Wijzertje 15 november 2019

15/11/2019 :     Schaatsen groepen 7

26/11/2019 :     Uitvoering Muzieklab Groepen 5

26/11/2019 :     Kijkavond hele school

29/11/2019 :     Uitvoering Muzieklab Groepen 6

02/12/2019 :     MR Vergadering

05/12/2019 :     Sinterklaasavond

05/12/2019 :     Sinterklaasviering

06/12/2019 :     Studiedag – alle leerlingen vrij

19/12/2019 :     Kerstdiner

21/12/2019 - 05/01/2020 :     Kerstvakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouders / verzorgers

Sint-Maarten is alweer achter de rug. Nu gaan we Sinterklaas langzamerhand de school binnen halen. Het worden weer drukke en gezellige weken. Er gebeurt van alles op school. Vorige week was de week van de mediawijsheid. Er worden in de verschillende groepen lessen gegeven vanuit Muzieklab. Groep 8 is op excursie naar het Rijksmuseum geweest en er vinden groepsdoorbroken ateliers plaats. Het bruist op school!

Kijkavond​

Op 26 november hebben we een kijkavond. U kunt vanaf 18.45 tot 19.45 uur samen met uw kind op school komen kijken naar het werk van uw kind.

Podium

Terwijl het team op 6 november aan het staken was heeft Duncan met Mark Butter ons podium verder afgerond. We zijn er zeer blij mee!

Rijksmuseum

Groep 8 is woensdag op excursie geweest naar het Rijksmuseum. Hierbij een impressie.

15 11 Rijksmuseum 3
15 11 Rijksmuseum 2
15 11 Rijksmuseum
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Groepsdoorbroken ateliers

We zijn weer begonnen met de groepsdoorbroken ateliers! De kinderen van groepen 3 en 4 zijn verdeeld over de klassen en hebben lessen drama, muziek en beeldende vorming kunnen genieten met als rode draad ‘het najaar’.

Bij drama hebben de kinderen zich onder meer, met de ogen dicht, ingeleefd in een bos te zijn waar ze van alles voelden of zagen en hebben dat op hun eigen manier uitgebeeld. De fantasie is de vrije loop gelaten bij de verschillende activiteiten en ze hebben er zichtbaar van genoten.

Bij muziek is een lieflijk liedje over de herfst aangeleerd en gezongen en hebben de kinderen, geheel naar eigen verbeelding, een tekening gemaakt waarvan zij dachten dat het mooi bij het liedje paste. Het liedje doet nog steeds de ronde!

Voor beeldende vorming zijn de kinderen begonnen met het helemaal zelf maken van papier! Van oude, weggegooide kranten maken ze nieuw papier waarmee ze uiteindelijk een kunstwerk zullen maken. We zijn natuurlijk erg benieuwd wat eruit zal komen!

De komende weken zijn de vervolglessen van deze lessenseries, telkenmale op de maandagmiddag. Later in het schooljaar wisselen de groepen zodat alle kinderen uiteindelijk alle drie de vakken kunnen meemaken. We doen uiteraard verslag van het vervolg!

Mediawijsheid

​De week van de mediawijsheid liep dit jaar van 8 t/m 15 november.
Op school werd hier ook veel aandacht aan besteed. Sinds vorig jaar werken wij op school met een methode voor de mediawijsheid.

Deze methode bevat een leerlijn die doorloopt van groep 1 t/m groep 8. In de kleuterbouw leren de kinderen over de verschillende soorten media die gebruikt kunnen worden.
In groep 8 weten de kinderen dan alles over social media en weten zij o.a. dat het niet handig is om iedereen zomaar als “vriend” te accepteren op hun facebookpagina, het niet gaat om het aantal likes op hun instagram, wat een virus is en dat je niet aan iedereen jouw wachtwoorden moet geven.

Ze zijn dan allemaal echt Mediawijs.

Op school wordt in de groepen 8 ook gewerkt met Mediamasters. Een game waarin de kinderen kunnen laten zien hoe Mediawijs zij al zijn. Hierbij de YouTube link voor het introfilmpje van Mediamasters: www.youtube.com/watch?v=y4Iow_Z8Wqs

Mediawijsheid bij de kleuters

De kleuters van groep 1-2C van juf Ingrid en juf Patricia hebben mediawijsheidles gekregen van meester Mark Hoedeman. Ze hebben gesproken over media en later zijn de kinderen met de Beebot gaan spelen. De kinderen hebben geleerd hoe ze de Beebot opdrachten kunnen geven.

15 11 Mediatraining Kleuters 2
15 11 Mediatraining Kleuters
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Cultuurmenu De Cruquius

De groepen 5 en 6 zijn naar het Cruquius gemaal geweest. In de klas hebben ze eerst alle beroepen voorbereid die met een gemaal te maken hebben. In het museum zelf werd het een stuk helderder! Misschien had het er ook mee te maken dat we begeleid werden door mister Cruquius himself.

Dit programma is mogelijk gemaakt door het CultuurMenu wat samengesteld is door Hart-Haarlem.

Na afloop hebben we een verhaal gemaakt met een tekening erbij. Quint (5B) heeft een tekening gemaakt van het gemaal, met zichzelf bovenaan de top. Het was ook een topdag! Bedankt ook alle ouders, die ons naar dit stuk cultureel erfgoed hebben gereden.

Kanjertheater

Vrijdag 11 oktober kwamen Jacqueline en Georgette van het Kanjertheater een voorstelling voor de groepen 7 geven. Deze voorstelling heette ‘Openbare geheimen’. Het gaat over veilig internetgebruik. Jacq. en George spelen verschillende scènes waarin negatief gebruik van internet centraal staat. Als na 25 minuten de scènes worden stilgelegd, pikken zij 2 scènes uit die de kinderen anders gaan spelen. Eerst wordt er met de groep overlegd wat er niet zo handig was. Vervolgens wordt de kinderen gevraagd dit op een andere manier uit te spelen. De kinderen komen vaak met mooie ideeën die zij zelf mogen uitspelen. Al met al een interactieve voorstelling waarin de kinderen veilig internetgebruik wordt uitgelegd.

Cof
Cof
Dig
Cof
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Cultuur Met Kwaliteit

De Zonnewijzer maakt ook dit jaar gebruik van het CMK traject. CMK staat voor cultuur met kwaliteit. Twee jaar lang krijgt de school financiële middelen om in te zetten voor cultuur. Het gaat met name om de professionaliseringsslag bij de leerkrachten en de onderwijsondersteuners.

Afgelopen studiedag (28 oktober) zijn wij verrijkt met een inspiratiesessie. Dit was een moment waarbij de nadruk werd gelegd op: beeldend, muziek en drama. Deze drie disciplines vormen de basis van onze groepsdoorbroken ateliers.

In deze ateliers worden de kinderen per bouw gemengd. De lesserie die tijdens de studiedag voorbereid is, wordt de komende periode gegeven. Later in het jaar komen er nog twee andere momenten. Zo komen alle drie de disciplines voor alle leerlingen aan bod.

Tijdens de inspiratiesessie hebben wij samengewerkt met vakdocenten afkomstig van de Theaterfabrique, op de 1ste rij en beeldend kunstenares Bianca Jonker. Zij hebben ons ondersteund met het maken van de lessenserie.

Zo zetten wij voor de leerlingen in op onze kernwaarden: samenwerken, veiligheid, vertrouwen, betrokkenheid en plezier.

error: Inhoud is beveiligd