Wijzertje 15 januari 2021

25/01/2021 :     MR Vergadering

28/01/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

01/02/2021 - 05/02/2021 :     Groep 8 adviesgesprekken

15/02/2021 - 19/02/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 7

19/02/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

20/02/2021 - 28/02/2021 :     Voorjaarsvakantie

01/03/2021 :     MR Vergadering

01/03/2021 :     Rapport mee

05/04/2021 :     Pasen

12/04/2021 :     MR Vergadering

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Zoals we u deze week al hebben gemeld zijn we goed gestart.

Thuisonderwijs
In dit Wijzertje hebben we de nodige berichtjes en foto’s opgenomen van hoe de kinderen thuis aan het werk zijn gegaan. Wij zien hoe betrokken zij (samen met hun ouders) aan de slag gaan.

Deze week is er na school in de kleuterbouw door leerkrachten onder andere hard gewerkt om de spullen voor alle kleuters weer klaar te leggen voor het thuisonderwijs. Vandaag is de dag dat deze tassen opgehaald kunnen worden. Alle betreffende ouders hebben hier deze week een bericht over ontvangen van de leerkracht.

Wijzertje Directie 2
Wijzertje Directie 1
Directie wijzertje foto 5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Zoon voor juf Nicky Appel
We kunnen het mooie nieuws met jullie delen dat Juf Nicky dinsdagochtend bevallen van een prachtige zoon Julius Kaan. Moeder en zoon maken het goed!

Wijzertje Directie 4
Wijzertje Directie 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Opvang
Het is ons niet gelukt om alle betrokken collega’s van de opvang op de foto te krijgen, maar hierbij een deel van het team. Groot applaus voor allemaal! Deze collega’s zijn iedere dag aanwezig om ervoor te zorgen dat de opvang goed verloopt. Er is rust om te werken en ook ruimte om te spelen, bewegen en te lachen met elkaar.

 

 

Tot slot nogmaals de reminder dat de studiedag van 28-01-2021 zal doorgaan. Dit betekent dat er deze dag geen (online) onderwijs zal worden aangeboden. Ook de noodopvang is deze dag gesloten.

Vriendelijke groet,
Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt
Directie Obs de Zonnewijzer

Digitale wisbordjes in de groepen 8

De groepen 8 proberen van alles uit, waaronder digitale wisbordjes. We leren elke keer weer iets bij.

In memoriam Giovanni van Puivelde

‘Het is mooi geweest’

In 2013 werd er bij Giovanni een hersentumor geconstateerd. Deze ‘lifechanger’ heeft hij met grote kunst weten in te zetten in het vergroten van zijn betrokkenheid bij zijn gezin, bij zijn twee dochters en bij school. Hij wist altijd positief te blijven en plezier te tonen, zo kon hij, zelfs op zijn door hem zelf genoemde slechte dagen, nog met een grap een glimlach op je gezicht toveren.

Na herstel van operaties, is hij in 2018/19 bij juf Ingrid klassenvader geworden, in de klas van zijn dochter Jools. Daar zag hij het plezier van de kinderen bij Sinterklaas, de Kerstviering en andere activiteiten die mede werden georganiseerd door de activiteitencommissie (AC) van actieve ouders. Juist dit vergroten van het plezier op school heeft hem doen besluiten om penningmeester te worden van de AC. Daar toonde Giovanni zich, naast de aimabele en vrolijke man, zich ook een zeer serieus en plichtsgetrouwe penningmeester. Tot zijn spijt werd zijn betrokkenheid beperkt door de grenzen van zijn inmiddels weer verslechterende gezondheid. Al snel was deelnemen aan vergaderingen te zwaar, maar liet hij zich de volgende dag uitgebreid bijpraten door de voorzitter Esther. Bij deze gesprekken wist hij zijn mening vaak zeer uitgesproken naar voren te brengen.

Giovanni was een betrokken vader die wij als school in ons hart hebben gesloten. We zullen zijn relativerende en grappige berichtjes missen! We wensen Simone, zijn vrouw, zijn dochters Lois en Jools heel veel sterkte in deze intens heftige tijd.

Wanneer er behoefte is dan kan er een herinnering, anekdote of foto van Giovanni achter gelaten worden op: www.memori.nl/giovanni-van-puivelde.
De familie waardeert dit ten zeerste. Ter nagedachtenis van Giovanni en naar zijn wens heeft school een bedrag overgemaakt naar de hospice waar Giovanni zijn laatste fase heeft doorgebracht.

Bijdrage aan de activiteitencommissie

Binnenkort verschijnt de derde en laatste herhalingsoproep voor de ouderbijdrage voor de activiteitencommissie via clubcollect. We hebben tot nu toe ca 9000 euro opgehaald, terwijl we een begroting hebben van ca 12.000 euro. Er is nog een gat van 3000 euro in de huidige begroting, wat vergelijkbaar is met het gat van vorig jaar (wat we hebben opgevangen met de reserves). Het sparen voor het lustrumfeest en de nieuwbouw, komen als eerste in de knel. We hopen dus, dat de ouders die tot nu toe vergeten zijn te betalen, bij deze herhaling alsnog hun bijdrage willen overmaken. Ook in de aangepaste corona tijden zijn alle begrote uitgaven gehandhaafd.

Zo hebben we voor ruim 3000 euro de Sint ondersteund bij zijn bezoek (en cadeautjes) aan de Zonnewijzer. Voor de kerst hebben de kinderen de leuke kaars mee naar huis gekregen, en bewaren we alle reeds aangeschafte tafelversiering tot volgend jaar (totale uitgaven ca 1500 euro). We gaan er van uit dat de koningsspelen, Pasen en de avondvierdaagse, in aangepaste vorm en afhankelijk van het vaccinatiebeleid, ook zullen doorgaan (ca. 1200 euro).

We dragen bij aan een verbreding van het onderwijsaanbod o.a. door bijdragen aan de mediatheek (dus boeken en andere leerondersteunende middelen, o.a. via kinderboekenweek), het cultuur onderwijs en planeet compleet (totaal ca 3500 euro). Ook laten we onze dankbaarheid richting school en kinderen blijken door bij te dragen aan cadeautjes op jubilea, afscheid van leraren en de kinderen van groep acht (totaal ca 2500 euro). Een voorbeeld hiervan is dat we bij de digitale kerstborrel b.v. een toast op alle docenten hebben laten uitbrengen via drankjes in de goodiebag.

We kunnen deze herhalingsoproep niet selectief versturen. Dus als u al heeft aangegeven dat u de bijdrage niet kunt of wenst te betalen, alvast excuses dat u nogmaals een betalingsverzoek krijgt. Daarnaast gaat het schaatsen helaas niet door, omdat het niet meer in het drukke lesrooster past. Het bedrag voor schaatsen was dan ook al geschrapt.

 

Thema “gezondheid” bij de kleuters

In de onderbouw zijn de kinderen begonnen met het thema “gezondheid”. Thuis wordt er hard gewerkt; mooie ambulances knutselen, jezelf met waterpokken tekenen, werkbladen maken, werken op de tablet en filmpjes van de juffen kijken en lekker meedoen.

Gezondheid 4
Gezondheid 2
Gezondheid 3
1610700913176 B0EE9876 0EBB 4C48 8F6E A5E85AD35554 (2)
1610700911710 MicrosoftTeams Image (3)
Gezondheid 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd