Wijzertje 19 maart 2021

05/04/2021 :     Pasen

12/04/2021 :     MR Vergadering

13/04/2021 :     AC Vergadering

23/04/2021 :     Koningsspelen

24/04/2021 - 09/05/2021 :     Meivakantie

27/04/2021 :     Koningsdag

12/05/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

13/05/2021 - 14/05/2021 :     Hemelvaartdag

17/05/2021 :     MR Vergadering

24/05/2021 :     Pinksteren

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We merken dat er veel kinderen zijn die nu verkouden zijn en thuis blijven tot ze getest zijn. Het is iedere keer weer spannend wat de uitslag is. Mocht er een kind zijn die positief getest wordt dan zal de hele klas in quarantaine moeten. Hopelijk blijft dit ons bespaard.

Over twee weken is het Goede Vrijdag. We hebben op deze dag ‘gewoon’ school. U krijgt binnenkort meer informatie over het programma op deze dag.

Mijn School Info wordt School App

Op dit moment verloopt de communicatie tussen de school en u als ouder, via Mijn School Info. Dit communicatiesysteem is dit jaar helaas gestopt, waardoor wij opzoek gegaan zijn naar een nieuwe aanbieder. Wij hebben goed onderzoek gedaan naar een product dat aan onze wensen op communicatiegebied voldoet. Wij hebben gekozen voor de Basisschool App, deze app is te installeren op verschillende devices. In de periode tot 1 april gaan wij als school kijken hoe wij onder andere onze groepspagina’s kunnen vullen en hoe het werkt met het versturen van berichten en mailingen.

Het is belangrijk dat u voor 01-04-2021 de app installeert, omdat alle communicatie naar u vanaf die tijd via deze app gaat. In de periode tot 1 april ontvangt u een bericht via Concapps, deze is belangrijk voor het inloggen op de app. Via deze inlog kunt u verschillende tegels openen voor de groep(en) waar uw kind(eren) in de groep zit(ten). We zullen maandag 29 maart een testbericht vanuit beide systemen sturen. Mocht u het testbericht dan niet via de nieuwe schoolapp ontvangen hebben, dan vragen wij u zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze administratie: laura.schreuder@spaarnesant.nl
Natuurlijk kunt u rustig kijken wat de verschillende mogelijkheden zijn binnen de app. De communicatie via de basisschool-app gaat vanaf 1 april plaats vinden.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Groep 3 luistert buiten naar het verhaal van Hippo het Nijlpaard

In de groepen drie hebben we van juf Monique een prachtig verhaal gehoord over Hippo het nijlpaard. De kinderen hingen aan haar lippen!
Aansluitend hebben we het lied ‘In the jungle, the mighty jungle’ onder begeleiding van juf Leonie op gitaar en juf Marieke op keyboard geleerd. De kinderen en juffen hebben met elkaar genoten!

Groep 3 Foto 1
Groep 3 Foto 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Voorjaar op school

Eindelijk is het voorjaar weer aangebroken. De winter is nu echt weg. De schaatsen kunnen weer in het vet en de bloembollen beginnen weer uit te komen. In de klassen zijn de kinderen druk bezig geweest met mooie voorjaarswerkjes. De hele school is er mee versierd, wat een vrolijkheid!

Voorjaar 3
IMG 2217
IMG 2216
Voorjaar 2
IMG 2219
IMG 2218
Voorjaar 1
IMG 2215
IMG 2214
IMG 7915
IMG 2212
IMG 2211
IMG 2213
IMG 2230
IMG 2229
IMG 2228
IMG 2227
IMG 2226
IMG 2225
IMG 2224
IMG 2223
IMG 2222
IMG 2221
IMG 2220
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Groep 7 combineert rekenen met knutselen!

Met rekenen zijn we in groep 7 bezig geweest met inhoudsmaten. Het verschil tussen meter, vierkante meter en kubieke meter is nog best lastig. De kinderen hebben de volgende huiswerkopdracht meegekregen:
Maak een waterdichte kubieke decimeter en neem deze mee naar school.
In de klas hebben we gecheckt of de kubieke meters kloppend waren door er 1 liter water in te gieten. Dit mochten de kinderen thuis ook al testen. Toch hadden een aantal kinderen het spannend gehouden voor zichzelf!
Er waren kubieke meters gemaakt van hout, karton, papier en plastic. Allemaal heel creatief waterdicht gemaakt. Soms kon niet al het water erin, maar de meerderheid was perfect!

Groep 7, Foto 1
Groep 7 Foto 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Groep 8 doet mee aan de bright ideas challenge

Deze week deden we met de groepen acht de “bright ideas challenge”, we gingen eerst met de hele klas naar de site en we zagen een filmpje. Toen moest je groepjes maken en kreeg je je grote bright ideas boek. Daarna kregen we drie onderwerpen die we onder de vier groepjes moeten verdelen: wonen, verplaatsen en produceren.
De volgende dag gingen we dan echt aan de slag. We kregen een opdracht om een waar tekenmachientje te bouwen met behulp van een instructieblad en een pakket met alle spullen. Dat was erg leuk, want als het goed gemonteerd was kon je er hele mooie cirkels mee maken.
Woensdag gingen we pas echt beginnen want toen ging je met je groepje brainstormen over hoe je met jouw onderwerp het leven in 2050 beter voor het milieu en makkelijker te kunnen maken. Donderdag gingen we ook echt ons bright idea kiezen die we ook gingen uitwerken in het klein, daarna mochten we ook beginnen met de presentatie maken en het onderwerp en misschien wel de tekening maken en vrijdag gingen we dan alles presenteren aan elkaar en de ideeën op sturen naar de jury van de bright idea’s challenge binnenkort horen we wie het winnende idee heeft en welke ook wordt uitgevoerd!

Maar kortom het was wel erg leuk!!
Groetjes van Gijs groep 8C

Groep 8, Foto 6
Groep 8, Foto 5
Groep 8, Foto 4
Groep 8, Foto 3
Groep 8, Foto 2
Groep 8, Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd