Wijzertje 29 mei 2020

30/05/2020 - 01/06/2020 :     Pinksteren

31/05/2020 :     Eerste Pinksterdag

01/06/2020 :     Tweede Pinksterdag

05/06/2020 :     Studiedag. Alle leerlingen vrij.

15/06/2020 :     MR Vergadering

19/06/2020 :     Rapport mee

03/07/2020 :     Studiedag – alle leerlingen vrij

04/07/2020 - 16/08/2020 :     Zomervakantie

17/08/2020 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Op 8 juni zullen de scholen heropend worden met gehele klassen. We hadden gehoopt jullie al te kunnen meenemen in de aanvullingen die dit teweeg zal brengen in ons noodplan. Helaas gaat dit nog niet. Vanuit de PO-raad wordt er een advies geformuleerd voor de heropening van de scholen. Dit dienen we mee te nemen in de vervolgstap. Dit advies hebben wij vanmorgen ontvangen. We zullen u volgende week meenemen in wat dit inhoudt voor de Zonnewijzer.

Neemt niet weg dat ernaar uitkijken om alle kinderen weer gelijktijdig op school te zien. Daar waar dit natuurlijk ook spannend is en een uitdaging in de 1,5 meter samenleving waar we in leven.

Na een overheerlijk Hemelvaartsweekends, staat het Pinksterweekend voor de deur. We wensen jullie allemaal mooie dagen toe.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis en Arlette Schenk- van der Veldt

Eindmusical groep 8

Groep 8 is, ondanks alle Corona maatregelen, gestart met het oefenen van de musical.
Hoe de uitvoering en het afscheid er uit komt te zien is nog onduidelijk. Aan de inzet van de kinderen ligt het in ieder geval niet! We gaan er met z’n allen het beste van maken.

Ik ben vrij

Van mama heb ik een opdracht gekregen om een gedicht te maken over vrijheid. Dit heb ik geschreven:

Ik ben vrij
Op 4 en 5 mei
herdenken wij
Voor mij is vrijheid
Geen kinderarbeid
Lekker spelen met klei
Alle autootjes op een rij
Buiten voetballen maakt mij blij
Hard gevochten dat hebben zij
En daarom ben ik nu vrij

Groetjes van Zeccas

En toen bleek dat we toch echt geen juf of meester zijn …

Het corona-dagboek van een moeder

Week 5
We zijn nog steeds (zoveel als mogelijk) thuis en we kunnen zeggen dat we ‘best aardig’ gewend zijn, zo met z’n allen thuis. Iedereen heeft zijn plekje gevonden, het spelen met een (vast) vriendje na (de reguliere) schooltijd, is bij ons toegestaan en ook onze kat (lijkt zich) erbij te hebben neergelegd dat we écht iedere dag thuis zijn.

Het verbaast mij enigszins (of was dit naïef?), dat we óók in week 5 nog discussies hebben over schoolwerk. Langzaam dringt het tot me door; wij zíjn geen meester en juf. Het enige dat onze kinderen van ons verlangen is dat we hun vader en moeder zijn.

Toch leuk om te horen: bij een onderzoek van het Jeugdjournaal is 91% van de kinderen het eens op de vraag ‘mijn ouders hebben me goed kunnen helpen met thuisonderwijs’ en de ouders krijgen een 8,2!!! En toch, als wij thuis zelf een kleine enquête houden, krijgen wij als reactie ‘juf en meester doen het beter’. En dat ís natuurlijk ook zo!

In deze week zijn er, naast de challenges van meester Mark Butter ook de Koningspelen. Het is steeds moeilijker onze kinderen enthousiast te maken om aan alles mee te doen. ‘Maar jongens, de juffen en meesters hebben hier hard aan gewerkt, je kan toch wel even mee doen?’. ‘Ja mam …, straks …’.

Einde week 6, begin week 7 & 8: MEI VAKANTIE
Vrijdag 24 april 2020 – bericht vanuit de Zonnewijzer:
Onderwerp: Heropening
We zijn blij dat 11-05-2020 de scholen weer open gaan. We missen de kinderen. (…). Op advies van de PO-raad hebben wij gekozen voor de variant om aan halve groepen, hele dagen les te geven. (…).
Een kleine vreugdedans wordt vast in vele huiskamers gemaakt!

Maar nu eerst: vakantie! De kinderen zijn twee weken thuis en wij hebben zelf één week vrij. Geen weekje weg, geen opa & oma om de kinderen ‘even naartoe te brengen’, geen schoolwerk, weg ritme van de week … Toegegeven: het was best relaxed om een soort van schema te hebben gedurende de schoolweek.

Gelukkig zet het spelen zich voort met een vriendje en vriendinnetje; een prettige afwisseling van de dag! Op de vraag waar onze (nog nèt geen 7 jaar oude) dochter is, zeg ik tegen mijn man “ze is zelf naar haar vriendin gegaan”. “Alleen?”, vraagt hij nog. Voor het slapen gaan vraag ik me af of dat (inderdaad) niet nog iets te jong is. Maar het kan, de straten zijn rustiger en daarnaast was dochterlief al vertrokken, (op haar step!), nog voordat ik überhaupt kon zeggen “ik loop nog even met je mee!”. Worden onze kinderen sneller groot of trekken we deze ‘regel’ weer in op het moment dat we weer -en masse- de straat op mogen? Wij weten het nog niet.

En de zon blijft maar schijnen, de één ziet er nog zongebruinder uit dan de ander en dit allemaal vanuit onze eigen tuin en/of het park.

Week 9 & 10
De vakantie is voorbij en omdat we niet op vakantie zijn gegaan, is onze tuin dan wel weer -zomer klaar- en hebben we klusjes gedaan die al zoooo lang zijn blijven liggen. Wij bekijken ons weekje vrij van de zonnige kant en de mei vakantie is voorbij gevlogen!

De scholen zijn weer open. Complimenten aan de school hoe soepel het proces van het brengen en halen (indien mogelijk zelfs liever niet) is gegaan. Met vijf minuten speling tussen de klassen zijn het schoolplein en de stoep overzichtelijk. De kinderen komen vrolijk thuis en daar waar het niet is gelukt om kinderen uit één gezin op dezelfde dag naar school te laten gaan, hoor ik enkele ouders zachtjes zeggen dat het ‘ook wel even gezellig is, wat quality time met alleen je zoon of dochter thuis!’

Dinsdag 19 mei – persconferentie premier Rutte:
(…) Scholen en kinderopvang: Kinderen op basisscholen gaan de helft van de tijd naar school. Vanaf 8 juni gaat het basisonderwijs weer volledig open, tenzij uit onderzoeken blijkt dat dat niet veilig is. (…)

We keren met kleine stapjes terug naar ‘de orde van de dag’. Ook sportverenigingen doen hun uiterste best de kinderen weer naar hun sport te krijgen. We kunnen ons inschrijven voor de turnles en freerunning op (nog) wisselende dagen (‘oh ships, was dat vanmiddag?’), voetbal en ook de zwemlessen gaan mondjesmaat weer open. Ik krijg het een beetje benauwd, van deze nog wisselende tijden, maar hé “De scholen zijn weer begonnen!”

Groetjes Janneke
moeder van Stein (groep 6) en Lisa (groep 4)

error: Inhoud is beveiligd