Wijzertje 20 november 2020

30/11/2020 :     MR Vergadering

08/12/2020 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

09/12/2020 :     AC Vergadering

19/12/2020 - 03/01/2021 :     Kerstvakantie

25/01/2021 :     MR Vergadering

28/01/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

01/02/2021 - 05/02/2021 :     Groep 8 adviesgesprekken

15/02/2021 - 19/02/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 7

19/02/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

20/02/2021 - 28/02/2021 :     Voorjaarsvakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Zoals u weet is Sinterklaas weer in het land. Dat is ook merkbaar in onze school. Er wordt al druk geknutseld en de school gaat er steeds gezelliger uitzien. Het is jammer dat u dit niet even zelf kunt bekijken. Maar hiernaast ziet u een eerste impressie.

Graag willen we u mee nemen hoe afgelopen maand tot vandaag er voor ons met betrekking tot inzet van de ondersteuning en vervanging eruit heeft gezien.
Er zijn geen invallers meer beschikbaar, dus op het moment dat er iemand ziek is, afwezig is i.v.m. privézaken of getest op C0VID-19 moet worden, ontstaat er een probleem.
Gelukkig zijn we een grote school waardoor het mogelijk is dat wij onderwijsassistenten hebben. De onderwijsassistenten zijn gekoppeld aan een bouw en worden ook alleen bij die bouw ingezet. Bij een afwezigheidsmelding worden zij in principe voor maximaal 1 dag per week voor een groep geplaats. Dit om te voorkomen dat er te veel ondersteuning voor leerlingen en leerkrachten wegvalt. Helaas is dat in deze tijd niet haalbaar en hebben we vaker op hen een beroep moeten doen.

Ook hebben wij de luxe situatie dat we een ambulante leerkracht voor 3 dagen de eerste opvang bij ziekte kunnen laten doen. Aangezien wij nu een leerkracht hebben die zwanger is, wie op advies niet meer voor de groep staat, ontstond er een vervangingsprobleem. Onze ambulante collega vervangt haar groep op dit moment en daardoor is onze eerste opvang bij ziekte of afwezigheid van leerkrachten komen te vervallen.

Als een leerkracht getest moet worden op Covid-19 zijn zij in ieder geval een dag maar meestal twee dagen (met wachten op de uitslag) afwezig. Er worden wekelijks collega’s getest. Gelukkig bijna altijd negatief.

Om te zorgen dat het onderwijs aan de kinderen zo goed mogelijk doorgaat en wij geen kinderen naar huis moeten sturen, hebben onze onderwijsassistentes afgelopen maand tot de dag van vandaag gezamenlijk 11 dagen een groep vervangen. Dit betekent 11 dagen geen ondersteuning aan de leerlingen en geen ondersteuning aan de leerkrachten. We hebben meerdere malen op het punt gestaan om een groep naar huis te sturen. Zeker als er meer dan 1 collega afwezig was. Dankzij de flexibiliteit en de enorme positieve inzet van iedereen is dit tot nog toe. We zijn trots op het team!

Wij willen u erop attent maken dat de verkeerslichten bij Zonnewijzer 1 niet naar behoren functioneren. De klaar-overs van onze werkgroep Verkeer hebben een melding gedaan bij de gemeente. Wij vragen u extra voorzichtig te zijn. Ook is het fijn om te melden dat er meer mensen zich hebben opgegeven om te ‘klaar-overen’.

We wensen jullie een fijn weekend.

Vriendelijke groet,

Arlette Schenk-van der Veldt & Erna Heijnis
Directie Obs de Zonnewijzer

IMG 9338 Kopie
IMG 9337 Kopie
IMG 9336 Kopie
IMG 9334 Kopie
IMG 9333 Kopie
IMG 9331 Kopie
IMG 9330 Kopie
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Wie heeft er een keyboard over?

Beste ouders,
Recent ben ik met pianolessen gestart bij muziekschool ‘Hart’. Helaas hebben wij op school geen keyboard tot onze beschikking. Heeft u thuis een keyboard staan die niet meer gebruikt wordt en wilt u deze schenken aan school? Dan kan dat 😊. U kunt een berichtje sturen naar marieke.van.beem@zonnewijzerhaarlem.nl. Vol verwachting klopt mijn hart 😉.

Groeten,
Marieke van Beem (leerkracht groep 3B)

    GGDflits Vieren in coronatijd

Het coronavirus heeft invloed op vakanties, feestdagen, het vieren van verjaardagen en andere gezamenlijke activiteiten.
Het dagelijks leven is veranderd en beïnvloed hoe jaarlijkse feestelijkheden eruitzien. Zo is een drukbezochte Sinterklaasintocht ondenkbaar en bij verjaardagen kan niet iedereen uitgenodigd worden. Ook het wekelijkse familiediner en andere gewoontes zullen anders zijn.
Hoe ga je hier als gezin mee om?

Lees hier tips hoe het vieren ook zou kunnen en hoe je met kinderen kunt praten over de bijvoorbeeld corona en de coronamaatregelen.

Meer behoefte aan specifieke informatie over Corona voor jonge kinderen, jeugdigen, ouders en professionals? Klik hier.

De groepen 4 vieren Sint Maarten

Sint Maarten! Een feestdag voor kinderen waar ze altijd enorm naar uitkijken. Wat is er tenslotte leuker dan zingend de tassen vol te krijgen met snoep en lekkers?!
Dit jaar gaat alles anders door de Corona-toestanden en dit had ook een impact op het lopen langs de huizen. Sommige kinderen gingen helemaal niet lopen, sommige kinderen een paar huizen bij bijvoorbeeld familie of vrienden en enkele kinderen wat meer. Dat drukte de pret natuurlijk enigszins.
We wilden er in de groepen vier toch wat meer sfeer aan geven. Om de dag toch een tikkeltje memorabel te maken, hebben we de middag van de 11e heerlijk warme chocolademelk gedronken in de klas terwijl we lekker aan het knutselen en keutelen waren!

Groet meester Arnoud en juf Sandra

De Kinderraad kiest een nieuwe methode.

Deze week mochten de kinderraad en de leerkrachten kiezen welke nieuwe methode voor de zaakvakken we gaan gebruiken voor de komende jaren. We konden kiezen tussen: de nieuwe methode van Naut, Meander en Brandaan of natuurzaken, tijdzaken en wereldzaken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor … De nieuwe methode van Naut, Meander en Brandaan!

Nu krijgen Ilse en Max van de kinderraad ook een presentatie training, die de andere leden van de kinderraad vorig jaar al hebben gehad. Daar leer je hoe je moeten presenteren, voorbereiden en zelfverzekerd voor de klas kan staan. En dat doen we, omdat we de klasgenoten willen vertellen wat we in de vergadering van de kinderraad hebben besproken en wat wij willen verbeteren, maar natuurlijk om de ideeën van onze klasgenoten mee te nemen naar de raad. Als we zoiets horen of hebben bedacht gaan we daar natuurlijk meteen achter aan.

Mochten er tips of vragen zijn dan kunnen deze gesteld worden en gestopt worden in onze kinderraad brievenbus. Dit is een brievenbus die hangt bij de hal van Zonnewijzer 2.

Groetjes van,
Nena, Minou, Kasper, Elissa, Roos, Jibbe, Max en Ilse van de kinderraad.

20 11 2020 Kinderraad (1)
Kinderraad (2)
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd