Wijzertje 29 maart 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Wij willen Renée Widdershoven namens het team bedanken voor de ondersteuning die zij afgelopen jaren heeft geboden bij het vormgeven van het Wijzertje. Zij heeft dit een aantal jaren samen met Janneke Stouten gedaan. Gelukkig heeft Linda van Bruggen zich aangemeld om Janneke te ondersteunen. We zijn blij met zoveel betrokken ouders!

Verkeersbrigadiers
Ebelien van der Velde heeft afgelopen jaren de taak op zich genomen om de klaar-overwerkgroep te coördineren. Wij bedanken ook Ebelien voor haar inzet voor onze school. Gaston Bremer heeft deze taak overgenomen. Fijn, Gaston! Deze werkgroep kan nog meer ondersteuning gebruiken, mocht u interesse hebben om te helpen als klaar-over dan kunt u zich bij de administratie aanmelden.

ICT

Vol trots melden we dat meester Mark zijn post-HBO-opleiding als ICT-coördinator heeft afgerond.

Prijzenregen

Monique, leerkracht groep 5b en ICC, is tijdens het Popcornfestival in de prijzen gevallen. Tijdens dit festival tonen culturele aanbieders hun ideeën, creaties en diensten. Het festival is gericht op het onderwijs in Noord-Holland. Door een loting viel Monique in de prijzen. Zij heeft voor volgend jaar een bezoek aan het Teylers Museum gewonnen met haar klas. Het boekje onder haar arm verraadt … nog een prijs!
Deze week kreeg zij bericht van Cultureel Verschil. De huidige groep 5b heeft een dansworkshop gewonnen.

Hoe is het mogelijk…
Ze verkeert nog steeds in de zevende culturele hemel 🙂 

 

Prijzenregen

Afgelopen maandag hebben alle groepen 3 een muziekuitvoering voor de ouders en/of opa’s en oma’s gegeven. Het was voor sommige kinderen best spannend.
Ze hebben 9 weken lang muziekles gehad van juf Suzanne van HART. Ze hebben liedjes geleerd over de winter en de lente, op instrumenten gespeeld en een verhaal gemaakt.

De kinderen hebben genoten van alle lessen en de uitvoering. Ouders van de groepen 3, hartelijk dank voor jullie aanwezigheid.

File 12
File1 1
File2 1
File3 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Projectweek Africa

In de week van 8 april is de projectweek. Het thema van deze week is Afrika. Maandagochtend om half 9 zullen we op het plein van Zonnewijzer 1 deze week openen. U bent van harte welkom om bij deze opening aanwezig te zijn. Wilt u achter de kinderen gaan staan, zodat iedereen het goed kan zien? De leerkrachten bieden een atelier aan in één van de volgende disciplines: muziek, beeldend en drama. Dit atelier bestaat uit drie lessen. Alle drie de lessen worden, zover mogelijk, in deze week gegeven. Op donderdag krijgt de onderbouw een dansworkshop en de bovenbouw een percussieworkshop, passend bij het thema. Vrijdag zijn de koningsspelen.

Kangoeroewedstrijd

Donderdag 21 maart was weer de dag van de Kangoeroe rekenwedstrijd. In de groepen 4 t/m 8 zijn vele kinderen bezig geweest met de rekenwedstrijd die in meer dan 60 landen wordt gehouden. De wedstrijd start altijd redelijk eenvoudig en de opdrachten lopen op in moeilijkheidsgraad tot een niveau waarop zelfs veel volwassenen hun tanden er flink in moeten zetten.

Een voorbeeldje van de vragen voor groep 7 en 8:

Zo’n zelfde soort opdracht staat in de wedstrijd voor groep 5/6:

De laatste opdracht van de wedstrijd voor groep 4 is ook niet heel eenvoudig:

De uitdager voor groep 7/8. Deze lijkt wellicht redelijk eenvoudig, maar is toch een behoorlijk doordenkertje!

Deelname aan de wedstrijd is vrijwillig. Toch hebben dit jaar bijna 170 leerlingen meegedaan! De uitslag laat altijd even op zich wachten. De officiële antwoorden komen rond 22 april op de site www.w4kangoeroe.nl te staan. Hier zijn ook de wedstrijden van afgelopen jaren terug te vinden.

Bezoek aan Teylers

Door Evi en Sarah
Groep 7A is naar het Teylers Museum geweest. Ze hebben alles geleerd over statische elektriciteit. Groep 7A werd opgesplitst in twee groepen. De eerste groep kreeg een rondleiding door het museum en de andere groep mocht proefjes doen. Na een half uur wisselden ze om. Tijdens de rondleiding werd er verteld over meneer Teyler en over een grote statische elektriciteit machine. Bij de proefjes is er verteld over de wrijving van statische elektriciteit. De kinderen mochten zelf ook veel proefjes doen met wrijving statische elektriciteit opwekken.

Foto5
Foto4
Cof
Cof
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
error: Inhoud is beveiligd