Wijzertje 24 januari 2020

24/01/2020 :     Inloopochtend groepen 1 en 2

05/02/2020 :     AC vergadering

10/02/2020 :     MR Vergadering

12/02/2020 :     Rapport mee

13/02/2020 :     Studiemiddag leerlingen vrij vanaf 12.00 uur. Zonnewijzer 2 vanaf 11.50 uur

14/02/2020 :     Studiedag – alle leerlingen vrij

14/02/2020 :     Valentijnsdag

15/02/2020 - 23/02/2020 :     Voorjaarsvakantie

24/02/2020 - 28/02/2020 :     Rapport/oudergesprekken

02/03/2020 :     Inloopochtend groepen 1 en 2

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouders / verzorgers

Naast het feit dat iedereen het druk heeft met lesgeven en alles wat daarbij komt, worden door veel collega’s ook nog trainingen en workshops gevolgd. Machteld en Marieke mogen nu zelf Kanjerlessen geven. Monique, Sophie en Suzanne hebben de cursus van de Pittige Torens gevolgd en zijn met een welverdiend certificaat beloond. Proficiat dames!

Nieuwsflits van de Kinderraad

De kinderraad is echt superleuk! We doen ons best om de school een beetje beter te maken en denken graag mee over de school. We zijn bijvoorbeeld uitgenodigd voor de verkiezingen voor de kinderraad van de gemeente Haarlem. En misschien wordt één van ons dan kinderburgemeester.

Wij krijgen ook een presentatietraining van een man/vrouw en dat lijkt ons superleuk. Deze week hebben wij een interview gehad met de jongerenkrant. Milou, Nena en Kasper hebben verteld over onze school, de kinderraad, de verkiezingen van de Gemeente en nog veel anders leuks. We verklappen niet alles, want natuurlijk vinden we het leuk als iedereen de krant gaat lezen. Ook werden er foto’s van ons gemaakt. Kijk in de aankomende jong023, dan zie je ons. De krant wordt op school uitgedeeld.

Verder hebben we mogen meedenken over de nieuwe boeken op school. We kregen € 200,- van juf Iris en met dit geld mochten we voor de groepen 6, 7 en 8 boeken voor de bibliotheek kopen. Natuurlijk hebben we alle kinderen van deze groepen hierin meegenomen.

Sinds kort hebben we zelfs een eigen email. Heb je een vraag voor de Kinderraad dan kan je deze stellen door een email te sturen naar: kinderraadzonnewijzer@gmail.com. Juf Arlette helpt ons met dit soort dingen.

We mogen veel dingen in de kinderraad en dat maakt het zo speciaal.

Tot de volgende nieuwsflits!

Groetjes van de Kinderraad:
Luuk, Jayden, Nena, Minou, Kasper, Jibbe, Roos en Elissa

24 01 2020 Kinderraad 1
24 01 2020 Kinderraad 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Wat doet school als een leerling een besmettelijke ziekte of hoofdluis heeft?

Op een school met bijna 500 leerlingen zijn er ook wel eens leerlingen ziek. Hiervoor kunnen wij voor hulp en advies over de aanpak van ziektes terecht bij de GGD. In sommige gevallen zijn wij verplicht om de GGD te informeren. Hieronder een korte toelichting:

Weren van zieke leerlingen
Kinderen met bijvoorbeeld waterpokken, krentenbaard of mazelen zijn besmettelijk voordat de ziekte uitbreekt. Ook luizen zijn al voor het ontdekken al aanwezig op school, het heeft daarom geen zin deze leerlingen te weren van school. Een basisschool moet de andere ouders informeren als een leerling een besmettelijke ziekte heeft. Als ouder bent u verantwoordelijk voor de controle en de behandeling van uw kind. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld als uw kind een besmettelijke ziekte heeft, dan kan De Zonnewijzer een leerling dringend verzoeken thuis te blijven voor maximaal 1 week. Dit om te voorkomen dat andere leerlingen ook ziek worden.

Meldingsplicht GGD
Basisscholen moeten bepaalde aandoeningen bij leerlingen melden bij de GGD. De meldingsplicht hangt af van het aantal zieke leerlingen in een klas:

  • Diarree: als meer dan 1/3 deel van de klas klachten heeft binnen 1 week;
  • Geelzucht: meteen bij het 1egeval;
  • Huiduitslag of vlekjes op de huid: als er binnen dezelfde klas 2 of meer gevallen zijn binnen 2 weken;
  • Schurft: bij 3 gevallen in 1 klas.
  • Andere infectieziekten: als er in korte tijd meerdere gevallen zijn van ernstige infectieziekten, zoals longontsteking of hersenvliesontsteking.

De GGD helpt de school om de bron van de infectie op te sporen. Daarna kijkt de GGD of maatregelen nodig zijn om verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Het is belangrijk om samen zorg te dragen voor een gezonde school en willen u vragen om de leerkracht te informeren, als er sprake is van een bepaalde ziekte. Uiteraard zullen wij hier als school zorgvuldig mee omgaan.

Meer informatie?: www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg

​Dinomakers in het Teylersmuseum


De groepen 3, 5 en 6a zijn de komende tijd bezig met het maken van creaties voor het Teylersmuseum. Het thema is Jurassic World. Na het bekijken van inspirerend beeldmateriaal hebben de leerlingen een ontwerp gemaakt. Vervolgens zijn zij aan de slag gegaan om het ontwerp te vertalen op een houten plankje. Het zal uiteindelijk een collage worden van verf en papier. En uiteraard andere creatieve ingevingen.

We zullen met de groepen ook het museum gaan bezoeken om de eigen dino’s te bewonderen. De werken zijn te zien vanaf 31 januari in het Teylersmuseum als onderdeel van de nieuwe tentoonstelling: Dinomakers.

Wat een gigantisch creatief feest om hieraan te mogen werken!

Klaar over update – 2019: geen ongelukken, wel versterking gezocht!

Het afgelopen halfjaar zijn alle kinderen zonder (grote) ongelukken door de drukke ochtendspits op school aangekomen. Dat willen we in 2020 natuurlijk ook!  Zo vanzelfsprekend als dat lijkt, met een zebrapad met voetgangerslichten voor de deur, is het helaas niet. Vooral in het donker en in de regen doen mensen gevaarlijke dingen. Bovendien is de verkeerssituatie rond school gewoon erg lastig.

Er is een vast en leuk team klaar-overs. Maar het team is (net) niet groot genoeg om alle ochtenden te vullen. Je voelt ‘m al aankomen…dringend vragen wij jou om óók te komen helpen. Al is het maar een ochtend per maand of als oproepkracht.

Ingewikkeld is klaar-overen niet, gezellig wel. De preventieve werking van die oranje jas doet het meeste werk; mopperen is gelukkig zelden nodig. Hooguit moet je soms iemand met een onuitgeslapen hoofd of egocentrisch karakter even aan de verkeersregels herinneren.

Het kost je een kwartiertje eerder opstaan. En je kind mag als enige de school in, als de deuren officieel nog dicht zijn. Vaak vinden de kinderen het tof, ouders die helpen oversteken. De jouwe vast ook 😉

Kortom:

  • Wordt ook verkeersbrigadier!
  • Vast of flexibel
  • 15 minuten per week, je kind mag eerder de klas in
  • Minimale inspanning, maximaal plezier

We horen graag van je! Spreek een aanstaand collega aan (off duty 😉 of mail even naar gaston.bremer@gmail.com.

Cultuur

Heeft u ook zo genoten van alle kerstoptredens op de avond van 19 december?

Het optreden van de leerkrachten werd weer ondersteund door vakdocenten bekostigd vanuit de gelden van het Cultuur Met Kwaliteit (CMK). Met deze bijdrage vanuit het CMK hebben we ook de Theaterfabrique kunnen inzetten. Verschillende vakdocenten op het gebied van theater coachen de leerkrachten van groep 3 t/m 6 op het gebied van drama. In overleg verzorgen de vakdocent en de eigen leerkracht 3 lessen voor de leerlingen. De laatste les is een presentatie. Zo kunnen de kinderen ervaring opdoen met presenteren voor publiek.

We hebben al eerder samengewerkt met de Theaterfabrique tijdens de GDA’s (groepsdoorbroken ateliers). De groepen 1 t/m 4 zullen daarnaast voor elkaar presenteren op het podium van ZW1. Wist u dat meester Duncan en juf Maaike dit zelf hebben gemaakt? We zijn er erg blij mee! In maart start ook weer het tweede GDA voor de groepen 1 t/m 8. Gedeeltelijk zal het de projectweek gaan overlappen.

error: Inhoud is beveiligd