Wijzertje 30 november 2019

02/12/2019 :     MR Vergadering

05/12/2019 :     Sinterklaasavond

05/12/2019 :     Sinterklaasviering

06/12/2019 :     Studiedag – alle leerlingen vrij

19/12/2019 :     Kerstdiner

21/12/2019 - 05/01/2020 :     Kerstvakantie

24/12/2019 :     Kerstavond

25/12/2019 :     Eerste Kerstdag

26/12/2019 :     Tweede Kerstdag

31/12/2019 :     Oudejaarsavond

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouders / verzorgers

Afgelopen week heeft in het teken gestaan van podiumoptredens. Vol trots kunnen we vertellen dat de kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 voor spetterende optredens hebben gezorgd. Er was een grote opkomst van ouders.

Het is jammer dat we weinig beeldmateriaal kunnen laten zien vanwege de AVG. Dit zorgt ervoor dat we lang niet zoveel activiteiten kunnen laten zien dan wij zouden willen. Er gebeurt veel op school, alleen hebben we hierin rekening te houden met de wet- en regelgeving. Wanneer één kind op de foto staat die niet op de foto mag dan kunnen wij het helaas niet met u delen.

Kijkavond​

De Kijkavond van afgelopen dinsdag is ontzettend goed bezocht. Wat fijn dat zoveel ouders samen met hun kind naar school zijn gekomen om alle gemaakte werkjes te bewonderen.

Studiedag

Op 6 december hebben we een studiedag. De kinderen zijn dan vrij. Wij gaan in de ochtend onder andere aan de slag met het nieuwe rapport, meer- en hoogbegaafdheid en Esis (het leerlingvolgsysteem). In de middag gaan we onder begeleiding van vakdocenten aan de slag met muziek.

Afscheid juf Nieke en juf Marijn

Afgelopen week hebben wij met het team afscheid genomen van juf Nieke Kops, zij gaat binnenkort op wereldreis. Eerst zal zij nog als invalster aan de slag gaan. Juf Marijn is naar Drenthe verhuisd en heeft daarom afscheid moeten nemen. Wij wensen hen beide het allerbeste.

Voor de Zonnewijzer betekent dit dat juf Patricia, zij valt al sinds augustus in, voorlopig bij ons blijft. Zij werkt op maandag en dinsdag in de kleutergroep en gaat vanaf januari op donderdag voor groep 6C.
Juf Judith gaat van groep 4A naar groep 4C. Op dit moment is juf Judith afwezig. Juf Nicky (vaste invalkracht op de Zonnewijzer) zal haar vervangen. Milou Steen wordt haar duo op woensdag en vrijdag. Milou heeft al eerder bij ons stage gelopen, zij stelt zich hieronder aan u voor. Juf Sandra is bereid gevonden om een dag extra in groep 4A te werken en meester Gerben komt op de maandag naast haar te staan. 

We zijn blij dat iedereen zo flexibel is en we alles voor dit moment weer hebben kunnen invullen.

Sinterklaasfeest

Donderdag 5 december krijgen we weer bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Zij
zullen arriveren op het hoofdgebouw, Zonnewijzer 1.

 • De groepen 5, 6, 7 en 8 starten gewoon op Zonnewijzer 2 om 8:10 uur, daarna
  lopen ze met hun leerkracht naar Zonnewijzer 1.
 • De kleuters en de groepen 3 en 4 gaan om 8:20 uur eerst naar binnen om hun
  muts of broche op te halen. Daarna gaan ze met de leerkracht naar buiten en
  bij het voetbalveld staan.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom om te komen kijken naar het feest. Het zou fijn zijn als u op het plein achter de kinderen gaat staan, zodat ze goed zicht hebben op Sinterklaas en zijn Pieten.
Dank u voor uw medewerking.

De kinderen willen Sinterklaas en de Pieten natuurlijk zien aankomen, dus u kunt helaas niet op de stoep achter het hek bij het voetbalveld gaan staan. Anders kunnen de kinderen de weg niet zien. Want de grote vraag is ook: “Hoe komen ze dit jaar aan op de Zonnewijzer?” Na het feest op het plein gaan de kinderen terug naar hun klas waar verder feest wordt gevierd.

De kinderen hoeven op deze dag geen tien uurtje mee naar school te nemen. Dit wordt geregeld. De kinderen die overblijven moeten wel hun overblijfspullen meenemen.

Als laatste is het handig om een grote plastic tas, voorzien met naam, mee te geven voor alle knutselspullen, dit geldt vooral voor de groepen 1 t/m 4.

Nu duimen dat het weer meezit!
Groetjes van de Sintcommissie

Graag stel ik mij aan u voor: Milou Steen

Ik ben Milou Steen, 27 jaar en woon in Haarlem samen met mijn zusje en vier katten. In mijn vrije tijd ben ik veel te vinden bij mijn paard of maak ik graag muziek. Momenteel studeer ik aan de Pabo te Alkmaar, welke ik volgend schooljaar zal afronden.
Per december 2019 zal ik het team van de Zonnewijzer komen versterken bij groep 4C. Per 13 december ben ik er op vrijdag te vinden, vanaf het nieuwe jaar komt hier de woensdag bij.
Wellicht tot snel!

Graag stel ik mij aan u voor: Patricia Stam

Ik ben Patricia Stam, 24 jaar en woon in Beverwijk. Samen met drie katten. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief en actief. Ik wandel graag door het centrum van Haarlem en doe aan krachttraining.
Sinds eind september ben ik werkzaam op de Zonnewijzer bij groep 1/2 C. U kunt mij ook soms in groep 5 zien. Ik ben al twee jaar werkzaam bij de stichting Spaarnesant en heb al op diverse scholen gewerkt/stage gelopen. Doordat ik inval kunt u mij overal in Haarlem tegen komen.
Tot snel!

Hulp gevraagd voor Kerst

Ongekend natuurlijk. Nog vóór de verjaardag van Sint komen wij al met de uitnodiging (en oproep!) voor hulp bij de kerstversiering en de kerstborrel. Sorry sorry…het is niet dat we de druk willen opvoeren, maar het volgende Wijzertje komt pas op 13 december uit en dat is weer wat laat. We willen bij deze namelijk een oproep doen voor hulp om ook dit jaar beide schoollocaties in een gezellige kerstsfeer te brengen en natuurlijk bij het organiseren van de befaamde kerstborrel! Alle hulp hierbij is hard nodig en welkom, al kom je maar een uurtje helpen .

Hieronder zetten we de data even op een rijtje. De tijden zijn ‘vanaf-tijden’ dus wat later aanhaken kan ook en zoals gezegd is het ook prima als je slechts een uurtje komt helpen. Sterker nog: wij hopen op zoveel hulp dat iedereen maar een uurtje hoeft te helpen . Daarnaast nog de opmerking dat eventuele jongere – nog niet schoolgaande – broertjes/zusjes gezellig mee mogen komen:

 • Dinsdag 10 december vanaf 8.30 uur: we gaan beide schoollocaties weer in een gezellige kerstsfeer steken.
 • Donderdag 19 december vanaf 13.00 uur: we gaan alles klaarzetten voor de kerstborrel op het schoolplein van Zonnewijzer 1.
 • Donderdag 19 december vanaf 19.00 uur: we gaan alles van de kerstborrel weer opruimen.
 • Vrijdag 20 december vanaf 8.30 uur: we gaan de kerstversiering op beide schoollocaties er weer afhalen en opbergen.

Kerstborrel 19 december

Het duurt nog even en we snappen dat je druk bent met de Sint, maar bij deze kan donderdag 19 december alvast in de agenda voor de kerstborrel (tijdens het kerstdiner van de kind(eren)). Net als voorgaande jaren wordt het weer super gezellig. Dé Kerstband zorgt namelijk ook dit jaar weer voor geweldige live muziek en uiteraard verzorgt de Activiteiten Commissie de feestelijke aankleding en de verwarmende drankjes. Als jullie dan weer iets lekkers meenemen om te eten en met elkaar te delen is het feest compleet.

Tot 19 december tussen 17.00 – 19.00 uur op het schoolplein van Zonnewijzer 1!

Feestelijke groetjes van alle leden van de Activiteiten Commissie

Pittige Pepers groep 3&4

Inmiddels is groep 3 en 4 gestart met een nieuw project genaamd “minimonsters.” De afgelopen periode hebben we eerst geleerd om te gaan met klassenwerk. We kregen opdrachten mee naar de klas die we naast ons gewone werk af moeten hebben en dat was af en toe best lastig plannen. Ook waren het opdrachten waarbij we heel anders moeten nadenken, bijvoorbeeld:
• Wat kun je niet met een pen doen?
• Op hoeveel manieren kun jij je jas aantrekken?
• Wat kun je niet doen in een pretpark?

Na het leren maken van het woordweb, zijn we nu begonnen met het leren onderzoeken.
We lezen een stuk tekst en gaan dan op de IPad op zoek naar meer informatie.
Hierna gaan we leren om onderzoeksvragen te maken voordat we op onderzoek gaan. Zo kunnen we nog gerichter gaan zoeken op het internet. En welke sites zijn nu eigenlijk handig?

We leren dus heel nieuwe vaardigheden en ook maken we persoonlijke doelen.
Plannen, netjes werken, vragen durven te stellen, dat we dingen niet altijd allemaal weten en vooral dat vragen stellen een begin is van een nieuw avontuur!

29 11 2019 Pittige Pepers 3
29 11 2019 Pittige Pepers 2
29 11 2019 Pittige Pepers
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Muziekvoorstelling

Vanuit Hart hebben de groepen 10 lessen mogen volgen. Met drie enthousiaste vakdocenten zijn de groepen 5 aan de slag gegaan. Op cello, keyboard en gitaar hebben de kinderen maar liefst 6 liedjes ten gehore gebracht. En hoe! Het publiek, wat bestond uit ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, klapten enthousiast na elk muziekstuk. Er was een echte soundscape waarbij we ons echt even in de Sahara waanden.

Bedankt muziekdocenten, familie en leerlingen voor deze vrolijke noot vlak voor de feestdagen.

error: Inhoud is beveiligd