Wijzertje 15 maart 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Afgelopen week hebben op maandag en donderdag klassenbezoeken plaatsgevonden in het kader van De kunst van het lesgeven. Zoals u weet is dat één van de speerpunten van onze school. De laatste twee jaar hebben verschillende studiedagen in het teken van dit onderwerp gestaan. Nieuwe leerkrachten volgen een professionaliseringstraject op dit gebied als ze bij ons op school komen werken. Nu was het tijd om onze trainers uit te nodigen voor een klassenbezoek. Deze trainers kwamen samen met de bouwcoördinator of met Marieke Brouwer (onze ‘specialist’ op het gebied van De kunst van het lesgeven) een les bekijken.
De uitkomsten van deze klassenbezoeken worden gebruikt om te kijken waar we staan als team. Hierna wordt een nieuw plan opgesteld om volgende stappen op dit gebied te maken.

Het Wijzertje

Vanaf deze week zal het Wijzertje in verband met de werkdruk niet meer wekelijks, maar om de week verschijnen.

De ene week ontvangt u dan Nieuws uit de groep, de andere week het Wijzertje. Mocht blijken dat om de week toch onvoldoende is dan zullen wij dit terugdraaien.

Tevredenheidsenquêtes

Bij dit Wijzertje ontvangt u het resultaat van de, in het najaar afgenomen, tevredenheidsenquêtes. We hebben in het team en met de MR deze uitslagen geanalyseerd. De onderdelen waarop we het laagst scoren, nemen wij op als ontwikkelpunten in het nieuw te schrijven meerjaren schoolplan.

Op één punt hebben we al actie ondernomen. Vanaf januari zijn de lunchpauzes gesplitst, zodat iedere jaargroep apart op een eigen plein speelt en de pauzes van groep 5 en 6 niet meer tegelijk vallen met de pauzes van de groepen 7 en 8. We merken nu al dat dit veel meer rust geeft. Uit alle drie de enquêtes (leerkrachten, leerlingen en ouders) bleek ook dat wordt ervaren dat wij weinig aan de verschillende culturen doen. Uiteraard wordt ook dit punt meegenomen in het schoolplan.

Uitslag enquête ouders: rapportcijfer 7,2

Top:

 • De leerlingen gaan met plezier naar school (8,8)
 • Uw kind voelt zich veilig op school (8,5)
 • Er is een goed contact tussen uw kind en de leerkracht (8,5)

Ontwikkelpunten:

 • Vindt u dat uw kind voldoende uitgedaagd wordt om zich maximaal te ontwikkelen? (6,4)
 • De informatie vanuit de school over de ontwikkeling van uw kind (6,4)
 • In hoeverre sluit wat uw kind leert aan bij zijn/haar ontwikkeling (7,0)

Uitslag enquête leerlingen: rapportcijfer 7,8

Top:

 • Er worden geen spullen op school expres kapot gemaakt of gestolen (9,6/9,3)
 • De juf /meester helpt je goed als dat nodig is (8,5)
 • Veilig voelen/ weleens gepest (8,4)

Ontwikkelpunten:

 • Heb je het gevoel dat mensen op school het fijn vinden dat je er bent? (6,4)
 • Heb je een leuke klas? (7,0)
 • Hoe vind je het op school? (7,1)

Uitslag enquête medewerkers: rapportcijfer 7,8

Top:

 • Voelt u zich veilig (9,4)
 • Tevredenheid over de sfeer op school (9,1)
 • Tevredenheid over contact met leerlingen (9,1)

Ontwikkelpunten:

 • Afstemming onderwijs op de specifiek leerbehoefte voor ‘meer begaafde’ leerlingen (6,7)
 • Afstemming onderwijs op de specifieke leerbehoefte van ‘zwakkere’ leerlingen (7,0)
 • De uitdaging aan leerlingen om zich maximaal te ontwikkelen (7,0)

