Wijzertje 11 oktober 2019

11/10/2019 :     Voorstelling Kanjertheater Groepen 7

14/10/2019 :     Cruquius museum Groep 5A en 5B

15/10/2019 :     Muzieklab Groepen 5

16/10/2019 - 18/10/2019 :     Kamp Groepen 8

18/10/2019 :     Schaatsen Groepen 5

19/10/2019 - 27/10/2019 :     Herfstvakantie

28/10/2019 :     Studiedag – alle leerlingen vrij

29/10/2019 :     Muzieklab Groepen 5

31/10/2019 :     Cruquius museum Groep 6A

01/11/2019 :     Cruquius museum Groep 6B en 6C

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouders / verzorgers

De afgelopen twee weken hebben in het teken gestaan van de Kinderboekenweek.
Hierbij een foto van de opening.

Staking

Zoals u in de media hebt kunnen lezen zijn de leerkrachten weer opgeroepen om te gaan staken. Wilt u er alvast rekening mee houden dat de leerlingen met zeer grote waarschijnlijkheid op woensdag 6 november vrij zijn. Zodra wij met elkaar een besluit hebben genomen zullen wij u op de hoogte brengen of wij de school sluiten.

Inhoud studiedag

Op maandag 28 oktober hebben de leerlingen vrij in verband met een studiedag.
Wij gaan ‘s morgens aan de slag met ICT en de middag staat in het teken van cultuur.

Herfstvakantie

Volgende week vrijdagmiddag 18-10-2019 start de herfstvakantie. Wij wensen iedereen alvast een fijne vakantie, aangezien er volgende week geen wijzertje uitkomt.

Verkeersveiligheid

Een paar jaar geleden is de Ambachtstraat op verzoek van beide scholen veranderd in eenrichtingsverkeer. Dat gaf een enorme verbetering in de verkeersveiligheid voor de kinderen van De Zonnewijzer en de Bavinck. Helaas merken we dat een aantal ouders zich niets aantrekt van het verbodsbod en lui of gehaast tegen het verkeer in parkeert. Gevaarlijk is vooral wanneer men achteruit wegrijdt op de extreem onoverzichtelijke kruising. Dat gaat geheid nog eens mis.

Ook andere ouders willen graag dat hun kind weer veilig thuiskomt en daarom verzoeken wij u nogmaals met klem de gewone verkeersregels te respecteren.
We zetten als opfrisser de belangrijkste regels voor Zonnewijzer 2 nog even voor u op een rijtje:

  • niet tegen de verkeersrichting in rijden/parkeren in de Ambachtsstraat
  • niet parkeren in een zone van 5 meter voor of na de bocht of oversteekplaats
  • niet stilstaan of dubbelparkeren op de ventweg om uw kinderen te laten in- of uitstappen

We vertrouwen op ieders medewerking zodat inschakeling van Handhaving niet nodig is. Spreek als ouders ook elkaar gerust aan op gevaarlijk of weinig sociaal verkeersgedrag.

Kijkavond

Op dinsdagavond 26 november is er een kijkavond op school. U bent vanaf 19:00 uur tot 20:00 uur van harte welkom om samen met uw kind(eren) in de klas te komen kijken naar werkjes. Uw kind geeft u een kijkje in zijn of haar klas en kan u vertellen en laten zien waar we allemaal mee bezig zijn. De GDA (groepsdoorbrokenatelier) lessen zijn dan ook afgerond, dus her en der zal er nog wat werk hangen of staan van de beeldende lessen.
Wij kijken uit naar deze avond en hopen dan ook allen dat u daarbij aanwezig bent. Noteer het vast in uw agenda. De inloopochtend van 28 november komt te vervallen.
Tot dan!

