Wijzertje 10 juli 2019

* De agenda loopt t/m de voorjaarsvakantie, wijzigingen voorbehouden. Het Wijzertje houdt de agenda wekelijks bij. Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender in het jaarboek.

Beste ouders / verzorgers

We kunnen terugkijken op een intense week. We hebben u meegenomen in alles dat we hebben ondernomen naar aanleiding van het overlijden van juf Bea. We zijn verdrietig. Wel kijken we met een goed gevoel terug op hoe iedereen bij het verlies van juf Bea heeft stilgestaan.

Afgelopen week zijn er mooie woorden geschreven voor juf Bea. Een paar gedichten willen wij u niet onthouden.

Een ster, o zo ver

Zie je de vogel in de lucht,
Midden in zijn vlucht?

Houdt even stil en kijkt omhoog,
was daar nou iets dat bewoog?

In het donker van de nacht,
Fluistert de wind zo zacht.

Daar in het donker o zo ver,
Schijnt een prachtige nieuwe ster.

Houd hem goed in hart en hoofd,
Want ooit zie je hem terug, beloofd.

Eline – groep 8a
——————-

10 07 Gedenkplek Bea ZW 2
10 07 Gedenkplek Bea ZW 1
10 07 Bellenblaas 3
10 07 Bellenblaas 2
10 07 Bellenblaas 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 

Soms gaat het leven iets te snel
en dan trekt iemand aan de bel

Dan kijk je naar de lucht
en dan gaat het vliegensvlug

De dode mensen die daar zweven
blijven daar hopelijk heel even

De regen die verdwijnt en die schijnt
dan denk je hoe mooi kan het leven zijn

De nabestaanden hebben veel verdriet
want niemand die jou ooit nog ziet

Soms zie je nog die ene lach, die lach,
die lieve lach, die lach daar van alles mag

Verlies doet heel veel pijn, nu ben je uit ons leven
ook al is het hopelijk voor even

Ooit zie ik jou nog terug
hopelijk is dat vlug

Marit en Bibi – groep 8a
——————-

Lieve juf Bea,
In de donkere nacht,
Daar zo ver.
Schittert met pracht,
Juf Bea haar ster.

Informatieavonden

​Vooruitlopend op het nieuwe schooljaar willen we alvast aangegeven dat de informatieavonden gepland staan op:

 • 10-9-2019 Zonnewijzer 1
 • 12-9-2019 Zonnewijzer 2

Deze informatieavonden zullen een iets andere vorm krijgen dan u van ons gewend bent. We zullen u na de vakantie hier verder over informeren.

Materialenlijst volgend schooljaar

In de bijlage vindt u de materialenlijst voor het nieuwe schooljaar. De kleuters hoeven nog niets mee te nemen (behalve de gymschoenen). De grotere kinderen hebben een eigen bureau waar zij hun mooiste etuis, pennen, agenda’s en mappen kunnen bewaren. In de lijst staat welke spullen uw kind mee naar school moet nemen. Gelukkig hebben de kinderen de hele vakantie om de allermooiste agenda en etui uit te zoeken.

Materialen lijst

Afscheid juf Lisette in de kleuterbouw

Volgens traditie is er altijd een toneelstuk als een collega uit de kleuterbouw afscheid neemt. Afgelopen week was Lisette aan de beurt. De kinderen hebben met aandacht gekeken.

10 07 Voorstelling Lisette 3
10 07 Voorstelling Lisette 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Bedankje ouders

Vanaf deze plek willen wij alle ouders die zich voor onze school hebben ingezet bedanken voor hun ondersteuning. We zijn blij met jullie!

School hockeytoernooi

Woensdag 19 juni deed De Zonnewijzer met wel 2 teams mee aan het schoolhockeytoernooi. De teams waren samengesteld uit de groepen 7 & 8. De kinderen hebben goed gespeeld en veel plezier gehad. Ze zijn 3e geworden van alle deelnemende scholen!

Afscheid groep 8

Afgelopen maandag is de afscheidsavond van groep 8 geweest. De beide groepen hebben een heuse film gemaakt en deze op de première (afscheidsavond) laten zien. Er was natuurlijk nog een officieel momentje en daarna disco.

Wij wensen de leerlingen van groep 8 een welverdiende vakantie en daarna een goede start op het VO. Wij bedanken de ouders voor hun inzet in de afgelopen jaren.

