Wijzertje 4 december 2020

08/12/2020 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

09/12/2020 :     AC Vergadering

19/12/2020 - 03/01/2021 :     Kerstvakantie

25/01/2021 :     MR Vergadering

28/01/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

01/02/2021 - 05/02/2021 :     Groep 8 adviesgesprekken

15/02/2021 - 19/02/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 7

19/02/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

20/02/2021 - 28/02/2021 :     Voorjaarsvakantie

01/03/2021 :     MR Vergadering

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Wat hebben we een leuke Sinterklaasdag met elkaar gehad. Anders dan andere jaren, maar ondanks alles een vrolijke dag met blije gezichtjes. We hebben leuke foto’s gemaakt die we graag met jullie delen. Op deze manier krijgen jullie een indruk van de geslaagde dag.

Registratie in MijnSchoolInfo
Zoals u weet, kunt u zelf uw kind ziekmelden in MSI. Wij zijn hier heel blij mee. Ook de leerkracht registreert afwezigheid, zoals te laat komen in MSI. Dit betekent voor u als ouder dat u dan ook een melding krijgt van deze registratie, zodat u goed op de hoogte blijft.

Per 1 december is het test- en thuisblijf advies van de GGD van kinderen van 0-6 jaar aangepast. We vragen u de bijgevoegde nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Aankomende dinsdag, 8-12-2020, hebben wij een studiedag. Deze studiedag zal volledig online plaatsvinden. Dit was een uitdaging, maar het is ons gelukt om een mooi programma neer te zetten. In de ochtend zoomen we in op Nieuwsbegrip, de begrijpend leesmethode en Bouw!. Dit is een online programma dat effectieve ondersteuning biedt bij beginnende geletterdheid. De middag zal in het teken staan van de InternationaleTaalklas, (ITK), cultuur en de verbinding met elkaar in deze digitale tijd.

We wensen jullie allemaal een fijn Sinterklaasfeest met elkaar. Tot maandag!

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk-van der Veldt
Directie Obs de Zonnewijzer

Sinterklaas impressie

MOTM6554
IMG 2157
IMG 2153
IMG 2159
IMG 2162
IMG 2161
IMG 2155
FZOU4954
FPGV3529
YKDT1440
UQLL3352
UOJS5683
UHMH7135
MMVJ9527
LEFZ3556
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

10 december kersttruiendag & neem een schoenendoos mee!

Op donderdag 10 december “vieren” we (foute) kersttruiendag. Alle kinderen mogen dan hiermee uitgedost op school komen.

Omdat het niet mogelijk is om dit jaar een kerstdiner te organiseren, komt deze dit jaar helaas te vervallen en hebben wij gekozen voor het houden van een kerstontbijt op vrijdag 19 december. De kinderen/ouders zorgen zelf voor een ontbijtje, dit nemen zij van huis mee in een schoenendoos die zij zelf eerst al op school versierd hebben.

Wilt u, om dit mogelijk te maken, uw kind(eren) komende week een schoenendoos mee naar school geven?

De Kerstcommissie

‘Een en al voeding’

In 8A hebben we de nieuwe Naut methode uitgeprobeerd. Het thema heette: ‘Een en al voeding’. Aan het einde van het thema zit een uitdaging: een onderzoek. We hebben het verschil tussen een gewoon product en lightproduct onderzocht. Dit hebben we gedaan volgens een onderzoekscyclus. Na het voorbereiden van het onderzoek, kwam de daadwerkelijke smaaktest. Vervolgens zijn de resultaten van het onderzoek verwerkt in duidelijke grafieken op de iPad. Er is ontzettend veel geleerd!

04 12 Voeding 3
04 12 Voeding 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kinderraad

Gefeliciteerd! Ilse en Max hebben ook hun certificaat in ontvangst mogen nemen voor deelname aan de training ‘Leren presenteren’. Dit hebben ze heel goed gedaan. Vanaf januari gaan wij ons met de Kinderraad richten op klassenvergaderingen. Hier hebben we zin in om mee te starten.

Verder leuk om te benoemen dat de fietsenrekken van de groepen acht zijn verplaatst naar een ander gedeelte op het plein. Dit zorgt ervoor dat de fietsen meer verspreid zijn over het plein, waardoor ze beter in de rekken gezet kunnen worden en er meer speelruimte is. We zijn hier trots op, aangezien dit een agendapunt van ons was.

Hebben jullie een leuk idee? Dit kan je delen in ons brievenbus, deze hangt bij binnenkomst in de gang.

Tot snel! Groetjes van ons allemaal,
De Kinderraad.

IMG 0368
IMG 0365
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Jonne en Imme

Hoera!!
3 november zijn Jonne en Imme geboren. Mooie, tevreden en gezonde meisjes.
Natuurlijk zijn we druk in de weer, maar we genieten van de tijd met elkaar en hebben een heel fijne start met z’n vijfjes!
Tot gauw,
Juf Marthe

HYBA1159
DNBE3787
BHWC3206
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Een heuse cameraploeg op bezoek bij 8A

De vader van Floortje uit 8A is afgelopen maandag langsgekomen op school met een cameraploeg. Stichting de Noordzee bestond die dag 40 jaar. Op deze verjaardag, ging de vader van Floortje met een elektrisch busje langs verschillende mensen om in gesprek te gaan over de Noordzee. Ze zijn geëindigd bij minister Schouten, daarvoor hebben ze gesproken met een tweede kamerlid, de portier van een hotel aan de kust, een duiker, een strandtenthouder. En dus ook met klas 8A! We hebben een (geheel coronaproof) buitenlesje gevolgd over de Noordzee.
Met vriendelijke groet,
Susan ten Dolle

Humanistisch Vormings Onderwijs

Graag nemen we jullie mee in de onderwerpen die wij tijdens Humanistische Vorming bespreken. We hebben hier een verslag van geschreven die u hier kunt lezen. Waar hebben we het over in de groepen 7? Welke onderwerpen bespreken we in de groepen 8? Jullie lezen het allemaal terug. In week 50 + 51 gaan de groepen 7 en 8 kerstkaarten schrijven en tekenen voor Amnesty International.

Pittige pepers: Robotarm

Hoi, wij zijn Roel en Morris uit groep 6a en Sven uit groep 8a. Wij hebben een Robotarm gemaakt van karton die wordt aangedreven door luchtdruk. Voor onze presentatie hebben we een website gebouwd (zie link). We hebben ons best gedaan op de website en de Robotarm.
https://projectgroepzw.wixsite.com/website

 

error: Inhoud is beveiligd