Wijzertje 16 juni 2021

22/06/2021 :     AC Vergadering

23/06/2021 :     Rapport mee

23/06/2021 - 02/07/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 6

28/06/2021 - 02/07/2021 :     Groep 7 pre-adviesgesprekken

09/07/2021 :     Calamiteitendag

10/07/2021 - 22/08/2021 :     Zomervakantie

23/08/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

06/09/2021 :     MR Vergadering

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Het eind van het schooljaar komt razendsnel inzicht, nog maar een paar weken te gaan.
Het zijn nog volle weken voor iedereen, o.a. de rapporten, 10 minutengesprekken, een alternatief kamp voor groep 8. De leerkrachten van groep 8 hebben ondertussen al meerdere plannen opgesteld en bijgesteld in verband met alle beperkte maatregelen. Gelukkig kan de musical wel plaatsvinden. Hopelijk komen er nog (om het toch voor iedereen iets gemakkelijker te maken) nog versoepeling voor de zomervakantie.

We hebben op de valreep nog een vacature. We zijn op zoek naar een leerkracht voor drie dagen voor groep 3. We hopen dat deze voor de zomervakantie ingevuld zal zijn. Mocht u nog mensen kennen die graag bij ons in een groep 3 willen werken, wilt u ze dan op onze vacature wijzen?

Geslaagd
Vol trots melden wij dat Marieke Brouwer is geslaagd voor haar master Pedagogiek, Milou Steen voor de PABO en Arlette Schenk -van der Veldt voor de Schoolleidersopleiding Vakbekwaam. Mooi nieuws!

Bij deze nieuwsbrief treft u ook de groepsindeling voor volgend schooljaar. Deze is als bijlage toegevoegd aan de mail.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Directie 3 foto
Directie 2 foto
Directie 1 foto
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Inplannen rapportgesprekken

Vanaf 21 juni aanstaande kunt u zich inschrijven voor de rapportgesprekken en voor de groepen 7 de pré-advies gesprekken. Binnen onze nieuwe oudercommunicatie-app werkt het inschrijven voor de gesprekken anders dan dat u gewend bent. Binnen de basisschoolapp klikt u op het symbooltje “schoolgesprek”.

Als eerste vult u de voornaam van uw zoon of dochter in en bij het onderdeel wachtwoord vult u de geboortedatum van uw zoon of dochter in. U kunt nu een tijdslot plannen voor het gesprek.
Wanneer u meerdere kinderen op school heeft kunt u ze allemaal achter elkaar inplannen. U hoeft zich niet voor elke leerling apart in te loggen.

Buitengym en de schooltuinen

Hallo
Wij gaan iets vertellen over de buitengym en de schooltuinen

De buitengym
Groep 6 gymt elke maandag buiten het is altijd heel gezellig als we naar de gym lopen, we lopen in maatjes en kletsen veel.
Meester Mark is heel gezellig, maar hij kan ook streng zijn want ja dat is soms nodig.
We gymmen altijd in het Schoterpark. Dat komt niet door Corona, maar omdat het in de gymzaal warmer is dan buiten dus dat doen we alleen in de zomer want in de winter is het te koud en dan gymmen we lekker binnen. We moeten dichten schoenen aan, maar dat is soms heel erg warm.

Schooltuinen
Groep 6A gaat op dinsdag en groep 6B gaat op woensdag. Dat doen we op het eind van de dag. We hebben lieve juffen, dat zijn juf Ada, juf Edith en juf Margriet. Ze zijn echt super aardig we hebben heel veel geleerd. De schooltuinen heet de Schotertuin. We hebben al heel veel gezaaid, geplant en geoogst. Het is altijd snikheet op de schooltuinen in de zomer want het staat vol in de zon en dan heb je ook nog laarzen aan want je mag geen open schoenen aan.

Geschreven door Senne en Willemijn uit groep 6A

Groepen 8

De groepen 8 zijn druk met de voorbereidingen voor hun musical ‘Mindv*kantie!’ We hebben de eer dat we, dankzij betrokken ouders, onze musical mogen opvoeren in Stadsschouwburg Velsen mét publiek. Daar zijn wij ontzettend blij mee, maar dat is ook best spannend.
Benieuwd waar de musical over gaat? Bekijk de trailer.

