Wijzertje 01 februari 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Het zijn drukke weken, zo met het afnemen van de Cito’s en de verschillende muzikale activiteiten in de groepen. Er wordt door de leerlingen serieus en hard gewerkt. We zijn trots op ze!

Kanjertraining

Erna is afgelopen woensdag naar een scholingsdag van de Kanjertraining geweest. Het was een leerzame en inspirerende dag! Arlette gaat binnenkort dezelfde training volgen. Ook Karen en Nanna gaan aan een tweedaagse Kanjertraining beginnen.

De 10-minutengesprekken

Op 8 februari gaan de rapporten mee naar huis. In de week van 11 februari zijn de 10-minutengesprekken. U kunt vanaf zondag 3 februari 19.00u tot donderdag 7 februari 19.00 uur de intekenlijst invullen. Vanaf groep 6 mogen de leerlingen mee naar het gesprek.

Schoolbijdrage

Tegelijk met dit Wijzertje sturen we ook een brief over de betaling van de ouderbijdrage, het schoolreisje en de TSO. Wij vragen u deze brief goed door te lezen. Tevens verzoeken wij u om de gevraagde bijdragen op tijd te betalen.

De ouderbijdrage is geen verplichte bijdrage. Deze bijdrage maakt het voor ons mogelijk op school bepaalde activiteiten en feesten te organiseren.

Als uw kind op school overblijft dan betaalt u daar wel een verplichte bijdrage voor. Deze bijdrage zorgt ervoor dat wij materialen en de TSO-medewerkers kunnen bekostigen.

Als uw kind meegaat met het schoolreisje verwachten wij ook dat u de kosten daarvoor betaalt. Mochten er redenen zijn waarom u het schoolreisje niet kunt betalen dan vragen wij u contact op te nemen met de directie.

Redactieleden gezocht!

Het Wijzertje is op zoek naar nieuwe redactieleden. Lijkt het u leuk om ervoor te zorgen dat er elke week een mooie nieuwsbrief is voor alle ouders, meld u dan aan! Voor meer informatie kunt u mailen naar zonnewijzertje@gmail.com.

Thijsse’s Hof

Door: Anne-Sophie uit 6B

Bij het Hof leerden we van alles en nog wat over “VOGELS”!! Maar wat leerden we dan? Om te beginnen: eerst leerden we wat over de veren van de vogels, bijvoorbeeld wat de namen zijn, hoeveel soorten veren er zijn en hoe ze er uitzien. Daarna: we gingen vogels kijken, maar het jammere was dat we maar een kwartier mochten kijken.
We leerden ook dat vogels verschillend voedsel eten. Daarna: we leerden hoe de klauwen van de vogels eruit zien en we moesten goed naar de opgezette vogels kijken, want we moesten de klauwen van de vogels ook nog tekenen. En als laatste: we leerden hoe de vormen van de snavels van de vogels eruit zien. Er zijn heel veel vogelsoorten, dus ook veel soorten snavels. Er zijn lange, korte, kromme en noem maar hoeveel soorten snavels. Het zijn er denk ik wel 1000 misschien wel 500, ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat het heel leuk was in Thijsse’s Hof.

error: Inhoud is beveiligd