10 07 Afscheid Groep 8 2
10 07 Afscheid Groep 8 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

KLAAR-OVERS SLAGEN VOOR EXAMEN

Het maakte indruk op de kleuters afgelopen maandag: een busje met twee politieagenten in uniform bij het zebrapad! Gelukkig was er niets ernstigs aan de hand. Het klaar-overteam deed, onder leiding van Rob Bank van de Haarlemse Politie praktijkexamen. Alle klaar-overs zijn geslaagd en zelfs aangesteld door de burgemeester als officieel verkeersbrigadier. Hoera!

10 07 Klaarover Examen Agent
10 07 Klaarover Examen
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
 
Maar er had ook wél iets mis kunnen zijn. De agenten verbaasden zich over de gevaarlijke en verboden capriolen die er worden uitgehaald rond onze onhandige kruising. Het is dus keihard nodig dat we er staan, ter voorkoming van nóg dommer of asociaal gedrag van ouders en anderen in het verkeer rond school.

KOM ERBIJ!

Ons rooster is nog niet alle dagen compleet. Zijn jouw en andermans kinderen je lief, kom dan ons klaar-over team versterken na de zomer!
– Dat vindt je kind stoer (en hij/zij mag als enige al om 8 uur de klas in…vet!)
– Het kost je minder dan een halfuurtje, van iets over achten tot half negen
– Een, twee of vier keer per maand, vaste dag of als invaller: alles kan!
Wat levert het je op? Een goed gevoel. Je dag start nuttig én gezellig, je leert meer mensen kennen. Kortom: WEINIG MOEITE, TIG PLEZIER!

Wil je je aanmelden of eerst nog iets weten? Mail dan met onze coördinator: gaston.bremer@gmail.com of spreek een van die ontzettend leuke klaar-overs aan.
P.S. BONUSPUNTEN VOOR WIE OP DONDERDAG KAN!

Pittige pepers groep 3&4

Sinds de meivakantie is de pittige pepergroep uitgebreid met kinderen uit groep 3. Daar waar de kinderen uit groep 4 korte projecten leren te doen en elke week worden uitgedaagd om hun project via een bepaald stappenplan te maken, is groep 3 begonnen met het maken van woordspinnen.
Gezamenlijk hebben we een les gehad over uitvinders en wetenschappers. Hoe zouden zij op die enorme ideeën zijn gekomen? Waarom komt Einstein op een bepaalde formule en wat gebeurde er bij Wiliam Tell, toen de appel op zijn hoofd viel? Vragen stellen, experimenteren, fouten maken, opnieuw beginnen, allemaal dingen die de kinderen ook tegenkomen bij het leren.

Een andere les ging over onderzoeksvragen stellen en wat de criteria zijn van een onderzoeksvraag. Daar hebben we een machientje voor! Hierdoor stellen we net even een diepere vraag over een bepaald thema.
Verder werken we heel hard aan samenwerken, netjes werken en moeten we buiten ons gewone werk in de klas, onze projecten af hebben en dat is soms best heel hard werken!

Ook groep 3 begint nu met een klein laatste project. Wat een leerzaam jaar voor de pittige pepers en wat hebben ze hard gewerkt!

10 07 Pittige Pepers 4
10 07 Pittige Pepers 3
10 07 Pittige Pepers 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Update van de Activiteitencommissie

De zomervakantie staat voor de deur. Heerlijk! En toch ook even slikken. Er is immers weer een schooljaar voorbij. Ook binnen de AC was het even slikken, want zowel voorzitter Maaike Vogel als penningmeester Bas Ploegmakers leggen na jaren trouwe dienst hun taken neer. Maaike was 1 jaar secretaris en de laatste 2 jaar onze voorzitter en dat deed ze met verve, gedrevenheid en professionaliteit. Gelukkig nemen we niet echt afscheid van haar, want ze blijft zich komend schooljaar als ‘gewoon lid’ voor de AC inzetten.

Bas verdwijnt wel na 5 jaar van het AC-toneel. De laatste 3 jaar is hij een enthousiaste en zeer zorgvuldige penningmeester geweest. De afgelopen maanden heeft hij deze taak stukje bij beetje en vol vertrouwen aan onze nieuwe penningmeester Giovanni van Puivelde overgedragen.

In de laatste vergadering van dit jaar hebben we Maaike en Bas in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en de befaamde ‘zonnestraal broche’. Ook via deze weg aan beiden: dank jullie wel voor jullie geweldige inzet!

Oproep

Denkt u iets in te kunnen betekenen voor de AC of wilt u daarover vrijblijvend in gesprek? Schroom dan niet om een e-mail te sturen naar aczonnewijzerhaarlem@gmail.com. Alle hulp is van harte welkom!

Wij wensen iedereen een heerlijke zomervakantie.

Hartelijke groet,

De Zonnewijzer Activiteitencommissie

Wist u dat:

 • We veel studiemomenten en workshops hebben gevolgd en veel activiteiten hebben gedaan op gebied van drama, muziek en beeldende vorming, waarbij vakdocenten ons hebben begeleid bij het voorbereiden van lessen.
 • Tijdens de groepsdoorbroken ateliers deze vakdocenten in de klas zijn komen kijken en leerkrachten feedback hebben gegeven.
 • Een workshop muziek en Boomwhackers heeft geresulteerd in een optreden van het team tijdens het kerstfeest voor alle kinderen en jullie als ouders.
 • De leerlingen van de groep 5 leesplankjes hebben gemaakt die te bewonderen waren in de tuinzaal van het Teylers Museum.
 • Vier leerkrachten en de directeur hun Kanjercertificaat hebben behaald.
 • Vier leerkrachten de training ‘De kunst van het lesgeven’ hebben gevolgd.
 • Een leerkracht opleiding leesspecialist heeft gevolgd en afgerond en een leerkracht zijn ICT-opleiding heeft afgerond.
 • Er bij alle leerkrachten klassenbezoeken zijn geweest door de trainers van ‘De kunst van het lesgeven’.
 • Marieke Brouwer, specialist Kunst van het lesgeven, met deze klassenbezoeken heeft meegelopen zodat zij aankomend schooljaar zelfstandig deze klassenbezoeken kan doen.
 • Er een nieuw schoolplan voor de aankomende vier jaar is geschreven.
 • Alle specialisten samen met hun werkgroep ook een vierjarenplan hebben geschreven.
 • Alle specialisten een presentatie bij de MR hebben gegeven.
 • Het team ICT-les bij Gerben en Mark heeft gevolgd om te leren programmeren.
 • We een schoolproject “Afrika” hebben gehad met diverse muziek/dans workshops.
 • De schoolvragenlijsten voor ouders, leerlingen en leerkrachten zijn ingevuld, geanalyseerd en de ontwikkelpunten zijn opgenomen in de jaarplannen.
 • Er hard gewerkt wordt aan een nieuw schoolrapport.
 • Drie nieuwe methodes zijn aangeschaft, namelijk: Groove.me (Engels voor alle groepen), Getal & Ruimte (rekenen) en 123.muziek (voor de groepen 1 t/m 5).
 • De kleuterbouw scholing heeft gevolgd over inzet van ‘Kijk!’ (Leerlingvolgsysteem) en het maken van een ‘Kijk!’ rapport.
 • Er veel nieuwe beleidsdocumenten zijn opgesteld op o.a. op het gebied van gedrag, ICT, lezen en veiligheid.
 • Veel leerkrachten, naast onze studiedagen, ook na schooltijd, trainingen en workshops hebben gevolgd bij onze Spaarnesant Academie. Leerkrachten van De Zonnewijzer werken actief aan hun professionalisering.
 • Er hard gewerkt wordt aan een nieuwe website.
 • Alle klassen muziekworkshops en een afsluitend optreden hebben gehad door vakdocenten van Hart.
 • De leerlingen van groep 7 en 8 een extra voorstelling hebben gehad op het gebied van omgaan met social media.
 • De pilot van de TSO op ZW 2 (gescheiden pauzes voor groepen 5/6 en 7/8 heel goed heeft uitgepakt.
 • Dat groep 7 dit jaar ook Humanistisch Vormings Onderswijs (HVO) heeft gehad.
 • We een podium hebben op Zonnewijzer 1.
 • We gestart zijn met twee wekelijkse Nieuws uit de groep.
 • We het schooljaar zijn gestart met een studiedag over professionele communicatie. Wegens succes zullen we deze bij de start van het nieuwe schooljaar gaan verdiepen.
 • We dit jaar niet één keer een groep naar huis hebben hoeven sturen.
 • We nog lang niet alles hebben genoemd…

Hierbij willen Arlette en Erna een extra compliment geven aan het team dat zich ontzettend goed heeft ingezet voor het onderwijs aan onze leerlingen.

Wij wensen u een fijne vakantie en hopen iedereen op 26 augustus weer gezond terug te zien!

error: Inhoud is beveiligd