Wijzertje 18 september 2020

31/08/2020 - 18/09/2020 :     GDA Natuur

07/09/2020 - 18/09/2020 :     Groep 3 t/m 8 kennismakingsgesprekken

18/09/2020 :     Groepsdoorbroken Atelier (GDA) Natuur

21/09/2020 :     Schoolfotograaf groepen 3 en 4

22/09/2020 :     Schoolfotograaf groepen 5 t/m 8

28/09/2020 :     MR Vergadering

02/10/2020 :     Kanjertheater groepen 7

05/10/2020 - 07/10/2020 :     Groep 8 Kamp

10/10/2020 - 18/10/2020 :     Herfstvakantie

26/10/2020 - 13/11/2020 :     GDA Natuur

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We zien dat de teruggang naar de ‘oude’ schooltijden goed verloopt. Er is meer rust bij het naar binnen gaan. We zien dat ouders nu minder lang op de stoep hoeven te wachten, waardoor er meer ruimte voor iedereen is. Naar buiten gaan verloopt ook voorspoedig. Volgende week worden bij alle scholen, in opdracht van de gemeente Haarlem, nabij het schoolplein straatprints aangebracht. Wilt u op de stoep aandacht blijven houden voor de 1,5 meter?

Wel vragen wij u om uw zoon of dochter op tijd te brengen. Wij signaleren dat er nog wel een aantal kinderen te laat komen. Wilt u daar extra aandacht aan besteden?

Aankomende maandag en dinsdag komt de schoolfotograaf op Zonnewijzer 1 en 2.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis en Arlette Schenk- van der Veldt

Klaar-over team bijna compleet!

Met 5 nieuwe aanmeldingen in de afgelopen weken is het klaar-over team uitgebreid en bijna compleet. We zoeken nog hulp voor (in ieder geval) de donderdagen. Vragen of aanmelden? Mail gaston.bremer@gmail.com. Fijn dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een veiligere verkeerssituatie voor de kinderen van de Zonnewijzer 1.

Thema “Post” bij de kleuters

Wat een leuk thema “Post”. De kinderen spelen in het postkantoor en spelen voor postbode. Hier postbode Finn uit groep 1-2C.

18 09 Thema Post
IMG 2039
IMG 2040
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Schooltuinen

Maandag 7 september heeft groep 7C groentesoep gemaakt bij de schooltuinen. Er werden verschillende groentes en kruiden geoogst. Prei, wortel, uien, courgette, sperziebonen, mais, bieslook en peterselie. Alles werd goed gewassen en in fijne kleine stukjes gesneden. Vrijwilliger Frans had al bouillon klaarstaan. Daar werd alles in gekookt met een beetje vermicelli erbij. Het werd een heerlijke soep! We hebben ervan gesmuld. Het restje soep hebben we mee naar huis genomen in onze potjes en bekers.

De volgende keer gaan we kruidenboter maken! Dat wordt smullen!

HVO is vertegenwoordigd tijdens de Vredesweek ‘vrede verbindt verschil’ in Haarlem!

Even een inkijkje in de lessen van het Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO). De afgelopen 3 weken was een mooi proces met de leerlingen van de groepen 8. We maakten werk om te exposeren in de schuilkerk te Haarlem met het thema ‘Vrede verbindt verschil’ vanuit de internationale organisatie PAX. Actuele thema’s zoals Black Lives Matter (BLM), houdt de kinderen bezig. We bespraken BLM vanuit verschillende oogpunten en de kinderen verwerkten dit in hun werk.
Alle geloofsstromingen, levensbeschouwingen, vrijmetselarij, COC en de LHBTI gemeenschap nemen deel en vieren samen de vredesweek.

Bij de groepen 7 gingen de lessen over ‘de voedselverspillingsvrije week’, gameverslaving (o.a. wanneer ben je game verslaafd, welke tips geef je een vriend die verslaafd is en hoeveel procent is dat in Nederland?) én deze week doen we mee aan de World Cleanup Day… met grijpers rondom de school schoongemaakt en een PowerPoint op het digibord over zwerfafval en plastic soep.

Komende week staat voor de groepen 7 en 8 de ‘week van het pesten’ centraal. En de week daarna komen er gastdocenten van het NME centrum –milieu. Al met al dus gezellige, drukke en leerzame weken!

04 Gigapixel Scale 2 00x
03 Gigapixel Scale 2 00x
02 Gigapixel Scale 2 00x
01 Gigapixel Scale 2 00x
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd