Wijzertje 08 maart 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Nog even ter herinnering

Volgende week vrijdag 15 maart is de school gesloten in verband met de landelijke staking.

Training Pittige Torens

Woensdag 27 februari was het zover: een deel van het team heeft succesvol de driedelige cursus “Deskundigheidsbevordering excellentieonderwijs Pittige Plus Torens” afgerond. In drie middagen zijn deze collega’s bekend geworden met de achtergronden van meer- en hoogbegaafdheid en de criteria voor goed verrijkingsmateriaal. Ze hebben geleerd hoe je deze leerlingen kunt begeleiden en kunt herkennen en ook hoe je start met verrijking in de groep en op school. Met de komst van de methode van de Pittige Plus Torens hebben we goed verrijkingsmateriaal in huis gehaald. Onze collega’s hebben meer kennis opgedaan en daar zijn we erg trots op. Gefeliciteerd met het behalen van jullie certificaat!

Bericht van Spaarnesant: Integraal Kindcentrum

Bij deze willen wij u informeren over de plannen voor een nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum. Ongetwijfeld heeft u hier al in de media over gelezen.

Al enige jaren is onze samenwerkingspartner opvangorganisatie Op Stoom bezig met de voorbereiding van een kinderdagverblijf voor 0-3-jarigen op ons besloten schoolterrein aan de Planetenlaan. Graag laten wij u weten dat wij, ten behoeve van ouders en leerlingen in de wijk, dit initiatief van harte ondersteunen .

Er is behoefte aan extra kinderopvang in Haarlem-Noord en wij kunnen zo met Op Stoom toewerken naar een Integraal Kindcentrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Vanuit de omwonenden in de Ambachtstraat en de Schotervlietlandstraat is enkele jaren geleden terecht gewezen op de verkeerproblematiek die in deze straten al aanwezig is en verergert als de toegang tot een KDV via deze straten plaatsvindt. Om deze reden is toen in overleg met Op Stoom en de gemeente besloten het halen en brengen van kinderen te verplaatsen naar de Planetenlaan.

Voorts is door Op Stoom in het plan rekening gehouden met de wens bomen op het schoolterrein zoveel als mogelijk te sparen en om het aanwezige groen op het schoolterrein en voor het te realiseren KDV te verbeteren.

Enkele omwonden waren en zijn niet blij met het initiatief. Zij hebben destijds een website gelanceerd waarin (met het motto “ liever een boom dan Op Stoom” ) actie wordt gevoerd tegen de komst van een KDV op ons schoolterrein. Hierbij is telkens de suggestie gewekt dat het afgesloten schoolterrein van De Zonnewijzer, in de buurt bekend als ‘het Heksenbos’, een openbaar terrein is. In de praktijk gedogen wij al lange tijd dat kinderen uit de buurt na schooltijd en in het weekend over het hek klimmen en op het schoolterrein spelen. De kosten van schade en vandalisme zijn al jaren het hoogst bij onze school, vooral door de schade die op het dak wordt aangebracht en zelfs aan de (nieuwe) installaties. Dit gebeurt niet door kleine kinderen, maar door oudere jongeren naar wij aannemen. Helaas is dit een fenomeen dat niet altijd te voorkomen is bij eenlaags schoolgebouwen.

In de afgelopen jaren hebben wij met Op Stoom meerdere bijeenkomsten met buurtbewoners gehad. Nadat de Haarlemse politiek zich heeft uitgesproken over het bouwplan zijn in overleg met de gemeente de afgelopen maanden nogmaals informatie- en inspraakavonden gehouden met buurtbewoners. Ook hebben wij aangegeven bereid te zijn met Op stoom en de school te kijken naar een betere toegang voor kinderen uit de buurt en het gezamenlijk inrichten van het schoolterrein na de komst van het KDV. Het terrein kan dan ook na schooltijd en in het weekend door de jongste jeugd gebruikt worden om te spelen.

Naar onze indruk is het aantal omwonenden dat tegen de plannen is sterk afgenomen na het verstrekken van de juiste informatie over de plannen en de toegang tot het KDV. Niettemin wordt nog steeds de suggestie gewekt dat de buurt tegen is. Dat zal ongetwijfeld voor een aantal buurtbewoners gelden, maar nu de meeste knelpunten worden weggenomen, verwachten wij een positief besluit van de gemeente voor de bouw. Uiteraard kunnen belanghebbenden tegen de plannen nog steeds formeel bezwaar maken. Het inspraakproces vooraf is echter uitgebreid gevolgd en hiervan hebben weinig omwonenden gebruik gemaakt.

Voor de school zien wij alleen maar voordelen bij het vormen van een Integraal Kindcentrum.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,

J.L. Aalberts

Directeur bedrijfsvoering Spaarnesant

Laten groeien en bloeien

De kleuters zijn begonnen aan een nieuw thema: Alles groeit. In dit thema ontdekken de kinderen hoe uit zaadjes plantjes groeien en hoe je deze verzorgt. In de klas zullen ook zaadjes geplant worden, zodat de kinderen dit kunnen ervaren. Het thema gaat niet alleen over de groei van planten, maar ook over de groei van mensen en dieren.

IMG 1380
IMG 1373
IMG 1366
IMG 1364
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Er zit muziek in

De groepen 5 zijn afgelopen dinsdag bij elkaar gekomen om samen muziek te maken. Tijdens het Muzieklab klonk er uit verschillende ruimtes hoorn, viool en gitaar. Het moet een geheel worden en dat gaat zeker lukken! Wat blazen, strijken en spelen de kinderen al goed op hun instrument. We hebben ook toppers van docenten. Kinderen zeiden na afloop: ‘Het klonk mooi zo samen. Al die geluiden bij elkaar is leuk’. Dat belooft wat voor dinsdag 2 april. Dan kunnen de ouders ‘s ochtends (tijden volgen nog) komen luisteren naar een waar optreden. De liedjes verklappen we nog niet, maar u zult zich er in ieder geval heel goed bij voelen of nee…toch wat bluesy?

IMG 0569
IMG 0568
IMG 0567
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Over het net

Woensdag 27 februari werd De Zonnewijzer door twee teams vertegenwoordigd bij de 24ste editie van het Haarlems School Volleybal Toernooi in de Beijneshal in Haarlem.
We hadden één team uit groep 7 (Noa, Sarah, Evi, Roemer, Robin en Shannon) en één team uit groep 8 (Sam, Lot, Yari, Jenna, Cas en Joa). Groep 8 is 2e van de 24 teams geworden en ze hebben een mooie beker in de wacht gesleept. Wat een heerlijk enthousiaste kinderen. Ze hebben allemaal super actief en sportief gespeeld. Op naar het volgende sportieve evenement!

Cadad4fb 2995 424f A7cb Ff8e2f061c44
B6cd2b1b 0b20 4ec5 8f7f Fd386b92702b
9c080e0b 5460 438e 9263 7809300f4691
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Spelles in groep 5

Afgelopen week is groep 8 spelles gaan geven in groep 5. Daan en Hidde schreven er een stukje over.

Schaakkampioenschap

 

Het schaakkampioenschap voor groep 3, 4 en 5 van de basisscholen wordt gehouden op zondag 17 maart 2019.

Alle kinderen uit Zuid-Kennemerland (Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Aerdenhout, Bennebroek, Hillegom, Zandvoort en Vijfhuizen) mogen deelnemen. Je kunt kampioen worden van groep 3 of groep 4 of groep 5.

Je kunt dus individueel deelnemen en als er meer spelers van een school deelnemen dan kun je ook met je school kampioen worden. De resultaten van de vijf beste spelers tellen mee voor het scholenkampioenschap. De beste school plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap !

Locatie : Kennemer Sportcenter; IJsbaanlaan 4A; 2024 AV Haarlem
Tijd : aanmelden tussen 13:00 en 13:15 uur, start eerste ronde: 13:30 uur, prijsuitreiking: 16:15 uur.
We spelen zeven wedstrijden van 20 minuten (zonder klok).

Deelname is gratis. Aanmelden kan door voor 14 maart een mail te sturen naar ad@buurtschaak.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ad Gorissen (06-51272968 of 023-5251235).

error: Inhoud is beveiligd