Wijzertje 27 september 2019

01/10/2019 :     Muzieklab Groepen 5

02/10/2019 :     Start Kinderboekenweek

04/10/2019 :     Brandweervoorlichting Groepen 4

04/10/2019 :     Schaatsen Groepen 5

07/10/2019 :     MR Vergadering

08/10/2019 :     Muzieklab Groepen 5

11/10/2019 :     Voorstelling Kanjertheater Groepen 7

14/10/2019 :     Cruquius museum Groep 5A en 5B

15/10/2019 :     Muzieklab Groepen 5

16/10/2019 - 18/10/2019 :     Kamp Groepen 8

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouders / verzorgers

Het is alweer twee weken geleden dat een groot deel van de leerlingen aanwezig was bij de KLM Open. Wij willen iedereen die ons hierbij ondersteund heeft hartelijk bedanken!
Hier volgt een kleine impressie van deze zeer geslaagde dag.

Eb92b6cb 1ed7 4e52 B2a1 Cf9b397b5b3c
B55805cb 30b7 4e6f 8348 C2b1ddb9695b
A9f34704 Ff0e 4aeb A573 9afbd136b2da
131c6fb3 099a 4e0a 8eda C65716e1497a
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Studiedagen

In de schoolgids staat een foutje. Er staat dat de leerlingen op 13 februari 2020 de hele dag vrij zijn, dat moet zijn vanaf 12.00 uur. In alle eerder verstuurde Wijzertjes staat deze dag wel goed vermeld. Mocht u dit verkeerd in uw agenda hebben gezet wilt u dit dan wijzigen? De leerlingen zijn vrij vanaf 12.00 uur.

Kinderboekenweek

Allemaal instappen! Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek REIS MEE!
Het gaat over reizen, allerlei voertuigen en eten op vakantie. Wij openen de Kinderboekenweek met alle leerlingen op het schoolplein van Zonnewijzer 1 op woensdag 2 oktober. Iedereen start in zijn eigen klas. Met de leerkracht lopen de kinderen naar de opening. Dit doen wij door mee te zingen en te dansen op het liedje Reis mee van Kinderen voor Kinderen. Gedurende de Kinderboekenweek hebben wij op school diverse activiteiten zoals kijken en lezen bij de Kinderboekenweektentoonstelling (op beide locaties) met allerlei nieuwe boeken en extra leestijd in de klas. Bij de kleutergroepen komen opa’s en oma’s voorlezen. In de andere klassen wordt er voorgelezen door de leerkrachten en onderwijsassistentes.

Thuis kunt u natuurlijk ook genieten van de Kinderboekenweek. De bibliotheek organiseert allerlei activiteiten rondom thema Reis mee. Of ga eens langs in de bieb, er zijn veel leuke boeken om lekker in weg te reizen. Ook bij kinderboekenwinkel Kiekeboek worden er activiteiten georganiseerd. Het kinderboekenweekgeschenk van dit jaar heet Haaientanden en is geschreven door Anna Woltz. Het prentenboek Andre het astronautje op zoek naar Laika is geschreven door Andre Kuipers en geïllustreerd door Natascha Stenvert.

Wij sluiten de Kinderboekenweek af op vrijdag 11 oktober met een boekenruil, dit gebeurt onder schooltijd.

Hoe werkt dit?

  • Leerlingen nemen zelf boeken mee van thuis die zij niet meer willen of niet meer lezen
  • In de klassen kunnen de kinderen hun zelf meegebrachte boeken ruilen voor een ander boek (van een medeleerling of van school).

De NS organiseert ook dit jaar een Kinderboekenruil. Deze vindt plaats op zondag 13 oktober. Op de NS Kinderboekenruil kunnen kinderen tussen 10.00 en 16.00 uur hun boek ruilen. Dit kan op het station Utrecht Centraal en Amsterdam Centraal. Er wordt die dag voorgelezen door conducteurs, kinderboekenauteurs en bibliotheekmedewerkers.
Veel leesplezier,
De leescommissie

Pittige pepers

De Pittige Pepers zijn weer van start gegaan!
De kinderen van groep 5,6,7 en 8 zijn begonnen met het stellen van doelen voor de komende tijd. Waar ben je goed in en wat wil je nog graag verder ontwikkelen? Dit zijn vragen waar we de eerste les mee bezig zijn geweest.
De leerdoelen die de kinderen opstellen (leren leren, leren denken, leren voor het leven) worden bij de projecten gebruikt. Hoe plan je je werk? Welke materialen heb je erbij nodig, hoe zet je door wanneer het moeilijk wordt en wie vraag je om hulp?
De komende tijd gaan de kinderen aan de slag met een project naar keuze. Deze projecten variëren van het maken van een reclamespot tot het maken van een brug van spaghetti. Aan het eind van elk project geven de kinderen een presentatie. We zijn nu al erg benieuwd.

Muzieklab op de Zonnewijzer

De groepen 5 zijn deze week begonnen met het leren verkennen van een instrument. Er zijn kinderen die leren om cello te spelen. Een aantal gaat los op het keyboard. De klassieke gitaar ontbreekt ook niet. De kinderen werden enthousiast onthaald door de vakdocenten. En andersom.
Naast allerlei oefeningen werken de kinderen ook naar een uitvoering toe. Deze zal plaatsvinden op dinsdag 26 november. Tot die tijd ontdekken de kinderen met plezier hun instrument.

Met vriendelijke groet,
Monique Veelenturf

Muzieklab

Dinsdagochtend hebben wij muziekles gehad.
Je kon kiezen tussen keyboard, gitaar en cello. Het was van de organisatie HART.
En sommige kinderen hebben een deuntje geleerd. Iedereen vond het heel erg leuk.
Het was in drie groepen. De leraren heette Casper, Judith en Patrick.
Ze waren erg aardig! Ze waren erg goed in het lesgeven van muziek.
Geschreven door: Senne en Melle uit groep 5a

Voetballen op het plein

Uiteraard mag er gevoetbald worden op het plein. Dit mag tijdens de kleine en grote pauze op de daarvoor bestemde plekken. Voor schooltijd mag er niet worden gevoetbald, dit uit veiligheid voor alle kinderen, ouders en opa’s en oma’s die dan over het schoolplein lopen. We begrepen dat niet iedereen op de hoogte was van deze afspraak, vandaar dat we hem kort herhalen. Mochten er vragen zijn, dan horen we het uiteraard graag.

error: Inhoud is beveiligd