Wijzertje 19 mei 2021

24/05/2021 :     Pinksteren

14/06/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

22/06/2021 :     AC Vergadering

23/06/2021 :     Rapport mee

23/06/2021 - 02/07/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 6

28/06/2021 - 02/07/2021 :     Groep 7 pre-adviesgesprekken

09/07/2021 :     Calamiteitendag

10/07/2021 - 22/08/2021 :     Zomervakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

De laatste periode van dit schooljaar is aangebroken. De tijd vliegt voorbij, we gaan extra genieten van de laatste weken. Met de stille hoop dat we na de vakantie zonder maatregelen kunnen starten. Wellicht de komende weken nog versoepelingen, we duimen ervoor.

In dit Wijzertje de laatste nieuwsbrief van de GGD en leuks vanuit groepen. Ook dit keer een interview afgenomen door een lid van de Kinderraad. Groep 7A is bezig geweest met een buitenissige opdracht. Hier lees je hieronder meer over. Groep 5B had de opdracht op 5 lijnen en 5 cirkels te tekenen. Dit heeft mooie kunstwerken opgeleverd.

We wensen jullie veel leesplezier!

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

directiestuk 2 - 5B tekenles
directiestuk1-5Btekenles
Directiestuk 3 7A Buitenissige Opdracht
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

GGDFlits Corona kilo’s

Misschien herken je dit? Nu we al lang meer thuis zitten, minder kunnen sporten en veel achter een beeldscherm zitten, zien we bij veel kinderen (en volwassenen) een toename van gewicht: “de Corona kilo’s”. Langzaamaan worden de coronamaatregelen wat versoepeld en kan er door kinderen weer gesport worden. Elke dag minstens een uur actief bewegen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen of voetballen is voor iedereen goed. Ook bij slecht weer kan je zoon of dochter thuis bewegen, dansen, springen of helpen in het huishouden. In deze link staan nog meer tips om elke dag voldoende te bewegen:
Gezond blijven | Coronavirus | NJi

Ook voeding kan een bron zijn van de Corona kilo’s. Omdat we minder doen, zouden we eigenlijk ook minder moeten eten. Maar als we veel thuis zijn, eten we eerder meer. Vaak willen we de kinderen dan ook een beetje verwennen met iets lekkers. Gezond snoepen kan ook met groente, zoals worteltjes, tomaatjes en komkommer en ook fruit is een gezond tussendoortje. Meer informatie over gezond eten in Corona tijden vindt u in de volgende link:
Hoe blijf je gezond eten en bewegen als je thuiswerkt vanwege corona? | Voedingscentrum

Maak je je zorgen over de groei van je kind? Het is altijd mogelijk een afspraak te maken met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige verbonden aan de school. Zij kunnen meedenken, onderzoeken, adviseren en verwijzen. Een afspraak maken kan op werkdagen van 8.30 – 12.30 en 13.00 – 17.00 via 023 7891777 of frontofficejgz@vrk.nl

Buitenissige opdracht

Groep 7A heeft bij het taalthema Buitenissig dieren geknutseld. Hidde: ‘Wij hebben buitenissige dieren gemaakt van kartonnen stukjes. Dat was heel moeilijk. omdat je eerst alles op elkaar moet plakken en dan moet je het proberen in evenwicht te houden. Het moet zo goed staan dat je er tegen aan kan blazen en dan mag het niet omvallen en daarna moet je het verven in allemaal verschillende kleurenen. Eén vakje laat je over want dat wordt het oog en dan laat je het drogen en dan kleur je het oog in.’

Foto 2 Buitenissige Opdracht
Foto 3 Buitenissige Opdracht
Foto Bij Buitenissige Opdracht
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Interview Corona

In dit wijzertje heeft Elissa uit groep 7C haar klasgenoot Maud geïnterviewd over Corona.

Interview Elissa

Wat miste je het meeste toen de scholen gingen sluiten?
Mijn vriend(innen) miste ik echt heel erg, je kon niet meer zo makkelijk kletsen op teams.

Vond je het leuk om thuis te werken?
Ja en nee. Ja, omdat thuis was je lekker snel klaar en hoefde je alleen de instructies te volgen, maar op school moet je alles volgen. En ook nee, omdat ik mijn vriendinnen miste en de gezelligheid in de klas 😉. Zoals alle grapjes die worden gemaakt.

Dacht je ooit weleens dat je Corona had?
Nee, ik had nooit klachten. Ik ging er dan ook van uit dat ik geen corona had.

Ben je ooit gaan testen?
Ja, ik ben wel eens getest. Het is best wel naar als zo’n groot stokje in je neus gaat, maar het ergste vind ik dat als het stokje in de keel gaat, ik moest toen erg hoesten!

Ben je toen ook positief getest op corona?
Ja , wel jammer ik kon niet meer naar school, ik moest in quarantaine. Ik miste mijn vriendinnen heel erg, ik kon helemaal niks doen behalve thuis zitten. Ik wilde naar buiten, maar dat mag niet volgens de regels.

