Wijzertje 26 juni 2020

03/07/2020 :     Studiedag – alle leerlingen vrij

04/07/2020 - 16/08/2020 :     Zomervakantie

17/08/2020 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

31/08/2020 - 18/09/2020 :     GDA Natuur

31/08/2020 :     Groepsdoorbroken Atelier (GDA) Natuur

31/08/2020 :     MR Vergadering

01/09/2020 :     Digitale Informatieavond ZW1

01/09/2020 :     Infoavond ZW1 (Via Teams)

03/09/2020 :     Digitale Informatieavond ZW2

03/09/2020 :     Infoavond ZW2 (Via Teams)

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s) / verzorger(s),

Wat is er met de tijd gebeurd? Het is ongelooflijk, na dit weekend belanden we in de laatste week van dit schooljaar. Dit houdt in dat dit het laatste Wijzertje is wat we versturen. Volgende week ontvangt u nog een terugblik van het afgelopen jaar van ons om op deze manier het schooljaar goed te kunnen afsluiten.

In dit Wijzertje is de materialenlijst toegevoegd. Ook leest u nieuws van de Kinderraad, een bericht van de MR, informatie van de GGD en leuke berichten uit verschillende groepen.

We wensen jullie veel leesplezier en een mooie laatste schoolweek.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis en Arlette Schenk- van der Veldt

Schoolleiders diploma voor Arlette

Vol trots melden we dat Arlette haar diploma Schoolleider Basisbekwaam heeft behaald!

De materialenlijst voor volgend schooljaar

Hierbij vindt u de materialenlijst voor volgend schooljaar. We vragen u om dit met uw kind in orde te maken tijdens de vakantie. Fijn als de kinderen dit op de eerste schooldag compleet mee naar school kunnen nemen.

Vergeet vooral de oortjes niet voor uw kind, in verband met het werken en toetsen op de I-pads.

Kinderraad

Voordat Covid-19 uitbrak heeft de kinderraad een training gevolgd ‘presentatietechnieken’. Afgelopen dinsdag hebben zij hun certificaat in ontvangst mogen nemen voor succesvolle deelname van deze training. Kanjers zijn het!

Dit schooljaar hebben we met de Kinderraad een hoop mooie stappen gezet. Zo hebben we een start gemaakt achter de schermen met houden van klassenvergaderingen. Daarnaast is de Kinderraad meer zichtbaar in school mede door een eigen emailadres en postvakje. Ook zie je het terug in beslissingen die genomen worden. Zo zal de Kinderraad meegenomen worden in de keuze voor een nieuwe zaakvakmethode aankomend schooljaar.

Ook hebben we een kijkje mogen nemen achter de schermen hoe Kinderraadverkiezingen verlopen van de Gemeente. Er zijn interviews afgenomen van de Kinderkrant. Kortom een jaar vol van ontwikkeling. Een jaar waarin we mooie stappen hebben gezet, ondanks de onwerkelijke maanden van thuisonderwijs.

Ik wil alle leden, ook via deze weg, bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Ik kijk nu al uit naar het nieuwe schooljaar, waarin we helaas afscheid moeten nemen van Luuk en Jayden. Dit maakt ruimte voor twee nieuwe leerlingen van de komende groepen 6. Wie dat worden, is nog een verrassing voor ons allemaal. De verkiezingen zullen start schooljaar gehouden worden. Uiteraard houdt de Kinderraad iedereen hier goed van op de hoogte.

Arlette Schenk- van der Veldt

Gemeente Haarlem – tegemoetkoming schoolkosten en huiswerkbegeleiding

Marion gaat de MR verlaten

Hallo, ik ben Marion van der Schoor en ga na 5 jaar de MR verlaten. Ik vond het een enerverende ervaring en heel erg prettig om te mogen meepraten en meebeslissen over zaken zoals de aanstelling van de nieuwe directrice, het doorvoeren van de nieuwe schooltijden en het aanpassen van de website. Daardoor voelde ik mij nog meer betrokken bij de school en mijn dochters vonden het ook nog eens leuk dat ik bij de MR zat. Nu vind ik het echter tijd dat iemand anders het stokje van mij overneemt. Dus, geef je op als kandidaat voor de MR en ervaar zelf hoe nuttig je dan bezig bent voor de school.

Met vriendelijke groet, Marion

Wil je je aanmelden voor de MR? Stuur een mail voor 1 juli naar mr@zonnewijzerhaarlem.nl.

Cultuur

De laatste 2 GDA’s (Groeps Doorbroken Ateliers) zijn helaas door de huidige maatregelen niet door gegaan. Het jaar hebben we wel cultureel afgesloten met elkaar. Op dezelfde dag, donderdag 25 juni, hebben de groepen 1 t/m 8 gewerkt aan een gezamenlijk cultureel project. Elke klas heeft gekleurde handjes gemaakt. Deze hangen nu als kunstwerk in de school.

Het Muzieklab voor de groepen 1/2 is online verder gegaan. Muziekmeester Joost, docent vanuit Hart, heeft de lessen live via Teams verzorgd voor de leerlingen. Zij vonden het heel fijn om hun meester weer te zien. Het was een muzikaal feest van herkenning.

Volgend jaar kunnen ook weer alle groepen aan Muzieklab meedoen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage vanuit de AC. Als school zijn we hier ontzettend dankbaar voor.

DRINGEND KLAAR-OVERS GEZOCHT!

Ons rooster voor volgend schooljaar is nog maar voor 50% gevuld, onder andere door vertrek van meerdere klaar-overs. Zijn jouw en andermans kinderen je lief? Kom dan ons klaar-over team versterken na de zomer!

  • Je kind mag al vanaf 8 uur de klas in. Hoe leuk is dat!
  • Het kost je ongeveer een kwartier van je tijd, om 08.30 is het gelijk klaar.
  • Een, twee of vier keer per maand, vaste dag of als invaller, alles is mogelijk.

 

Wat levert het je op? Een goed gevoel. Je dag start nuttig én gezellig, je leert meer mensen kennen. Kortom: weinig moeite, GROOT PLEZIER.

Wil je je aanmelden of eerst nog iets weten? Mail dan met onze coördinator: gaston.bremer@gmail.com of spreek een van die ontzettend leuke klaar-overs aan.

Dansles kleuters

De afgelopen weken kregen de groepen 1-2 dansles op de vrijdag middag. De moeder van Nora uit groep 1-2D verzorgde de danslessen. De kinderen hebben heerlijk gedanst op “Bewegen is gezond” van Kinderen voor Kinderen en “Zwemmen in Slijm” van Bibi. Alle kinderen hebben ervan genoten.

Boekbespreking

De afgelopen weken hebben de kinderen in groep 4a boekbesprekingen gehouden. We hebben prachtige boeken voorbij zien komen en de kinderen konden er allemaal prachtig over vertellen. Leuk om te horen en te zien dat de kinderen elkaar enthousiast wisten te maken voor hun boek en het uitnodigt om het gepresenteerde boek te gaan lezen. Julia had zelfs de uitgever gebeld om te vragen of ze nog wat leuks hadden voor haar klas. Alle kinderen kregen een mooie boekenlegger!

    GGDFlits Hoofdluis, ook in corona tijd

De hoofdluiscontroles op de basisscholen zijn gestopt door het Corona virus. Maar hoofdluis blijft voorkomen bij kinderen en steeds vaker ook bij jongeren. Geen reden om in paniek te raken maar wel om het goed aan te pakken. Wat kun je doen om hoofdluis te voorkomen of te behandelen? Op de website www.rivm.nl/hoofdluis vindt u heel veel nuttige informatie over hoofdluis. Ook staan er filmpjes over hoofdluis herkennen, controleren op hoofdluis, en de behandeling. Kijk hier voor vragen en antwoorden.

Heeft iemand in uw gezin last van hardnekkig hoofdluis? Vraag op school advies aan iemand van de hoofdluiswerkgroep. Of maak een telefonische afspraak maken bij de jeugdverpleegkundige verbonden aan de school van uw kind. De jeugdverpleegkundige kan met u meedenken en adviseren over het bestrijden van de hoofdluis.
Een afspraak maken kan via 023 7891777 op werkdagen van 8.30–12.30 uur en 13.00–17.00 uur
www.ggdkennemerland.nl/jeugdgezondheidszorg/hoofdluis

  Adviezen voor wering van kinderen met neusverkoudheid

Het RIVM heeft per 17 juni 2020 de adviezen voor kinderen tot 6 jaar met neusverkoudheid aangepast.

Hier vindt u de betreffende brochure van de GGD.

De Haarlemse kinderkrant

Klik hier om de Haarlemse kinderkrant te lezen:

error: Inhoud is beveiligd