Daarnaast zijn de leerkrachten van groep 8 druk bezig met het organiseren van een alternatief kamp op school. Helaas kan het kamp in Noordwijk niet doorgaan vanwege alle maatregelen. Maar, het kamp in en rondom de school belooft heel leuk te worden. En heel misschien mogen we zelfs een nachtje blijven slapen!

Schoolfotograaf kleuters

De bestelkaarten van de schoolfotograaf zijn deze week aan de kleuterleerlingen uitgedeeld. U kunt de foto’s zonder verzendkosten bestellen t/m 27 juni 2021. De bestellingen worden dan op school afgeleverd.
Na 27 juni kunnen de foto’s nog wel besteld worden, maar gaan de foto’s naar het huisadres en worden er verzendkosten gerekend.

De Pittige Pepers groep 3&4

De Pittige Pepers van groep 3 en 4 zijn hard bezig. We hebben de eerste tijd na de lockdown in Teams gewerkt, maar nu het weer zo mooi is, is ons klaslokaal verplaatst naar buiten. Zo zijn we toch bij elkaar, op veilige afstand.
In groep 4 zijn we bezig een heel melkwegstelsel te maken. Ieder kind heeft een planeet uitgekozen die zij moesten onderzoeken. Ze hebben elkaar verteld over hun planeet en daarna maken ze zelf een sterrenstelsel in elkaar. De kinderen zijn heel ijverig bezig en vinden het vooral heel lastig om stap voor stap te werken. Ze willen zo graag en zo snel. In het volgende wijzertje zal het eindresultaat komen.
Groep 3 is ook begonnen aan de Pittige Pepers, zij zijn allemaal opdrachten aan het maken in de klas waar ze goed over na moeten denken. Ze moeten goed lezen om de opdrachten tot een goed eind te brengen en ze leren vragen maken door middel van een interview.
Ze hebben een dierentuin ingericht en gaan nu een eiland ontwerpen. Ze worden op een leuke manier uitgedaagd anders te denken en “out of the box” te creëren.

Geometrische dieren

De afgelopen periode heeft groep 7B hard gewerkt aan de geometrische dieren. En wat een prachtig resultaat!
Allereerst zochten de leerlingen een geometrisch dier uit op de iPad. Deze is geprint op A3 en diende als plattegrond om het geometrische dier op te bouwen. Met een snoeischaar of tang werden de ijsstokjes op maat geknipt en aan elkaar vastgelijmd. Toen de constructie stevig en goed opgedroogd was, zijn de lijmresten weggehaald. Als laatste stap zijn de kunstwerken gespoten.

Geometrische Dieren 3
Geometrische Dieren 2
Geometrische Dieren 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Vogelpracht

Dit jaar is de Zonnewijzer weer ingeloot voor het Tuinwandproject van het Teylersmuseum.
Allerlei scholen uit Haarlem en omgeving maken dan een kans om aan de tuinwand te mogen exposeren van het museum. Wij doen mee met alle groepen waarvoor het project is ontwikkeld: de groepen 3 t/m 8. Onze school is echt een geluksvogel voor de bijdrage aan de tentoonstelling: Vogelpracht.
De leerlingen zijn geïnspireerd aan de gang gegaan in tweetallen. Elk duo heeft een houten plankje voorzien van een uitgelicht onderdeel van de vogel: de vleugels of het nest van de vogel of de bek. Uiteraard heeft elk tweetal het op zijn eigen creatieve manier ingevuld. Het gebruikte materiaal varieert van takjes, verf, veertjes, papier etc.
De tentoonstelling zal zijn van 17 juli 2021 t/m 9 januari 2022 in het Teylersmuseum. Wellicht een cultureel tripje waard voor in bijvoorbeeld de zomervakantie.

Vogelpracht 2
Vogelpracht 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

error: Inhoud is beveiligd