Wat vind je het irritantste aan dat je corona hebt gehad?
Dat als je eet, je smaak en geur gewoon weg is, dus je kan heel veel eten, maar je proeft niks.

Wat als alles weer opengaat, waar ga je dan als eerste naar toe?
Uhmm…paardrijden competities rijden, lekker weer wedstrijden doen.

GMR nieuwsbrief april 2021

Op 13 april 2021 heeft de GMR vergaderd via Teams. GMR Nieuwsbrief april 2021

Bericht en oproep nieuw lid oudergeleding MR

Het is een hectisch jaar geweest, maar gelukkig komt er steeds meer bewegingsruimte in alle maatregelen. Sinds half maart 2020 zien we elkaar nog maar nauwelijks rond het schoolplein. Maar uit het oog betekent niet uit het hart. De MR vergadert nog steeds iedere maand (digitaal), waarbij veel verschillende onderwerpen de revue passeren. Wil je zelf een keer een vergadering bijwonen (deze is openbaar, iedereen is welkom!) of een onderwerp aandragen dan kan je dat aangeven door een mail te sturen naar mr@zonnewijzerhaarlem.nl.
Het aankomende schooljaar zullen er een aantal veranderingen plaatsvinden binnen de MR. Zo gaat onze voorzitter Lili Schutte de MR na 4 jaar verlaten en zal Daisy Wijers het voorzittersstokje overnemen. Wij willen Lili heel hartelijk danken voor haar inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren!

Door het vertrek van Lili komt er een nieuwe plek beschikbaar voor een ouder om plaats te nemen in de MR. De MR is een belangrijk orgaan binnen de school, dat bestaat uit een personeels- en een oudergeleding. In de oudergeleding zitten momenteel Daisy Wijers, Loes Vereijken en Sarah Marx. Wil je meedenken over het beleid, lopende zaken en nieuwe ontwikkelingen binnen de school? Stuur dan een e-mail vóór vrijdag 4 juni naar mr@zonnewijzerhaarlem.nl. Bij meerdere aanmeldingen zal er begin volgend schooljaar een verkiezing worden gehouden. Ook zal de frequentie van vergaderen volgend jaar iets teruggeschroefd worden naar 6 keer (in plaats van 9 keer) per schooljaar. De notulen zijn terug te vinden op de website.

Kerken groep 7C

De kinderen van groep 7C hebben de afgelopen weken een aantal lessen over het Christendom en verschillende kerken gekregen. Zij zijn begonnen met een Klokhuis filmpje (https://youtu.be/DhleMCnJzGk), hierin vertelde meester Romano kort wat over het Rooms-Katholieke geloof. Zelfs juf Eva speelde hierin een rol als expert! De kinderen vonden dit heel gaaf en leuk om te zien!

Na het filmpje mochten de kinderen aan de slag met een WebQuest (Dit is een website gemaakt door de meester => https://lessenseriechristendom.weebly.com/).Tijdens de eerste 2 lessen hebben de kinderen informatie gezocht over wat het Christendom is. Welke belangrijke gebeurtenissen hebben allemaal plaatsgevonden en wat zie je hedendaags allemaal terug vanuit het Christendom. Aan het einde van deze 2 lessen hebben de kinderen de gevonden informatie gepresenteerd op hun eigen manier. Zo werden er toneelstukjes opgevoerd en werd er een Kahoot gemaakt. Echt heel leuk om te zien!

Tijdens de les daarna gingen de kinderen verschillende religieuze gebouwen bekijken van binnen en van buiten. Dit werd gedaan door middel van de app Google Earth. De kinderen kregen hierbij de opdracht om te kijken naar wat ze mooi en minder mooi vonden. De kinderen gingen gelijk aan de slag en waren erg geboeid, dit omdat ze niet wisten dat ze dit konden doen met deze app. Nadat ze de gebouwen hadden bekeken mochten ze in de app Tinkercad (een 3D-bouw programma) een prototype maken van hun eigen kerk. Hier kwamen hele leuke ontwerpen uit!

In de laatste les zijn de kinderen aan de slag gegaan met het bouwen van hun eigen kerk. Zij hadden materialen van huis meegenomen om hun eigen kerk te realiseren.
Zo is er een Ajax kerk gebouwd, een Super Mario kerk, een Minecraft kerk enz. De maandag na de meivakantie zijn de kerken afgebouwd, want creativiteit kost uiteraard tijd en geduld!

Kerk Foto 1
Kerk Foto 2
Kerk Foto 3
Kerk Foto 4
Kerk Foto 5
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Griekse les bij de Pittige Pepers

Sven, Feline en Gijs (groep 8) van de Pittige Pepers hadden bedacht dat zij graag een project wilden gaan doen over het leren van een vreemde taal. Deze les hebben ze gegeven aan groep 5. Door de corona-maatregelen moest dit op afstand. Een ontzettend leuk project dat met veel enthousiasme werd ontvangen.

Pittige Pepers Foto 1
Pittige Pepers Foto 2
Pittige Pepers Foto 3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd