Wijzertje 21 juni 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

Het einde van het schooljaar komt in zicht. Binnenkort zullen wij u informeren over de formatie voor aankomend schooljaar. U ontvangt hierover een aparte brief.

We hopen dat iedereen zijn account bij MijnSchoolInfo (MSI) heeft kunnen activeren. Is dit niet gelukt dan kunt u contact opnemen met Monique van Deursen (administratie).

Professionalisering

Na in het vorige Wijzertje melding te hebben gemaakt van een aantal collega’s die een training hebben afgerond, volgt hier nog een foto van Eva en Sandra. Zij hebben de training van de Kanjerschool afgerond. Daarnaast heeft Marjan haar pre-master IB-opleiding afgerond.
We zijn er trots op dat zoveel leerkrachten actief met hun professionele ontwikkeling bezig zijn! Kanjers, dus!

Ieder kind een podium

Zoals u weet zijn we naast onze groepsdoorbroken ateliers (GDA) bezig om drama een vast onderdeel te laten zijn van ons onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen ook leren om hun talenten op dit vlak te ontwikkelen. Volgend schooljaar gaan we daar nog meer aandacht aan besteden. Daar hebben we dan natuurlijk wel een echt podium voor nodig.
Op Zonnewijzer 1 heeft Duncan, met ondersteuning van Maaike, een heus podium gemaakt.
Wij zijn daar ontzettend blij mee! Vanaf volgend schooljaar wordt dit podium in gebruik genomen. De volgende stap is dat op Zonnewijzer 2 ook een podium komt. Hier wordt in het najaar aan gewerkt.

Brandoefening

Afgelopen dinsdag hebben we weer een brandoefening gehouden. Om half 10 ging op zowel Zonnewijzer 1 als 2 het brandalarm af. Complimenten aan iedereen. In een mum van tijd stonden alle groepen buiten op de juiste plek, de BHV’ers hebben de gehele school gecontroleerd en daarna kon iedereen weer naar binnen.

De tienminutengesprekken

Op maandag 24-6-2029 om 12.00 uur wordt MijnSchoolInfo opengesteld om in te schrijven voor de tienminutengesprekken.

Avond4daagse

Vanavond is alweer de laatste avond van de Avond4daagse. We willen de AC (activiteitencommissie) bedanken voor de organisatie. Super geregeld! Ook zijn zij verantwoordelijk voor het feit dat alle kinderen en leerkrachten een schoolshirt droegen en dat het pauzemomentje was aangekleed met twee mooie banners. Ontzettend bedankt! We zijn er trots op.

5 juli studiemiddag

Op 5 juli is het studiemiddag. De kinderen zijn dan op Zonnewijzer 1 om 12.00 uit en op Zonnewijzer 2 om 11.50. De kinderen die overblijven hoeven op deze dag dus geen lunch mee naar school te nemen.

Juffendag bij de kleuters

Op 12 juni hebben de kleuters juffendag gevierd. De juffen (en meesters) zijn enorm verwend. De kinderen mochten verkleed op school komen en hebben de ene helft van de morgen heerlijk zelf mogen kiezen wat ze wilden gaan doen. In verschillende lokalen was een activiteit aanwezig: filmpje kijken, mooie kleurplaat maken, discodansen en Nibbit rijgen en limo drinken. De tweede helft van de morgen was heerlijk buitenspelen. Alle ouders bedankt voor de mooie en leuke cadeautjes.

Openbare geheimen

Op vrijdag 14 juni kregen de groepen 7 en 8 een voorstelling genoemd ‘Openbare geheimen’. In deze voorstelling van het Kanjertheater werd een situatie nagespeeld, waarbij gebruik werd gemaakt van onhandig social media gebruik. Na een voorstelling van 25 minuten gingen de kanjertrainers in gesprek met de groep. Wat viel jullie op? Wat vond je van die persoon? Welke pet had diegene op? Na een korte nabespreking werden er een paar scènes nogmaals gespeeld. Deze keer mochten de kinderen meedoen en op een andere manier reageren als in de originele scène. Een leerzame interactieve voorstelling.

 

Zonnewijzer kunst in het Teylers Museum!

Op dinsdag 11 juni hebben de groepen 5 naar hun leesplankje gezocht in het Teylers Museum (zie ook het Wijzertje van 12 april → https://www.zonnewijzerhaarlem.nl/wijzertje/wijzertje-12-april-2019/). Ze hangen er!
De kinderen hebben onder begeleiding van een ouder een speurtocht door dit veelzijdige museum gedaan. Ze keken hun ogen uit: haaientanden, eieren van een dino en te veel andere interessante voorwerpen om op te noemen.
Bedankt aan alle ouders die konden rijden en begeleiden. De kinderen mogen nog eens terugkomen om nogmaals hun eigen werk te bewonderen aan de wand.

Bedankt Teylers!

Dansworkshop voor de kleuters

Op 11 juni hebben de groepen 1 en 2 een leuke dansworkshop gedaan. In de workshop werden dromen werkelijkheid en door middel van dans uitgespeeld. Op het moment van wakker schrikken was het elke keer weer spannend welke droom er uit het kussen kwam.

error: Inhoud is beveiligd