iedereen die dat wil ook mee kan doen, doen wij de volgende oproep: past uw kind zijn/haar kersttrui niet meer en gebruikt u deze niet meer, zou u deze dan aan school willen geven? Wij verzamelen en bewaren deze truien tot volgend jaar. Ouders die geen kersttrui voor hun kind kunnen kopen, mogen dan op school een trui komen ophalen.

Afsluitend wensen wij u allemaal fijne kerstdagen en een goed en gezond 2019!

Resultaten kindermonitor GGD

In het voorjaar van 2018 deden ouders van ruim 10.000 kinderen tussen 0 t/m 11 jaar mee aan het onderzoek de kindermonitor. Uit dit onderzoek van GGD en JGZ Kennemerland naar de gezondheidssituatie van kinderen in onze regio is veel informatie gekomen.

Vergeleken met 2014 zijn er in de regio Kennemerland meer kinderen die regelmatig bewegen en buiten spelen. Ook is het aantal kinderen dat dagelijks water drinkt en groente en fruit eet gestegen. Gemeenten, scholen en andere organisaties kunnen de resultaten gebruiken voor de invulling van hun jeugd- en gezondheidsbeleid. Wilt u meer weten? Alle regionale resultaten, het regiorapport en achtergrondinformatie zijn te vinden in de Gezondheidsatlas van GGD Kennemerland. In februari 2019 verschijnen daar ook de resultaten van de afzonderlijke gemeenten.

Vragen over de gezondheid of de opvoeding van uw kind? De jeugdarts of -verpleegkundige denkt graag met u mee. Maak een afspraak met GGD Kennemerland via 023-7891777 of mail naar frontofficejgz@vrk.nl.

Van de AC

Afscheid

De activiteitencommissie (AC) bestaat uit ouders die in werkgroepjes vrijwillig de school helpen met het bedenken, invullen, organiseren en uitvoeren van de grotere schoolevenementen (zoals de gezellige kerstborrel van gisteravond ). En ja, dit kost tijd. En natuurlijk komen ook wij aan alle kanten tijd tekort in ons leven, dus is het echt wel een dingetje om er ook nog ‘even bij te doen’. Dat we daarom soms afscheid moeten nemen van ouders voor wie het te veel wordt om in de AC te zitten, is heel begrijpelijk. Zo hebben we vorige week afscheid genomen van Marco (1 jaar in de AC) en Marion (3 jaar in de AC en nog altijd lid van de MR). Marco en Marion zijn in het zonnetje gezet met een prachtige bos bloemen en een mooie ‘zonnestraal-broche’. Ook via deze weg: dank jullie wel Marco en Marion. We zullen jullie creativiteit, enthousiasme en inzet missen!

Oproep

Voelt u zich ook geroepen tot ouderparticipatie? Kom ons dan versterken door uw creativiteit in te brengen en/of de handen uit de mouwen te steken! Aanmelden kan via aczonnewijzerhaarlem@gmail.com.

We hebben eerder al ontzettend veel ingevulde ouderparticipatieformulieren ontvangen waarin u heeft aangegeven graag te willen helpen. Wij zijn hier ontzettend blij mee en hopen ook echt dat u kan komen helpen wanneer wij een oproep doen (via e-mail en/of whatsapp). Immers, vele handen maken licht werk en nu komt het werk nog regelmatig neer op iets te weinig handen. Dank alvast!

De Pronkstukken van 6B

Door: Lindsey uit groep 6B
We hebben 4/5 weken aan het pronkstuk gewerkt.
En eindelijk mochten we het presenteren aan de ouders. Er waren zelfs opa’s en oma’s.
We hebben een liedje gemaakt op een melodie en we moesten precies dezelfde klanken gebruiken.
En we gingen een gedicht maken op rijmschema.
We hebben tekeningen gemaakt met inspreken.
Het is natuurlijk superspannend en leuk om voor de ouders te presenteren.
We hebben allemaal ons best gedaan en dat kun je wel zien.
En we hebben ook een zelfgemaakt pronkstuk gepresenteerd.
Die zijn allemaal heel mooi geworden.
We hebben een pakkende titel proberen te maken.
Na de presentatie ging iedereen klappen.

error: Inhoud is beveiligd