Wijzertje 29 januari 2021

01/02/2021 - 05/02/2021 :     Groep 8 adviesgesprekken

15/02/2021 - 19/02/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 7

19/02/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

20/02/2021 - 28/02/2021 :     Voorjaarsvakantie

01/03/2021 :     MR Vergadering

01/03/2021 :     Rapport mee

05/04/2021 :     Pasen

12/04/2021 :     MR Vergadering

13/04/2021 :     AC Vergadering

23/04/2021 :     Koningsspelen

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

De weken vliegen voorbij met de stille hoop zo snel mogelijk weer over te kunnen schakelen naar fysiek onderwijs. Tot op heden helaas nog geen berichten hierover.

Online studiedag
Afgelopen donderdag hadden wij een online studiedag. Het was fijn om weer een moment met z’n allen bij elkaar te zijn. Volledig online, maar met de ontwikkelingen binnen Teams gaat het vergaderen online steeds beter. Inmiddels kunnen we hierbij gebruik maken van Break Out Rooms. Dit zorgt ervoor dat werk- en spelvormen beter kunnen worden ingezet. We hebben deze dag stil gestaan bij het dyslexieprotocol, welke herschreven is en binnenkort op de website verschijnt. Marieke Brouwer heeft ons meegenomen in een waarderend onderzoek welke ze gaat afnemen op de Zonnewijzer. Daarnaast was er ook deze studiedag aandacht voor cultuur en hebben we door middel van een spelvorm stil gestaan bij de verschillende rollen in het team. Het was een goede dag met elkaar, waarin ook ruimte was voor beweging en ontspanning.

Digitaal wisbordje

In vele groepen is het digitale wisbordje inmiddels terug te zien. Mooie online ontwikkeling die van toegevoegde waarde is op ons online onderwijs.

Juf Melanie
Aankomende week start juf Melanie in de Kleuterbouw. We wensen haar ook via deze weg veel succes.

We wensen jullie alvast een fijn weekend.

Vriendelijke groet,
Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Kleuters vieren de winter

Bij de kleuters zijn we bezig met werkjes en spelletjes over de winter. Jaela uit de groep 1-2C van juf Ingrid en juf Patricia heeft sjaals van lang naar kort neergelegd.

Melle in deze editie van Jong023

Lees hier de editie van Jong023 waar Melle in staat.

Hoeveel is anderhalve meter?

In groep 3 hebben wij met rekenen geleerd: ik kan iets meten in centimeters. Een rekenopdracht deze week was ‘Laat zien hoe lang 1 ½ meter is en stuur een foto naar juf’.
Dyani en Evan stuurden deze foto’s in.

29 01 Groep 3, Foto 2
29-01-Groep-3-foto-1-768x1024
Wijzertje29jan2021-4
Wijzertje29jan2021-3
Wijzertje29jan2021-2
Wijzertje29jan2021
Wijzertje29jan2021 5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Een waardevol bericht voor meester Arnoud

Meester Arnoud ontving deze week van zijn leerlingen een waardevol videobericht. Deze delen we graag met jullie.

Een dag thuisonderwijs

Ik weet niet goed hoe het bij iemand anders is. Dat is natuurlijk bij iedereen anders. De één heeft een heel druk huishouden, de ander een wat rustiger huishouden. De één heeft maar 1 computer in huis, de ander heel veel. En dat kan soms ook best lastig zijn. Ikzelf heb wel een beetje geluk, want ik heb mijn eigen laptop en een rustig huishouden. Dat scheelt best veel, denk ik. Maar iedereen heeft geloof ik wel hetzelfde: We missen school!

Iedereen mist zijn of haar juf en meester, zijn of haar vrienden en dat is gewoon stom. Ook bij mij. Ik geef jullie een rondleiding in mijn dag thuisonderwijs! Ik sta meestal een beetje vroeg op. Iets té vroeg, naar mijn smaak. Meestal is dat om 07:43 of zoiets. Ik moet dan meestal best lang wachten totdat het tijd is. Ik ben dan in mijn kamer aan het wachten (na mijn ontbijt, natuurlijk 😉). Mijn ouders komen dan meestal mijn nieuwe rooster binnenbrengen. Het rooster staat ook online voor degene die geen printer in huis hebben of het gewoon niet wíllen uitprinten.

Op het rooster staat eigenlijk altijd taal, spelling en rekenen. Dat zijn de standaard vakken. Soms komt er ook nieuwsbegrip of lezen bij. Ikzelf vind het eigenlijk een beetje hetzelfde. Altijd taal, rekenen en spelling. Ik zou het ook een keertje leuk vinden als er eens andere vakken komen. En aangezien ik een boekenwurm ben, lees ik altijd wel een uur of 3 per dag, dus ik heb dat lezen niet echt nodig. Maar ja, ik snap wel dat er niet zo heel veel kinderen zijn als ik 😉.

We beginnen altijd met de start van dag om 08:45. Dan gaan we even bijkletsen en dan doen we soms een spelletje. Daarna gaan we spelling doen. We werken dan meestal een Powerpoint door met juf. Maar soms gaan we ook op Gynzykids en dan doen we daar een beetje herhaling. We hebben ook ons werkboek daar doen we dan ook meestal een bladzijde uit. De antwoordenboeken staan meestal online. Voor de spellingplussers is er ook meestal een instructiemoment op Teams. Na spelling komt rekenen. Dat doen we meestal in ons werkboek. Ook soms op rekentuin en Gynzykids. Tja, soms is het wel best lastig. Maar als je iets niet snapt, dan kun je het altijd vragen aan je juf of meester, want die zijn meestal altijd online. De meesterwerkers hebben ook net zoals de taalplussers en de spellingplussers een instructiemoment op Teams.

En dan hebben we ook taal. We hebben nu thema Rap bij taal. Dat gaat over dichterlijke vrijheid, en over de getto’s en over dat soort dingen. Aan het einde van dit thema moeten we een eigen rap maken. Dat lijkt mij heel cool! En we hebben als laatste vak nog het werkstuk. Ja, ik moet bekennen dat ik het best wel leuk vind.

Maar ik vind het wel een beetje een trage manier van doen. Het ligt misschien wel aan mij, want ik denk meestal al 500 stappen vooruit als iemand nog gewoon bij stap 1 is. Maar toch. Ik vind het online werken soms stiekem wel leuk, maar het is eigenlijk meestal heel stom. Want als we in een vergadering zitten, worden er mensen gedempt of uit de vergadering gezet! En dat is heel irritant. En soms hebben er mensen nog hun geluid aan en dan hoor je een ruis, omdat diegene toevallig een slechte wifi heeft. En als juf wat uitlegt, dat jíj dan weer een slechte wifi hebt en er geen woord van verstaat. 

Nog heel even volhouden en dan mogen we weer allemaal naar school en dan is deze nare tijd weer voorbij. En dan kunnen wij de musical doen en op kamp gaan. Ik kijk daar heel erg naar uit! Ik hoop dat het allemaal straks een boze droom lijkt, als alles weer normaal is.

Isabel Peralta Schutte
8a

error: Inhoud is beveiligd