Oude boodschappentassen gevraagd

De activiteitencommissie is voor de activiteiten op zoek naar grote oude boodschappentassen. Deze kunnen bij de voorbereiding van activiteiten handig/makkelijk gevuld worden. Bij de komende Koningsdag/sportdag zal elke klas wat te drinken (water) krijgen. Per groep willen we dit van te voren klaarzetten en daarvoor gebruiken we deze tassen graag. Het helpt ons en kan ook direct jullie helpen: het ruimt namelijk lekker op en de materialen worden in plaats van weggegooid nogmaals ingezet.
Wij zullen van maandag 11 maart t/m vrijdag 15 maart op beide locaties een doos neerzetten. Hierin kunt u uw oude tas achterlaten. Op Zonnewijzer 2 staat deze doos herkenbaar bij de ingang en op Zonnewijzer 1 zal deze bij het grote gymlokaal in de buurt van de gevonden voorwerpen staan.

Alvast bedankt!
namens de AC

Voetbaltoernooi

Door: Mauro, Noah en Scott uit groep 8B

We beginnen het toernooi tegen de Bavinck school. De Zonnewijzer is de betere ploeg, maar ondanks dat komt de Bavinck op een 0-1 voorsprong. Maar we geven niet op en als gevolg de 1-1. We bleven er in geloven en wonnen met 2-1.

De tweede wedstrijd:
De Lidwina school 2, het was een relatief makkelijke wedstrijd maar ondanks een goeie keeper bleef het lang 0-0, maar in de paar laatste minuten wonnen we makkelijk met 3-0.

De derde wedstrijd:
Tegen de Ark was een beslissende wedstrijd om een finale plek. We kwamen redelijk snel met 2-0 voor. Later waren we niet helemaal wakker en kwam de Ark op gelijke hoogte. Maar we gaven niet op en wonnen door middel van een schitterende goal met 3-2. En zitten we dus in de finale.

De Finale van de voorrondes:
De bloedspannende wedstrijd tegen Lidwina1 begint heerlijk met 1-0. Voorsprong voor De Zonnewijzer. Maar niet veel later werd het 1-1. Wat een shock. Maar we hielden de koppies erbij. De laatste 10 secondes scoorden wij de 2-1. Iedereen was door het dolle heen en rende uit het veld. Maar toen namen zij de aftrap en ging de TIMERrrrr. Door naar de halve finale op 3 april!!!!

Klaar-over

Beste ouders van Zonnewijzer 1-kinderen, het is gelukt! Na onze noodoproep in januari, ouderwets op papier in het tasje van elk kind, is het klaar-over team fijn uitgebreid. Voortaan dus vaker ‘oranje jasjes’ op het zebrapad. Wilde u wel maar was u het vergeten? U kunt er nog bij hoor, op de maandag en donderdag. Gaston Bremer (kinderen in groep 4A en 1/2D) heeft inmiddels de rol van coördinator van Ebelien van der Velde overgenomen. Enorm bedankt Ebelien voor al je geïnvesteerde vrije uurtjes de afgelopen vier jaar!

Graag maken we meteen gebruik van jullie aandacht om iets te verduidelijken over de complexe verkeerssituatie rond dit kruispunt. Komend uit de Neptunusstraat wachten fietsers vaak met oversteken op het groene licht bij het zebrapad. Begrijpelijk, want veel automobilisten zijn vergeten dat je een kruising altijd vrij moet houden. Zij stoppen dus niet tijdig en rijden (griezelig hard) door tot aan het zebrapad, daarbij de hele verkeersstroom blokkerend. Maar als er geen voetgangers oversteken, drukken de klaar-overs niet op het knopje en staat u als fietser op groen te wachten tot u een ons weegt. Bepaal dus gewoon zelf wanneer u het veilig vindt om naar de overkant te fietsen. Wilt u toch bij groen licht, stap dan even af en steek met de fiets aan de hand via het zebrapad over.

Kort samengevat:

 • Fietsers: zelf fietsen over de kruising of als voetganger bij het zebrapad oversteken.
 • Automobilisten: kruising altijd vrij laten (en ook niet voor het zebrapad gaan staan als draait om richting Zonnewijzer 2 te rijden!).
 • Klaar-overen op maandag of donderdag? Aanmelden via verkeer@zonnewijzerhaarlem.nl

Tot ziens, het klaar-over team

error: Inhoud is beveiligd