Wijzertje 12 april 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Project Afrika

Afgelopen maandag zijn we gestart met de projectweek, thema Afrika. Vanuit de tevredenheidsenquêtes onder ouders, leerlingen en leerkrachten kwam naar voren dat we meer kunnen doen aan de verschillende culturen. We hebben dit meteen meegenomen in ons projectplan. We zijn maandagochtend gestart met een dans die door alle leerkrachten werd opgevoerd voor de leerlingen en ouders op het plein van Zonnewijzer 1. Deze week waren er in alle groepen groepsdoorbroken ateliers op het gebied van muziek, drama en beeldende vorming.

Groep 4 Afrika2
Groep 4 Afrika
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Robotica

Vorige week hebben leerkrachten ‘robotica-les’ gekregen van meester Gerben en meester Mark. Er werd met veel plezier geoefend met Bee-Bots en Blue-Bots. De Bee en de Blue-Bot is een kindvriendelijke robot in de vorm van een bij. Kinderen leren zo op een speelse manier programmeren.

Robotica 4
Robotica 3
Robotica 2
Robotica 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Fijne vakantie

Op vrijdag 19 april start de vakantie. We wensen iedereen nu alvast een fijne vakantie. Op maandag 6 mei hopen we iedereen weer gezond terug op school te zien!

De Banenmarkt

Dante en Shannon zijn meegeweest naar de banenmarkt van Spaarnesant. Op deze markt kunnen docenten kennismaken met de verschillende scholen van Spaarnesant.

Door Dante en Shannon uit groep 7
Bericht van de Kinderraad:
We kwamen binnen en het was gelijk erg druk. We wisten niet waar we heen moesten totdat juf ons kwam halen. We gingen met juf mee naar de kraam van De Zonnewijzer. We begroetten iedereen die bij de kraam hoorde. En toen moesten we aan de slag. Als eerst kreeg Shannon een pak aan van De Zonnewijzer. Dante en Shannon wisselden elke 3 rondjes het pak om. Na een tijdje mochten we even buitenspelen. We hebben gevoetbald, gebasketbald, tikkertje gespeeld en parcours gemaakt. Daarna haalde iemand ons op en gingen we weer aan de slag. Eerst dronken we wat en daarna gingen we verder. Veel mensen wilden een foto van ons pak. We moesten nog 15 minuten voordat we werden opgehaald. Tijdens dat rondjes lopen kregen we van alles aangeboden: eten en spulletjes. En toen werden we opgehaald. We vonden het allebei ontzettend leuk en we willen het graag nog een keer doen.

Het schoolreisje

Op vrijdag 10 mei gaan de kinderen van de groepen 1 t/m 7 op schoolreis. De kinderen van de groepen 1 en 2 gaan naar Linnaeushof. Zij vertrekken om 9:00 met de bus vanaf het schoolplein bij Zonnewijzer 1. Zij worden rond 15:00 weer op school verwacht.

De kinderen van de groepen 3 t/m 7 gaan naar Duinrell. De bussen voor de groepen 3 en 4 vertrekken om 8:30 vanaf het plein van Zonnewijzer 1 en de bussen voor de groepen 5 t/m 7 vertrekken om 8:30 vanaf het plein van Zonnewijzer 2. Deze groepen worden rond 16:00 weer op school verwacht.

De groepen 3 t/m 5 zijn onder begeleiding van ouders in Duinrell, de groepen 6 en 7 lopen zelfstandig door het park. Natuurlijk lopen de leerkrachten rond, maar hebben geen specifiek groepje mee.

Het is de bedoeling dat de kinderen een rugtas meenemen, met daarin een lunchpakket, voldoende drinken en wat fruit.
Wij hopen op een gezellige en zonnige dag!

Van start met Afrika

Na een spetterende opening waarin alle juffen en meesters een Afrikaanse dans opvoerden zijn alle klassen van start gegaan met het thema.

Groep 3 heeft mooie maskers gemaakt.

File1 1
File 12
File3 1
File2 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

AC brengt school in Afrikaanse sfeer

Niet alleen de kinderen en leerkrachten zijn druk bezig geweest met de projectweek. Ook de ActiviteitenCommissie (AC) heeft weer flink de handen uit de mouwen gestoken! Ongetwijfeld heeft u gezien hoe ontzettend leuk de twee schoolgebouwen zijn aangekleed in Afrikaanse sfeer? Dit is het werk geweest van de AC-leden Wafae Belamari, Esther van Stigt en Eline Wareman onder de bezielende leiding van Leontien Blauw (interieur styliste van beroep).

Na overleg met juf Marieke (groep 8) hebben zij een paar weken geleden de koppen bij elkaar gestoken en zijn enthousiast gaan zoeken naar spullen passend bij het thema ‘Afrika’. En dat is fantastisch gelukt zoals op de foto’s te zien is! Stof met luipaardprint werd gekocht op de markt, oude schoolplaten opgeduikeld van zolder, vlaggenslingers van originele Afrikaanse stoffen gekocht (kunnen mooi hergebruikt worden bij andere feesten op school ;-)), maskers via Marktplaats op de kop getikt, knuffels via de Kringloop, enzovoorts. De uiteindelijke aankleding van de drie entrees/hallen op de twee locaties was door de vier AC-leden in 1,5 uur gedaan.

We hopen als AC dat de mooie Afrikaanse aankleding heeft bijgedragen aan de geweldige projectweek voor alle kinderen. Daarnaast is de AC deze weken bij nog meer activiteiten betrokken. Zo hebben andere AC-leden de sportdag van vandaag (mede)georganiseerd en wordt de aankleding van het lente-ontbijt (a.s. donderdag) ook door de AC verzorgt. Hierover in het volgende Wijzertje meer!

C14f22a3 B7bb 4644 805c 16dc3bdf46ad
98ac33a7 Fcbb 4459 B728 189e74726670
96fc19e1 4c5d 4042 803c F68506b16acb
3eb2f780 A36b 49bf 8ffd 280c3bf54f79
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

#doeslief

Naar aanleiding van de nieuwsbegrippen les van groep 5 t/m 8 hebben we op Zonnewijzer 2 extra aandacht gegeven aan het thema #doeslief. Deze actie van SIRE wil mensen aansporen om met één woord elkaar aan te spreken op onaardig gedrag.

Met deze banners door de school, werd er bijzonder veel “doeslief” gezegd en werd iedereen even bewust gemaakt van gedrag.

De banners zijn inmiddels opgeruimd, het effect blijft zichtbaar!

Oogappeltjes

De kinderen van groep 5 doen mee aan het Oogappeltjes project van het Teylersmuseum. Dit is ter voorbereiding op de tentoonstelling die zal gaan over de kinderen van de 19de eeuw.

Op de foto zien we Stijn en Vincent uit 5b hun 21ste vaardigheden gebruiken voor hun leesplankje. Deze plankjes komen in het museum te hangen in de Tuinzaal.

Op 11 juni zijn de groepen 5 door het Teylers uitgenodigd om alle creaties te komen bekijken.

Kriebelbeestjes

Door Kasper uit 6B
Ik vond Thijsses Hof heel leuk we hebben super veel gedaan! We hebben vragen ingevuld over de planten en dieren. Ook hebben ook een reiger gezien die wel eens een kikkertje uit het water pikt. We zagen kikkerdril en echt super veel kikkers. Ook moesten we een luister opdracht doen. We gingen met ons groepje op een soort stilte plek zitten en we moesten goed luisteren en ik heb zes verschillende vogels en liedjes gehoord (vogelliedjes). We mochten ook een bloedzuiger op ons hand. Het voelt een beetje als een regenworm. Gelukkig heeft hij ons niet gebeten. Thijsses Hof is echt een aanrader.

Een liedje voor de Nederlandse Hartstichting

Hallo, ik ben Myrthe (8 Jaar) uit groep 6c. Ik zit bij meester Jeroen met de Pittige Pepers. Hier kreeg ik de opdracht om een inzamelingsactie voor een goed doel te bedenken en hiervoor zoveel mogelijk aandacht te krijgen.

Ik heb een inzamelingsactie bedacht voor de Nederlandse Hartstichting omdat mijn opa in januari aan het hart is overleden.

Het volgende heb ik bedacht:

Mensen mogen van 6 tot 13 april op radio Haarlem 105 een liedje aanvragen waarin het woord “Hart” voorkomt. (Dit mag natuurlijk in alle talen zijn.) Het liedje wordt gedraaid en zij doneren dan geld aan de Nederlandse Hartstichting. Dit liedje aanvragen kan via studio@haarlem105.nl.

HAARLEM – Komende week is de jaarlijkse collecteweek van de Nederlandse Hartstichting. In Haarlem startte de 8-jarige Myrthe een eigen inzamelactie. Zij benaderde radiozender Haarlem105 om haar te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen, in ruil voor een liedje. (Bron:www.nhnieuws.nl)

Ik heb een eigen link om te doneren, dat is deze: https://onlinecollecteren.hartstichting.nl/myrthe-veldkamp.
Ik heb al 323 euro opgehaald en ben blij met alle aandacht en steun voor De Nederlandse Hartstichting. Hopelijk steunt u mij ook met een donatie.
Groetjes Myrthe

Wees wijs met geld

Door Sylvan uit 6B
In de Week van het Geld kwam de vader van Maura de kinderen van groep 6B van alles leren over geld. 28 maart hebben we bank voor de klas gedaan. Dat houd de cash quiz in. Ook hebben we gekeken naar welk geldtype wij zijn. Je kon het geld-warhoofd, rekenmeester, spaartopper en de big taster zijn. De cash quiz houd zelf in dat we met vier teams tien vragen moeten beantwoorden. Je kreeg filmpjes te zien en daarna moest je daarover twee vragen beantwoorden. Alle vragen gingen over geld. Als je een vraag goed had dan kreeg je als punten geld. Op het digibord kon je intoetsen wie het goed had en wie fout, het digibord hield de stand bij. Aan het einde van de quiz was er een winnaar die had het meeste goed. De winnaar kreeg een prijs, maar er was ook iets wat iedereen kreeg. Dat was een spaarpot van de geldheld (supercool) ! Ik neem aan dat iedereen het leuk vond en nu verstandig met zijn geld omgaat. Iedereen weet nu ook dat je ouders aansprakelijk zijn voor de schade die jij maakt. Dus je ouders (of verzorgers) moeten alles betalen, als je onder de 18 bent. Het was super leuk!

Ren je rot

Door Babette uit 6B
Op 2 april was het buitenlesdag. Wij gingen met spelling naar buiten. We werden in groepjes verdeeld. En je moest met tijd doen. Je moest een woord uit het bakje pakken en die schrijven in je dicteeschrift. Dan moest je rennen naar de plakbandrol met je woord en naar de categorieën rennen je moest hem opplakken en terug rennen en het volgende woord opschrijven. Als je klaar was ging je naar juf en die schreef de tijd op. Dan ging ze de fouten controleren en als je een fout had waren dat 5 straf seconden en het gaat erom dat je spelling buiten doet. Ik vond het leuk om te doen want het is buiten.

Crazy Hair day

Door Bo uit groep 8
De juffen van de groepen 8a en 8b wilden dat wij onze agenda meer gingen gebruiken, daarom moesten we allerlei dingen in onze agenda zetten bijvoorbeeld: knuffel mee, 2 verschillende sokken aan en zonnebril mee. Als je dat had kreeg je een punt op Classdojo, daar kan je punten mee verdienen en als je een aantal punten hebt kan je leuke dingen doen.
Als einde van al die dingen hebben we Crazy hair day, iedereen ziet er superleuk uit van meisjes met een enorme bos krullen tot jongens met staartjes.
De juffen hopen dat wij geleerd hebben met onze agenda om te gaan en nog beter voorbereid zijn op de middelbare school.

Muziek door de kleuters

De afgelopen 10 weken hebben de kleuters muzieklessen gehad van juf Annelies van HART. De muzieklessen waren erg afwisselend en de leerlingen hebben veel nieuwe dingen geleerd. Zo hebben ze onder andere geoefend met het spelen op instrumenten in de maat van de muziek, hard en zacht gespeeld en natuurlijk veel gezongen.

Donderdagochtend 28 maart heeft elke kleutergroep een muziekoptreden gegeven voor alle ouders, opa’s en oma’s. De kinderen hebben ontzettend goed hun best gedaan. Iedereen die aanwezig was, bedankt!

Schoolvoetbal toernooi 2019

Door Xavi, Tristan, Thijs en Thijs uit 8a
Wij zijn van het schoolvoetbalteam en wij moesten een stukje schrijven over het toernooi wat we woensdag 3 april 2019 hebben gespeeld.
De eerste ronde was een paar weken geleden, we gingen met volle moed er naar toe. Onze trainer zei dat we alleen moesten winnen en dat deden we, we wonnen alle wedstrijden ook de finale van de eerste ronde. We gingen helemaal uit ons dak en we waren super blij, iedereen zei dat we die halve finale gingen winnen.

Halve finale toernooi 3 april 2019
We kwamen aan op OG en we waren allemaal super zenuwachtig maar Duncan (onze trainer) zei blijf rustig en we gaan dit gewoon winnen. De eerste wedstrijd moesten we tegen de Bavinck, waar we de eerste ronde van hadden gewonnen met 2-1. Maar zij hadden via een omweg zich toch nog kunnen plaatsten voor de halve finale. Gelukkig liep het goed af en wonnen we met 1-0 van hen.
De tweede wedstrijd moesten we tegen de Ter Cleef, we keken er een beetje tegenop want ze waren super goed maar we wonnen weer met 1-0.
De laatste wedstrijd moesten we tegen de Julianaschool uit Bloemendaal. We begonnen sterk aan de wedstrijd maar we zakte heel erg omdat we 1-0 achter kwamen door een fout in de verdediging.
We kwamen in een counter door een crosspass van de verdediger op de linksbuiten. De spits had de bal maar werd neergehaald door 2 verdedigers in het strafschopgebied, het was eigenlijk een penalty maar die kregen we niet.
Toen gingen de wissels erin en toen verloren we de evenwicht in het elftal en daardoor verloren we met 3-0.

error: Inhoud is beveiligd