Wijzertje 23 oktober 2020

26/10/2020 - 13/11/2020 :     GDA Natuur

26/10/2020 :     MR Vergadering

02/11/2020 - 06/11/2020 :     Groepen 1-2 gesprekken sociaal-emotioneel

09/11/2020 - 13/11/2020 :     Groep 8 pre-adviesgesprekken

30/11/2020 :     MR Vergadering

08/12/2020 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

09/12/2020 :     AC Vergadering

19/12/2020 - 03/01/2021 :     Kerstvakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Inmiddels zit de eerste week er alweer op. We zijn goed begonnen en hebben, ondanks de onwerkelijke tijd, zin in de periode die komen gaat.

Een periode waarin de maatregelen wederom zijn aangescherpt en dit zal de nodige uitdagingen geven gezien de feestdagen die op de planning staan. Uiteraard nemen we jullie mee in dit proces, zodra hier meer over duidelijk is. Achter de schermen wordt op dit moment druk nagedacht over alternatieve vieringen waarin de afstand gewaarborgd kan blijven en er toch een feestelijke dag is voor de leerlingen. Met betrekking tot Sint Maarten, 11 november, hebben wij al nieuws. We zullen met de groepen1 tot en met 4 een windlichtje maken voor een mooie plek in huis. We kunnen niet inschatten welke Coronaregels tegen die tijd gelden en willen geen verwachtingen bij de kinderen scheppen die niet waar gemaakt kunnen worden. Mede hierom zijn we tot besluit gekomen.

U heeft onlangs een mailing van ons een ontvangen over het proces met betrekking tot de vervangingsproblematiek en wat er gebeurt wanneer een leerkracht in quarantaine zit, vanwege een huisgenoot Covid-19 heeft. Op dit moment zijn we bezig met een plan hoe we omgaan met leerlingen die in quarantaine zitten, vanwege een besmetting met Covid-19 in het gezin. De leerling is in dit geval niet ziek, maar zal wel thuis moeten blijven. We zullen jullie volgende week op de hoogte stellen van dit plan.

Verder willen we jullie meenemen dat wij niet zullen melden wanneer een ouder Covid-19 heeft. Uiteraard zullen wel aangeven wanneer een leerling of leerkracht besmet is aan betreffende groepen. Dit gebeurt, gezien de privacy, wel anoniem.

Aankomende maandag is de kleuterbouw begonnen met het thema ‘Kunst’. Deze werd in stijl geopend met alle juffen als kunstenaressen. We hebben er een leuke foto van toegevoegd. Daarnaast mooie kunstwerken uit de bovenbouw. Indrukwekkend hoe de groepen 8 met papier-marché aan de slag zijn gegaan en dit hebben omgetoverd tot Toetanchamons.

We wensen jullie een fijn weekend toe. Bijgevoegd als bijlage deze week de nieuwsbrief van de GMR.

Vriendelijke groet,

Directie Obs de Zonnewijzer

Erna Heijnis & Arlette Schenk-van der Veldt

Directie III
Directie II
Directie I
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Bestelkaarten van de schoolfotograaf

De kinderen hebben deze week de bestelkaarten van de schoolfotograaf meegekregen.
Kijk goed of deze niet in de (gym)tas is blijven zitten. Tot en met 8 november is er de gelegenheid om bestellingen te doen zonder verzendkosten, omdat de foto’s op school worden afgeleverd. Na 8 november worden er verzendkosten berekend en worden de bestellingen naar het huisadres verstuurd.

Schooltuin van groep 7

Wat hebben de groepen 7 genoten van de schooltuinen! De afgelopen weken hebben we heel veel groenten en kruiden kunnen oogsten: wortelen, aardappelen, courgettes, maïs, uien, prei, peterselie, bieslook… We hebben kruidenboter gemaakt en een heerlijk soepje gekookt. Alle ingrediënten vers geplukt uit eigen tuin. We mochten dahlia’s plukken en de laatste les mochten ook de zonnebloemen mee naar huis. We hebben het heel erg naar ons zin gehad en veel geleerd!

Vorige maand hebben de kinderen ook al een heerlijk soepje gemaakt. Die foto’s staan er nu ook bij.

23 10 2020 Schooltuin 7
23 10 2020 Schooltuin 6
23 10 2020 Schooltuin 5
23 10 2020 Schooltuin 1
23 10 2020 Schooltuin 2
23 10 2020 Schooltuin 3
23 10 2020 Schooltuin 4
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Luizenpluis in de bovenbouw

In de bovenbouw (groep 6,7 en 8) wordt er op school niet meer op school door ouders luizen gepluisd. Wij vragen u dit als ouder zelf thuis te doen. Wanneer er thuis luizen geconstateerd worden, horen de leerkrachten dit graag van u, zodat er wel een brief naar de ouders (van die groep) gestuurd kan worden.

Nog een kleine tip: Als je iedere dag een spuitje haarlak in het haar spuit, blijven de luizen weg. Vinden ze niet fijn.

Pittige Pepers

Sinds dit schooljaar ben ik begonnen aan de Pittige Pepers. Een hele leuke uitdaging en iets waar ik met heel veel plezier aan de slag ben gegaan. In de 3e week van het schooljaar zijn wij dan echt begonnen. De klas was heel erg uitdagend ingericht, allemaal losse groepjes in verschillende groepsgroottes. Zo is het dus mogelijk om in tweetallen aan de slag te gaan, maar ook in bijvoorbeeld drietallen. Sommige kinderen kozen voor een individueel project, ook dat is natuurlijk mogelijk.

In de evaluaties van vorig jaar hadden de kinderen aangegeven dat ze het leuk vonden om soms iets met de hele groep te doen. Dat hebben wij gelijk in de eerste week gedaan en ook in de laatste week voor de vakantie.

Het maken van een mindmap en het opstellen van de onderzoeksvragen zijn onderdelen waar de meeste kinderen nu nog mee bezig zijn. Ook zijn er al kinderen aan de slag met de projecten.

Het is leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen elke maandag in de groep komen en hoe enthousiast zij bezig zijn met de projecten. Ik ben nu al heel erg benieuwd naar de resultaten en de presentaties.

Groet,
Marc Hoedeman

De kinderraad

De kinderraad is weer begonnen. De groepen 8 zijn nu naar de middelbare school. Hierdoor kunnen er nieuwe groepen 6 bij. De nieuwe leden heten: Ilse en Max.

    • Ilse: ik ben negen jaar. Ik zit in groep 6B. Ik vind het leuk om in de Kinderraad te zitten, omdat je dingen met de school kan bespreken. Ik zou graag hogere stoelen en tafels willen omdat kinderen uit mijn groep nu al blauwe tafels Hebben (de grootste maat). En dan zouden in groep 8 te klein zijn.
    • Max: ik ben negen jaar en ik zit in 6A. Ik vind het cool om in de Kinderraad te zitten, omdat ik de school nog beter kan maken. Ik zou graag hogere goaltjes willen en hopelijk kunnen we dat bespreken in de kinderraad.

Dit jaar hebben we bij toeval twee broers in de kinderraad: Max en Kasper.
Juf Arlette heeft nog een beetje moeite 🙂 om de namen van de broers uit elkaar te houden.

We gaan ons best doen om de school weer een stukje beter te maken dit jaar. Mochten er tips of vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden en gestopt worden in ons postvak. Dit is een brievenbus die hangt bij de hal van Zonnewijzer 2.
Groet Kasper, Nena, Minou, Elissa, Jibbe, Roos, Ilse en Max.

Activiteiten Commissie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

De activiteitencommissie Zonnewijzer Haarlem collecteert in de komende maand de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2020/ 2021. Ook dit schooljaar hebben we door Corona te maken met beperkingen maar we zetten ons in voor een zo volledig mogelijke invulling van het programma, met als eerstvolgende hoogtepunt de binnenkomst van Sinterklaas. Samen met school is ons doel om alle activiteiten door te laten gaan, ook al zullen we geregeld op zoek moeten naar andere vormen.

De bijdrage is verhoogd naar € 28 per kind. De verhoging is vastgesteld op de ALV in juni 2020 en heeft te maken met een permanente bijdrage aan cultuurprojecten. Wilt u het volledige budget inzien? Dat kan op de website van de Zonnewijzer.

Op korte termijn ontvangt u van Club Collect (bekend van de collecte van het overblijfgeld) een verzoek tot betaling van de ouderbijdrage. Via Club Collect maken wij in samenwerking met de Zonnewijzer eenmalig gebruik van uw persoonsgegevens. De gegevens worden aan Club Collect doorgegeven en niet bij de AC opgeslagen. Wanneer u hier bezwaar op heeft dan kunt u dit voor vrijdag 30 oktober aangeven via aczonnewijzerhaarlem@gmail.com.

De bijdrage voor 2020/2021 bedraagt € 28,- per kind, wanneer meerdere kinderen van uw gezin op de Zonnewijzer zitten is de bijdrage voor 2 kinderen € 52,- en vervolgens € 22,- per extra kind. De bijdrage is geheel vrijwillig en helpt ons een aantal onvergetelijke dagen voor de kinderen te organiseren. Heeft u vragen over de bijdrage dan kunt u met ons in contact komen via aczonnewijzerhaarlem@gmail.com.

Vriendelijke groet, Koen van Dieren, Penningmeester AC

Kanjertheater bij de groepen 7

Vrijdag kwam het Kanjertheater op school om de groepen 7 te trakteren op een mooie voorstelling over social media. We hebben geleerd dat je geheimen heel gemakkelijk openbaar worden. Via social media gaat dat razendsnel. De voorstelling duurde een half uur en toen waren de kinderen aan de beurt. We moesten nadenken over de verschillende situaties en dan een Kanjeroplossing bedenken. En toen mochten we de situaties ook echt naspelen om de bedachte oplossingen uit te proberen. Dat was super spannend, maar ook heel leuk. We hebben er veel van geleerd en in de klas meteen afspraken gemaakt over onze eigen appgroep.

23 10 2020 Kanjertheater 2
23 10 2020 Kanjertheater 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Proefjes met energie!

23 10 2020 Proefjes Met Energie
23 10 2020 Proefjes Met Energie1
23 10 2020 Proefjes Met Energie 2
23 10 2020 Proefjes Met Energie 5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Als afsluiting van het thema Energie van Meander hebben we in de groepen 6 een proefjescircuit georganiseerd. 7 proefjes met als thema Energie. Door te experimenteren hebben de kinderen ontdekt wat statische energie is dankzij een heleboel ballonnen en dat er zelfs energie in citroenen zit! Ook hebben ze ontdekt hoe je zelf een simpele elektromotor kan maken met een magneetje, een schroefje en een batterij. Wat een enthousiasme en betrokkenheid, erg leuk om te zien!

error: Inhoud is beveiligd