Wijzertje 12 februari 2021

15/02/2021 - 19/02/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 7

19/02/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

20/02/2021 - 28/02/2021 :     Voorjaarsvakantie

01/03/2021 :     MR Vergadering

01/03/2021 :     Rapport mee

05/04/2021 :     Pasen

12/04/2021 :     MR Vergadering

13/04/2021 :     AC Vergadering

23/04/2021 :     Koningsspelen

24/04/2021 - 09/05/2021 :     Meivakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Wat fijn dat we weer open mochten deze week. En wat een cadeau dat dit kon met sneeuwpret. Dat maakte de start extra bijzonder.

Het gekke is dat aankomende week gelijk de laatste week is voor de vakantie. We willen alvast helderheid geven hoe wij zullen starten na de vakantie. In de vakantie zal er een nieuwe persconferentie zijn. Deze informatie nemen we de eerste schoolweek na de vakantie mee. We zullen jullie in deze schoolweek op de hoogte brengen van de eventuele wijzigingen. We starten dus op dezelfde wijze zoals we dit afgelopen week en aankomende week zullen doen.

Deze week hebben we te maken gehad met veel leerlingen die te laat op school kwamen. Hier hebben we, vanwege de weersomstandigheden, met een knipoog naar gekeken. Aankomende week zullen we dit, zoals van ons wordt verwacht, weer gaan registreren. Hierbij nogmaals het verzoek om je goed aan de schooltijden te houden. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen die op tijd zijn en de leerkrachten niet onnodig lang op het plein hoeven te wachten. Ook zorgt het voor een betere spreiding van brengende ouders voor het plein. Daarnaast willen jullie verzoeken om jullie aan het dringende advies van het RIVM te houden.
Zij adviseren:

  • Kinderen van hogere groepen komen zoveel mogelijk zelf naar school en gaan zoveel mogelijk zelf naar huis,
  • Ouders/verzorgers wordt gevraagd om bij brengen/halen ook buiten mondneusmaskers te dragen.

Wij danken jullie begrip en de medewerking.

Vieringen verjaardagen

We hebben als team afgesproken dat de verjaardagen van de leerlingen tijdens de Lock down of in de aankomende tijd op een later moment gevierd worden. De leerkrachten zullen u daar dan bijtijds over informeren.

Als laatste willen jullie meenemen in het proces van de rapporten. Tijdens de rapportgesprekken wordt deze met jullie gedeeld. De kinderen krijgen het officiële rapport maandag 1 maart mee naar huis.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Nieuw communicatiesysteem

Zoals u weet maken wij gebruik van de app van Mijn School Info (MSI). Het bedrijf hierachter heeft ons laten weten dat zij een relatief kleine speler op deze markt zijn gebleven en is er besloten dat het wordt overgenomen door het bedrijf Social Schools. Wij hebben echter na raadpleging met collega-scholen besloten voor het oudercommunicatieprogramma van het bedrijf Parentcom te kiezen.

Door de administratie en ICT wordt druk gewerkt aan het verzamelen van alle informatie voor deze nieuwe app. De app is in zijn geheel te bedienen via de mobiele telefoon, tablet en eventueel ook via de laptop of pc. We zullen uiterlijk 01-04-2021 overstappen naar Parentcom.

Als ouder ontvang u dan voor deze datum via de mail een link naar de nieuwe app met het verzoek in te loggen bij Parentcom en wordt u stapsgewijs door het programma. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat de overname van de nieuwe app voor de gebruikers geruisloos zal verlopen.

Preventief Groepsaanbod CJG

De basisscholen zijn weer open en dat betekent dat de trainingen ook weer van start kunnen gaan!
In 2021 hebben we veel leuk en leerzaam aanbod voor ouders en kinderen op de planning staan.
Kijk voor alle info op www.samenopgroeien.nu.

 

Citotoetsen en Kijk! registratie

In verband met de lockdown tot 8 februari, is de afname van de Citotoetsen (groep 3-8) en registratie van Kijk! (groep 1-2) uitgesteld. In eerdere berichten hebben wij u geïnformeerd dat we het advies van Cito volgen en de Kijk! registratie hier gelijk mee laten lopen. Het advies om na twee weken fysiek onderwijs geboden te hebben, valt precies samen met de voorjaarsvakantie. Wij hebben nu de toetsen en de registratie gepland in de weken van 8 tot 19 maart. De leerlingen hebben dan drie weken fysiek onderwijs gevolgd.

Winter bij de kleuters

Hoewel de sneeuw nog steeds als een dikke deken buiten op straat ligt, is bij de kleuters het thema “Winter” alweer afgelopen. De kinderen zijn druk bezig geweest.
Jim van groep 1-2C van juf Ingrid heeft een hele deur versierd met winterknutsels.
Ook in groep 1-2A hebben de kinderen de afgelopen weken lekker geknutseld. Hamza heeft een sneeuwpop gemaakt met sneeuw en Lexi heeft een mooie pinguïn gemaakt. Kai laat stap voor stap zien hoe je een sneeuwpop moet maken. Dus mocht je je vervelen, dan kunnen jullie nu ook een sneeuwpop maken!

12 02 20201 Jim Groep 2C
12 02 2021 Hamza Groep 2A
12 02 2020 Lexi Groep 2A
12 02 2021 Kai, Groep 2A
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd