Wijzertje 18 december 2020

19/12/2020 - 03/01/2021 :     Kerstvakantie

25/01/2021 :     MR Vergadering

28/01/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

01/02/2021 - 05/02/2021 :     Groep 8 adviesgesprekken

15/02/2021 - 19/02/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 7

19/02/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

20/02/2021 - 28/02/2021 :     Voorjaarsvakantie

01/03/2021 :     MR Vergadering

01/03/2021 :     Rapport mee

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We willen dit Wijzertje starten met het nieuws dat we helaas afscheid nemen van Karen Bras. Karen is onze collega van de kleuterbouw en neemt wegens gezondheidsredenen afscheid. Dit vinden we heel spijtig en we gaan haar expertise en vrolijke noot enorm missen.

Vanaf deze week zijn de nieuwe maatregelen van kracht. Nederland in een tweede lockdown. Allesbehalve leuk. Het zal nooit wennen een school zonder leerlingen en wensen dan ook dat dit snel ten einde is in 2021.

Dit jaar hebben wij dankzij verschillende ouders, leveranciers, AC, MR en bekenden van betrokken collega’s de leerkrachten op de Zonnewijzer een goodiebag kunnen geven. De reacties waren van zowel de betrokken partijen als de leerkrachten enorm waardevol. We willen jullie allemaal bedanken. Zonder onze samenwerking hierin was dit niet gelukt.

We willen jullie tot slot allemaal een warme kerst toewensen met elkaar en ondanks de lockdown een goed begin van 2021.

Fijne vakantie!

Kerstgroet,
Namens het hele team,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt
Directie Obs de Zonnewijzer

Even voorstellen

Graag stellen we aan u voor twee nieuwe collega’s van de kleuterbouw. De ouders van de betrokken klassen zijn hiervan op de hoogte gesteld.

Hoi!
Ik ben Audrey Loupatty, 22 jaar oud en woon in Haarlem. Vorig jaar heb ik de Pabo afgerond en dit schooljaar ben ik gestart met de premaster Pedagogische wetenschappen aan de VU.
In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en familie en houd ik van lekker eten, reizen en gezelligheid.
Ik kijk ernaar uit om op De Zonnewijzer aan de slag te mogen en heb veel zin om vanaf januari twee dagen voor groep 1-2B te staan.
Voor nu alvast hele fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Beste ouders en verzorgers,
Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Ik ben Melanie Versteeg, 21 jaar oud en kom uit Haarlem. Ik ben vierdejaars student aan de PABO van Inholland Haarlem. Ik zal vanaf 1 februari op de maandag en de dinsdag voor groep 1/2 E staan. Ik vind het erg leuk om met de groep te werken aan creatieve opdrachten. Voor de lessen in de kring bedenk ik activerende opdrachten zodat ieder kind actief mee kan doen. Mocht u nog iets willen vragen, kunt u ze altijd aan mij stellen. Ik heb er heel erg veel zin in om in februari te gaan starten!

Studiedag 8 december 2020

We kijken terug op een goede studiedag. Dit was best spannend, aangezien we gekozen hadden voor een volledige online invulling. De ochtend was onder andere ingericht op lezen. Voor de groepen 1,2 en 3 was dit Bouw! Een interventieprogramma voor lezen, waarmee leesproblemen voorkomen kunnen worden. Sinds dit schooljaar werken we hier mee. Voor de groepen 4 tot en met 8 is er ingezoomd op Nieuwsbegrip om dit programma nog beter in te kunnen zetten in school. De middag stond in het teken van cultuur en ITK (Internationale Taal Klas). Er is geleerd, we zijn geïnspireerd, er is gelachen en we hebben de middag afgesloten met een verbindende groepsactiviteit. Kortom, een geslaagde dag en covid-proof.

Kerstlichtjes

TOMT4185
JJOV3629
HGZI3094
EEQL3325
DZJI8149
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kerstkaarten voor de bewoners van Overspaarne

Maandag 14 december hebben alle twee de groepen 5 heel enthousiast gewerkt aan 100 kerstkaarten voor de bewoners van het verpleeghuis Overspaarne. Hier wonen ouderen die dementerend zijn. Via de kerstactie van het Vrijwilligers Centrum van Haarlem en BUUV zijn we in contact met de coördinator van vrijwilligers van Overspaarne gekomen. Zij heeft ons via de mail de waarde van een kaart voor deze ouderen uitgelegd. Wij kunnen met een kaart een verschil maken voor deze mensen, ze blij maken. Sommige bewoners krijgen momenteel helemaal geen bezoek of vergeten bijvoorbeeld dat ze bezoek hebben gehad en kunnen daar erg verdrietig van worden. Een kaart kunnen ze keer op keer bekijken.. De kinderen hebben heel erg hard aan de kaarten gewerkt. Ze zijn dan ook heel erg mooi geworden. Dinsdag overhandig ik alle kaarten aan de coördinator van vrijwilligers. Hiervan zal een filmpje gemaakt worden die ik jullie later toestuur. De coördinator deelt alle kerstkaarten uit. Ik verwacht dat we op deze manier heel veel mensen toch een beetje blij kunnen maken zo rond de feestdagen. Alle kinderen van de groepen 5 heel erg bedankt voor jullie enorme inzet!

20201215 125810
20201214 140129
20201214 130516
VHFA9138a
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Werkboekjes

Leerkrachten van de kleuterbouw brengen de werkboekjes persoonlijk naar hun leerlingen.

GUMT9471
VGLI2559
RUNJ6132
QFLX8351
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Online ontbijt groep 8A

Ondanks alle beperkingen was het online ontbijt toch een succes – u heeft toch ook meegekeken met onze kerstfilm??

Foute Kersttruien

Net als de leerlingen droegen ook de leerkrachten een foute trui.

Meezingen

Ook in de vakantie kunnen de kinderen nog meezingen met de liedjes van de kerstband!!

error: Inhoud is beveiligd