Wijzertje 11 januari 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

We zijn het nieuwe jaar goed gestart. 2019 wordt een mooi jaar!

Invaller groep 5 en 6

We hebben voor groep 5 en 6 gelukkig op de valreep een invaller gevonden. Meester Bram Methorst komt ons team versterken. We zijn blij met deze oplossing en wensen Bram een fijne tijd bij ons.

Muziekles

Afgelopen maandag zijn de muzieklessen van Hart gestart in de groepen 7 en 8. De kinderen gaan in de komende weken aan de slag met het componeren van muziek. Dit doen ze onder begeleiding van een vakdocent van Hart. Volgende week starten de muzieklessen in groep 5. De kinderen hebben een keuze gemaakt om lessen te volgen op de hoorn, de gitaar of de viool. Kortom, een muzikaal begin van het nieuwe jaar.

Schema TSO

Sinds deze week zijn we gestart met het nieuwe schema voor de TSO (tussenschoolse opvang). De leerlingen van groep 5 en 6 spelen eerst buiten en daarna de groepen 7 en 8. Iedere groep speelt op een eigen plein. De eerste ervaringen zijn positief. Er heerst meer rust en ruimte op de pleinen.

Kersttruien

Eind vorig jaar hebben we ‘foute kersttruiendag’ op school gehad. We realiseren ons dat er wellicht gezinnen zijn die hier om financiële redenen niet aan mee kunnen doen. Om te zorgen dat volgend jaar iedereen die dat wil ook mee kan doen, doen wij de volgende oproep: past uw kind zijn/haar kersttrui niet meer en gebruikt u deze niet meer, zou u deze dan aan school willen geven? Wij verzamelen en bewaren deze truien tot volgend jaar. Ouders die geen kersttrui voor hun kind kunnen kopen, mogen dan op school een trui komen ophalen.

Rapport inleveren

Wanneer het rapport van uw zoon of dochter nog thuis ligt, wilt u dit dan zo spoedig mogelijk inleveren bij de groepsleerkracht? Alvast hartelijk dank!

Nieuwe serie schaaklessen

We weten allemaal hoe goed schaken is voor je hersenen, maar het is ook heel leuk! Dat hebben al heel veel kinderen in Haarlem en omgeving ontdekt. Begin februari start er weer een nieuwe serie van 16 schaaklessen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Er zijn in totaal zeven locaties waar schaakles wordt gegeven. Op vrijdagmiddag van 15.30 tot 16.45 uur wordt er les gegeven op Zonnewijzer 2. De lessen zijn zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. De gemeente en andere sponsoren ondersteunen dit initiatief van stichting Buurtschaak, waardoor de eigen bijdrage beperkt kan blijven. Voor meer informatie over de andere locaties, tijden, kosten en aanmeldingen kunt u terecht op www.buurtschaak.nl.

error: Inhoud is beveiligd