IPads en Mediawijsheid op school

Op dit moment worden de IPads steeds vaker gebruikt op school. Ook omdat wij op dit moment meer IPads hebben, worden ze sneller gepakt. In de groepen 3 t/m 8 is er een rooster aanwezig waarop aangegeven staat wanneer de kinderen mogen werken op de IPads. Steeds meer lesmethodes ontwikkelen programma’s voor op de IPads, zodat ze bij bijna alle lessen kunnen worden ingezet.
Behalve de schoolvakken zijn de kinderen steeds meer bezig met de IPads op het gebied van programmeren en de vele andere toepassingen die mogelijk zijn. Zoals bijvoorbeeld tijdens de Kinderboekenweek hebben de groepen 6 ook hele leuke stop-motion video’s gemaakt. Deze video’s waren rond het thema reizen. Bij het maken van een stop-motion video maken de kinderen een aantal foto’s waarbij figuurtjes (tekeningetjes, poppetjes enz.) telkens op een andere plekkomen te staan. Op deze manier ontstaat er een bewegend beeld, wanneer deze fotoreeks achter elkaar wordt afgespeeld.

Op school is ook een leerlijn aanwezig voor de mediawijsheid. Mediawijsheid is een onderdeel van de 21eeuwse vaardigheden, die een steeds belangrijkere plek gaan innemen in het huidige onderwijs. In november is er de week van de mediawijsheid. Er wordt in deze periode dan extra veel aandacht besteed aan het verantwoord omgaan met de huidige media. Daarover meer in het Wijzertje van November.

Muzieklab groep 5

Je kon kiezen uit: gitaar cello en keyboard. 10 kinderen mochten bijvoorbeeld bij keyboard. Je mocht je keuzes zeggen. Maar de juf koos. Soms kreeg je je eerste keus, maar soms was je eerste keus bijvoorbeeld gitaar maar kreeg je keyboard. En toen was je tweede keus toch ook leuk. Er komen speciale juffen en meesters echte muziek leraren. En het waren er 3! Twee meesters en een juf.
Iedereen ging naar een ander lokaal en we gingen oefenen tot we het een beetje konden. We hebben de maten gedaan en op de maat geklapt daarna leerden we kennen hoe je het instrument moet gebruiken. En gingen we onze vingers gebruiken. En we gingen ze zelf wegbrengen of nou opbergen. We hebben elke dinsdag les en aan het eind een concert.
Lynn & Annique 5B

11 10 2019 Muzieklab 2
11 10 2019 Muzieklab 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Thijsses Hof bezoek van groep 6b

Vrijdag 4 oktober, op Dierendag, zijn we met groep 6b naar Thijsses Hof geweest, voor de Herfstwandeling.
Het was met recht een Herfstwandeling, gezien de regen die uit de lucht kwam.
Regenpakken, poncho’s, paraplu’s en regenlaarzen kwamen goed van pas.
De middag was te kort! De kinderen kregen complimenten voor hun betrokkenheid en hun gemotiveerde houding. De groepjes zijn begeleid door ouders, nog bedankt voor de hulp!
We hebben geleerd dat een composthoop van binnen ongeveer 41,5 graden warm is en dat een sneeuwbes ook wel klapbes genoemd wordt. Kortom, een leerzame middag en we kijken uit naar de Winterwandeling!

11 10 2019 Thijsses 4
11 10 2019 Thijsses 3
11 10 2019 Thijsses 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Chinese les, groep 6

Mijn vader gaf Chinese les, omdat hij veel doet in China. Het kinderboekenweekthema is Reis mee, en naar China is het een lange reis.
Het was heel leuk. We hebben Chinese tekens leren tekenen zoals liefde, vrede en moed. We hebben veel dingen geleerd, bijvoorbeeld het is 56 dagen om vanaf Nederland naar China te lopen of de Chinese muur is 20.000 kilometer. En elk jaar hebben ze een thema van dit jaar is dat de rat. Ze hebben ook andere nieuwjaarsdagen en wie het goed had kregen snoepjes uit China en aan het einden gingen we foto’s maken in groepjes. Het was ook heel gezellig.
Livia, groep 6

error: Inhoud is beveiligd