Wijzertje 2 april 2021

05/04/2021 :     Pasen

12/04/2021 :     MR Vergadering

13/04/2021 :     AC Vergadering

23/04/2021 :     Koningsspelen

24/04/2021 - 09/05/2021 :     Meivakantie

27/04/2021 :     Koningsdag

12/05/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

13/05/2021 - 14/05/2021 :     Hemelvaartdag

17/05/2021 :     MR Vergadering

24/05/2021 :     Pinksteren

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

GOED nieuws, jullie hebben de link van de nieuwsbrief ontvangen. Dit houdt in dat ons eerste verzonden bericht naar de gehele school een feit is en als geslaagd mag worden bestempeld. Toch altijd een beetje spannend wanneer je overstapt. Het nieuwe communicatiesysteem biedt een hoop voordelen waar wij erg over te spreken zijn. Hopelijk delen jullie deze ervaring na enige tijd gebruik.

Afgelopen twee weken zijn er voor het eerst twee groepen in quarantaine gegaan. Als bij de GGD een leerling of leerkracht positief is getest dan wordt de school benaderd door een arts van de GGD. Met deze arts wordt besproken wanneer de leerling/leerkracht voor het laatst op school was, wat de eerste ‘klachtendag’ was etc. De GGD geeft aan welke acties wij moeten nemen. Worden wij in de loop van de dag gebeld dat er een positief geteste leerling/leerkracht in de groep is, dan gaan wij jullie meteen benaderen met de mededeling dat de leerlingen zo spoedig mogelijk naar huis komen of opgehaald moeten worden. Er zijn ook gevallen waarin iemand positief getest is en de situatie zodanig is dat een groep niet in quarantaine hoeft. Het is in iedere situatie verschillend. Wij volgen hierbij altijd de richtlijnen van de GGD. Goed om te weten dat het druk is bij de GGD, dit betekent dat het even kan duren voor wij een arts kunnen spreken. Wij zullen u meenemen in dit proces. Verdere informatie zal dan volgen.

Om iedereen zo snel mogelijk te bereiken, vragen wij de klassenouders soms om een melding te doen in de klassenapp. Met ons nieuwe communicatiesysteem kunnen wij u een pushbericht sturen. Dit pushbericht verschijnt direct in uw scherm. Om ervoor te zorgen dat u goed op de hoogte blijft, hierbij het verzoek met regelmaat uw mail te checken.

We willen jullie vragen om uw kinderen met klachten gerelateerd aan Covid-19 niet naar school sturen. Het is fijn om voor ieder kind een plastic tas op school te hebben. Mocht de klas in quarantaine moeten dan kunnen hier de spullen in mee naar huis worden genomen. Wilt u in de schooltas van uw kind een plastic tas stoppen?

We kunnen terugkijken op een geslaagd paasontbijt. Alle tafels waren mooi gedekt, heerlijke ontbijtjes waren meegenomen. De kinderen hebben gezellig ontbeten met elkaar. Uiteraard wat gezellige kiekjes van dit feestmaal.

Intro DirectiePaasontbijt 7
Intro DirectiePaasontbijt 5
Intro Directie Paasontbijt 8
intro directie Paasontbijt 6a
Intro Directie Paasontbijt 4
Intro Directie Paasontbijt 3
Intro Directie Paasontbijt 2
Intro Directie Paasontbijt 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Tot slot willen we afsluiten met een huishoudelijke mededeling. Voortaan zal het Wijzertje op woensdag naar jullie worden verstuurd. Voor aankomende keer is dat de woensdag 14 april.

Wij wensen jullie namens het team prettige en zonnige feestdagen!

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Natuurtekeningen groepen 3

Vorige week zijn alle groepen 3 in het kader van de GDA’s naar het Schoterbos geweest. Hier hebben de kinderen in groepjes een natuurtekening gemaakt. Het thema in de klas is momenteel dierenwinkel. De opdracht was dan ook, maak een (fantasie)dier van natuurlijke materialen die je in het park kunt vinden. Denk aan takken, bladeren, gras, stenen etc. De kunstwerken zijn prachtig geworden en de kinderen hebben het ook onwijs naar hun zin gehad!

Foto 6
Foto 5
Foto 4
Foto 3
Foto 2
Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Tulpen in ecoline

Groep 7B heeft witte tulpen een mooie kleur gegeven door ze in ecoline te zetten.

Tulpen4
Tulpen3
Tulpen1
Tulpen5
Tulpen2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Vogelhuis op Zonnewijzer 2

Voor de techniekles over constructies en verbindingen maakten Daan, Hidde en Tijn uit 7A een prachtig vogelhuis. Daan: “Het begon toen juf ons de huiswerkopdracht gaf om een verbinding met een spijker en een schroef te maken. Toen juf dat zij gingen we meteen na school aan de slag. Papa had ons geholpen met zagen maar verder hebben we alles zelf gedaan. Toen gingen we eerst alles aan elkaar lijmen zodat het nog steviger was. Toen gingen we misschien wel het leukste doen. Met het spijkerpistool in het hout spijkers schieten. We gingen ook met een boor de schroeven erin draaien. Toen hadden we ook wat vogelvoer meegenomen. In het geval dat we hem nog gingen ophangen. We gingen hem meenemen naar school. Iedereen vond hem prachtig. Toen kwam juf met het idee om aan meester Duncan te appen dat we hem misschien konden ophangen. Toen had meester Duncan terug geantwoord dat dat morgen wel kon. Dus toen de klas aan het dansen was gingen wij met meester Duncan het vogelhuisje ophangen. Meester Duncan ging toen de ladder pakken. Dus we gingen hem ophangen met het vogelvoer. We gingen hem vastschroeven. En toen hing het vogelhuis. Klaar is Kees!”

Thema bouwen

De afgelopen weken waren de kleuters bezig met het thema Bouwen. De kinderen van groep 1/ 2 D gingen met verschillende meetinstrumenten, zoals een meetlint en linialen, voorwerpen opmeten. De tafels, stoelen en kasten en zelfs mijn Macbook werd gemeten. Verder werden in verschillende groepen grote kartonnen huizen beschilderd. Dus mocht u een bouwvakker, schilder of iemand nodig hebben om te komen klussen dan kunt u terecht bij de kleuters.

Stukje Maaike 1
Stukje Maaike 2
Stukje Maaike 3
Stukje Maaike 4
Stukje Maaike 5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Werkstukken groepen 6

In de groepen 6 zijn we deze periode heel druk met het maken van ons eerste werkstuk. We leren een mindmap te maken, onderzoeksvragen op te stellen, bronnen te gebruiken en vooral hoe we in eigen woorden antwoord kunnen geven op de onderzoeksvragen. Voor de lessen in de klas gebruiken we het werkboekje ‘Op expeditie’. Na de meivakantie leveren de leerlingen hun werkstuk in en gaan alle leerlingen een spreekbeurt houden over hun onderwerp. Onderwerpen lopen uiteen van haai tot Lamborghini en van panda tot Vlieland. We zien reuze enthousiaste leerlingen! Juf Machteld en juf Kirsty kijken er naar uit alle werkstukken te mogen lezen.

Picture1
Koala
Haai
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Geluksvogels

Dit jaar doen de groepen 4 mee aan het project ‘ Geluksvogels’ van het Teylers Museum. Voor dit project maken alle leerlingen in groepjes van 2 een vogel in 3D. Ze gebruiken hiervoor plankjes triplex met daarop stevig papier in verschillende kleuren, waarop ook extra materialen als veren, stofjes, papier, watten, glitters etc. geplakt kunnen worden. De kinderen hebben in de klas hard gewerkt aan hun creaties. Per groepje werd er aan drie triplex plankjes gewerkt. De kinderen hebben fantastisch samengewerkt en het resultaat is prachtig geworden. Alle vogel-details worden aan de wand in de Tuinzaal bevestigd, dus straks zie je in Teylers Museum wanden vol met neergestreken vogels. We hopen dat we met de klassen uiteindelijk de tentoonstelling Vogelparadijs kunnen bezoeken. Dan kunnen de kinderen de wand in de Tuinzaal bekijken en genieten van hun eigen creaties die in een museum gepresenteerd zijn.

Geluksvogels1
Geluksvogels3
Geluksvogels2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Vogelpracht voor het Teylers museum

Met heel veel groepen doet de Zonnewijzer dit jaar mee aan het Tuinwandproject van het Teylers museum. Een van de muren wordt versierd met kunstwerken van leerlingen van Haarlemse basisscholen. Dit jaar sluit het project aan bij de tentoonstelling Vogelparadijs. De opdracht is om op hout een vogel te maken en daar een detail van uit te vergroten. Groep 7A heeft de kunstwerken af. Lois en Tasnim: “Wij hebben een toekan gemaakt. Wij moesten de snavel en het eten 3D maken en dat hebben we gemaakt van mozaïek en kralen. Andere kinderen moesten nesten met eieren of juist de veren maken. In de zomer gaan onze kunstwerken naar het Teylers museum en kan iedereen ze bekijken.” We hopen dat het museum snel weer open kan!

error: Inhoud is beveiligd