Wijzertje 17 mei 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Studiedag 29 mei

Op 29 mei hebben we een studiedag. Alle leerlingen zijn dan vrij.

UDO European Streetdance Championship 2019

Juf Sanne en juf Danisha hebben afgelopen weekend meegedaan aan de Europese Streetdance kampioenschappen. Juf Sanne is met haar duo partner vijfde van Europa geworden en ook Juf Danisha heeft met haar team de vijfde plek mogen innemen. Wij zijn supertrots op hen!

Streetdance 2
Streetdance 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Vakantierooster 2019-2020

Hieronder vindt u het vakantierooster voor volgend schooljaar. Onze studiedagen zijn nog niet bekend. Zodra we die hebben vastgesteld zullen wij u informeren.

Vakanties schooljaar 2019-2020
Herfstvakantie: 19-10-19 tot en met 27-10-19
Kerstvakantie: 21-12-19 tot en met 05-01-20
Voorjaarsvakantie: 15-02-20 tot en met 23-02-20
Pasen: 11-04-20 tot en met 13-04-20
Koningsdag: 27-04-20 tot en met 27-04-20
Meivakantie: 25-04-20 tot en met 10-05-20
Hemelvaartsdag: 21-05-20 tot en met 22-05-20
Pinksteren: 30-05-20 tot en met 01-06-20
Zomervakantie: 04-07-20 tot en met 16-08-20

Oproep van de MR

Er is één plek vacant in de MR, want Joris Essing heeft na vier jaar MR-lid te zijn geweest, besloten zijn plaats verkiesbaar te stellen.
De MR is een belangrijk gremium binnen de school. De MR bestaat uit een ouder- en een personeelsgeleding. In de oudergeleding zitten momenteel Marion van der Schoor, Kees Jaap Hin en Lili Schutte en we zoeken nu naar een opvolger voor Joris.
De MR van De Zonnewijzer komt 10 keer per jaar bijeen op de maandagavond. Wil je meedenken en adviseren over beleid, lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen binnen de school? Stuur dan vóór 17 juni een e-mail naar: mr@zonnewijzerhaarlem.nl Bij meerdere aanmeldingen worden er verkiezingen gehouden.
Voor meer informatie, kijk op https://www.zonnewijzerhaarlem.nl/mr.

Ik zie, ik zie…

Wendy Tjalma (ouder van school) geeft 3 beeldende lessen in de groepen 5B en 7A. Dit is voor haar opleiding. De kinderen starten direct met het maken van een vlek op papier met behulp van een spons en verf.
Stijn roept uit: “Het lijkt op een hamer!”

Wendy vervolgt de les met een stuk kunstgeschiedenis over symboliek van dieren en dieren in schilderijen. Het gegeven dat Karel Appel met verf smeet, spreekt de kinderen direct aan.
Isa kijkt later naar de vlek van Stijn en vindt: “Het is een koe!”
Stijn bestudeert de vlek en zegt nadenkend: “Het is een draak met hondenpoten.”

De komende lessen werken de kinderen verder met Wendy aan hun fantasiedier.

Kleurrijk voorjaarsontbijt

Peter Berendsen, Anne Bos en Eline Wareman van de Activiteitencommissie hebben de school geholpen aan spullen voor de vrolijke aankleding van het voorjaarsontbijt. Samen met juf Lyanne waren van tevoren de plannen en wensen besproken waarna de taken werden verdeeld. Zo heeft Peter de tafelkleden, servetten en heeeeeel veel paaseieren gekocht en per klas in tassen verdeeld. Anne had een mooie deal gesloten met de plaatselijke bloemenkraam en heeft uiteindelijk 520 bloemen voor een vriendenprijsje op de kop kunnen tikken. Het leverde een prachtig plaatje op van haar zoontje Casper (groep 1/2A) met een bakfiets vol bloemen.

De dag voor het voorjaarsontbijt hebben Anne en Eline alles per klas uitgedeeld. De leerkrachten konden met de spullen hun lokalen in een kleurrijk voorjaarstafereel omtoveren en de kinderen hebben ongetwijfeld heerlijk gesnoept van de paaseieren.

Foto2 Voorjaarsontbijt
Foto1 Voorjaarsontbijt
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Daar kikker je van op!

De groepen 3 en 4 gingen vrijdag 10 mei op schoolreisje naar Duinrell. We hadden er allemaal heel veel zin in. Met bussen vertrokken we rond kwart over 8 richting het attractiepark. Daar eenmaal aangekomen gingen we in groepjes, onder begeleiding van ouders, het park in. We troffen het met het weer. Af en toe kwam het zonnetje zelfs door. Er waren veel leuke attracties, maar bijvoorbeeld ook een speelveld waar heerlijk kon worden gespeeld. De diverse achtbanen waren vooral erg populair onder de kinderen, ouders en leerkrachten. Sommigen van ons durfden zelfs in een achtbaan die over de kop ging. Stoer hoor! Aan het eind van de dag kregen we nog een heerlijk ijsje en gingen we weer terug met de bussen richting school. Kortom, we kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Ook de klassen uit de bovenbouw zijn op vrijdag 10 mei op schoolreis geweest naar Duinrell! De bussen waren gelukkig op tijd, want 8 uur op school is best vroeg. Na een vlekkeloze en fileloze rit, kwamen we al voor openingstijd aan bij het park. Meester Mark moest de toegang regelen en daarna mochten we naar binnen. Op naar een verzamelplek voor de kinderen. Van de organisatie kregen alle kinderen een snoepje voor de dag! Op naar de Falcon! Want als er geen rij staat, gaan we er zoveel mogelijk in. Alle attracties waren super. Sommige nogal nat, snel, langzaam of botsend. Wat een fantastische dag. Mooi weer, gezellige sfeer en lekker ontspannen. Duinrell, je kikkert er echt van op!

Duinrel Groep 4
Achtbaan1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Schoolreisje groepen 1 en 2

Ook de groepen 1 en 2 zijn vrijdag groepen 10 mei op schoolreisje geweest.

Met volle bussen kinderen, leerkrachten, stagiaires en begeleidende ouders ging de reis naar Linnaeushof in Bennebroek. De kinderen hebben in groepjes volop gespeeld in deze grote speeltuin.
De dag werd afgesloten met een ijsje en daarna ging iedereen moe en voldaan in de bus terug naar school. Het was een geweldige en (gelukkig droge) dag!

Schoolreisje Groep 12 3
Schoolreisje Groep 12 2
Schoolreisje Groep 12
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Een cadeau voor mamma

Hopelijk zijn alle mama’s flink verwend afgelopen zondag op Moederdag.

De kinderen uit groep 1 en 2 hebben weer hard gewerkt aan een moederdagcadeau en er werd flink gepraat over verstopplekjes voor deze cadeaus. We hopen daarom ook dat alle kinderen de cadeaus konden terugvinden!

Moederdag2
Moederdag
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Muziek op school

De afgelopen 2 weken hebben de muziekstudenten zich continu ingezet voor muziek op De Zonnewijzer. Ook groep 8 deed mee in de stageweken van de muziekdocenten in de dop.

De groepen 5 hebben hun stuk voor de groepen 8 laten zien en andersom. Zij werden ondersteund door de student met gitaar. Andere groepen hebben ook voor elkaar opgetreden in een intieme setting.

Bedankt studenten uit Leiden, dat jullie ook dit jaar weer hebben bijgedragen, aan muziek en beweging op school.

Lekker lopen

De Activiteitencommissie heeft deze week via de leerkrachten de informatiebrieven en inschrijfformulieren uitgedeeld. Leest u de brief goed door, want de ‘spelregels’ zijn dit jaar anders dan voorgaande jaren.

In dit Wijzertje vindt u deze brief en het inschrijfformulier ook digitaal. Daarnaast tevens het document met ‘veelgestelde vragen avondvierdaagse’. In dit laatst genoemde document staat een oproep voor extra hulp (koploper, hekkensluiter, tussenlopers, snackuitdelers). Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!
We kijken uit naar veel deelnemers, helpers en een gezellige, zonnige avondvierdaagse.

Lopen u en uw kind(eren) gezellig mee met de avondvierdaagse? Lever dan uiterlijk 28 mei het inschrijfformulier en inschrijfgeld in.

inschrijfformulier-avondvierdaagse-2019_v2
veelgestelde-vragen-avondvierdaagse-2019-1
uitleg-en-inschrijving-avondvierdaagse-2019

error: Inhoud is beveiligd