Wijzertje 28 februari 2020

24/02/2020 - 28/02/2020 :     Rapport/oudergesprekken

02/03/2020 :     Inloopochtend groepen 1 en 2

09/03/2020 :     MR Vergadering

10/04/2020 :     Geen vrije dag!!!!!

10/04/2020 :     Goede Vrijdag

11/04/2020 - 13/04/2020 :     Pasen

12/04/2020 :     Eerste Paasdag

13/04/2020 :     Tweede Paasdag

25/04/2020 - 10/05/2020 :     Meivakantie

27/04/2020 :     Koningsdag

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouders / verzorgers

Terugblik

Op donderdag 13-2 hebben we weer een goede training gehad over De kunst van het lesgeven. Er is hard gewerkt aan het voorbereiden van lessen en er zijn afspraken gemaakt over het bij elkaar kijken tijdens het geven van deze lessen.

Op vrijdag zijn er nieuwe groepsplannen gemaakt naar aanleiding van de Citoresultaten en zijn er verschillende bijeenkomsten van de werkgroepen geweest. Ook is allerlei ander administratief werk gedaan.

Bezetting en ziektemeldingen
Afgelopen week begon onrustig. De griepgolf komt voorzichtig onze kant uit. Maandag hadden we twee zieke leerkrachten en geen vervanging. Gelukkig was een leerkracht bereid om extra te werken. Daardoor kon zij voor haar eigen groep staan en ging de leerkracht die daar op maandag staat naar de groep waar hij altijd op dinsdag staat. Zo min mogelijk onrust voor beide groepen.

Bij de kleuters heeft de onderwijsassistente voor de groep gestaan. De ondersteuning aan de kleutergroepen en de groepen 3 verviel. Op dinsdag was er wel een invalster, deze leerkracht was alleen inzetbaar bij de kleutergroepen. Daardoor konden leerkrachten uit de bovenbouw niet vrij geroosterd worden en kregen de kleutergroepen de ondersteuning die maandag was vervallen.

Vakanties schooljaar 2020-2021

VakantiePeriode
Herfstvakantie10-10-2020 t/m 18-10-2020
Kerstvakantie19-12-2020 t/m 03-01-2021
Voorjaarsvakantie20-02-2021 t/m 28-02-2021
Pasen05-04-2021
Koningsdag27-04-2021
Meivakantie24-04-2021 t/m 09-05-2021
Hemelvaart13-05-2021 t/m 14-05-2021
Pinksteren24-05-2021
Zomervakantie10-07-2021 t/m 22-08-2021

Het jaar gaat snel. Hierbij heeft u alvast het overzicht van de vakantie voor schooljaar 2020-2021. We hebben al één studiedag vastgesteld. De anderen moeten nog gepland worden, zodra die vastgesteld zijn zullen we u informeren.

De studiedag valt op maandag 17 augustus 2020. Dit betekent dat wij de leerlingen vanaf dinsdag 18 augustus 2020 weer op school verwachten.

Nieuwsflits van de Kinderraad

Wij, de kinderraad, hadden afgelopen maandag een training voor beter te presenteren en je zelfvertrouwen te versterken. Aankomende maandag sluiten we de training af.

Ook hebben wij van Arlette een brievenbus gekregen zodat de leerlingen hun ideeën in de brievenbus gooien. Binnenkort hangen we hem op en natuurlijk laten we jullie weten waar deze hangt.

Deze week hebben we een aantal leerlingen geïnterviewd op Zonnewijzer 2. We zijn benieuwd hoe de leerlingen denken over de Kinderraad.

Daarnaast hebben we besloten dat de groepen 7 niet mee doen aan de Kinderraad van de gemeente. De gemeente heeft gezegd dat de groep zeven mocht rouleren, waardoor zowel Kasper, als Nena, als Minou plaats kon nemen in de raad. Naar iedere vergadering zouden dan 2 van de drie kinderen gaan. (roulerend) Deze week kregen we het bericht dat het toch niet meer mocht en er maar twee kinderen mochten plaatsnemen. We zijn het hier niet mee eens en het voelt heel oneerlijk. Samen sterk! En in dit geval is dat samen om niet in de Kinderraad van de gemeente deel te nemen.

Gelukkig hebben wij de Kinderraad van school en daar gaan we met veel plezier naar toe en zetten graag voor in.

Groet van de kinderen van de Kinderraad

Groep 3 naar het Teylers museum
Op woensdag 12 februari hebben de groepen 3 een bezoek gebracht aan het Teylers museum, met als thema ‘Jurassic World’. Onder begeleiding van hulpouders hebben ze een speurtocht afgelegd door het museum. Hierbij kwamen ze langs overblijfselen uit de prehistorie, zoals skeletten en fossielen van mammoeten en zelfs een grote T- Rex! Ook waren er veel verzamelplaatjes, films en schilderijen te bewonderen, met als hoogtepunt hun eigen gemaakte schilderijen! De schilderijen hangen op een enorme wand, van de grond tot aan het plafond. Hierop zijn drie verschillende soorten dino’s te vinden; dino’s die leven in het water, op het land en in de lucht. De kinderen zijn er heel erg trots op dat hun schilderij in een ‘echt’ museum te vinden is! De kunstwerken van de kinderen zijn nog tot en met 1 juni in het museum te bewonderen.

Pittige Pepers
Bij de Pittige Pepers zijn er al veel leerlingen die een presentatie hebben gegeven over hun project. De onderwerpen zijn erg divers. Zo hebben we een tentoonstelling gehad van kristallen en van een zelfontworpen vakantieparadijs. Er zijn games ontworpen op de computer, een bordspel, een brug van spaghetti en beelden van speksteen. Er worden ook mooie PowerPoint presentaties gegeven. Bij de presentatie is het erg interessant om te horen waar de leerlingen tegen aan zijn gelopen en wat ze ervan hebben geleerd. Bij de Pittige Pepers gaat het vooral om het proces tijdens het project, er wordt gewerkt met een stappenplan om de kinderen op weg te helpen. Vooral de onderzoeksfase is een belangrijke stap in het stappenplan, en deze wordt nog wel eens overgeslagen tijdens het proces. Het is mooi om te zien dat de kinderen zo enthousiast met de projecten aan het werk zijn. We zijn dan ook erg benieuwd naar de komende projecten!
Informatie voor scholen en kinderopvang over het coronavirus

Het nieuwe coronavirus roept vragen op bij ouders, scholen en andere organisaties. De GGD krijgt dagelijks diverse vragen en geeft advies. Om te voorkomen dat scholen of kinderdagverblijven onnodige maatregelen nemen, heeft de GGD in afstemming met het RIVM een bericht opgesteld hierover. De strekking van dit bericht is dat er op dit moment geen maatregelen nodig zijn op scholen, kinderdagverblijven etc. Er is ook geen reden om kinderen niet naar school en kinderopvang te laten gaan. Voor meer informatie verwijst de GGD naar de website van de RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Vragen over coronavirus
Voor geverifieerde en actuele informatie over het coronavirus en de (landelijke) aanpak: rivm.nl

error: Inhoud is beveiligd