Wijzertje 30 juni 2021

23/06/2021 - 02/07/2021 :     Rapport/oudergesprekken Groepen 1 t/m 6

28/06/2021 - 02/07/2021 :     Groep 7 pre-adviesgesprekken

09/07/2021 :     Calamiteitendag

10/07/2021 - 22/08/2021 :     Zomervakantie

23/08/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

06/09/2021 :     MR Vergadering

29/09/2021 :     AC Vergadering (+ ALV)

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Dit is alweer het laatste Wijzertje van schooljaar 2020-2021. Het was een bijzonder jaar, ondanks alle beperkingen, regels, versoepelingen en weer beperkingen kunnen we hopelijk nu de stap na de vakantie maken waarbij we elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten. Wij kijken daar naar uit!

De groepen 8 stonden vorige week in het Haarlems Dagblad. Een mooi artikel over hun inzet voor de eindmusical die dit jaar plaatsvindt in de Stadsschouwburg Velsen. Aankomende maandag is de grote dag, wij hebben er ontzettend veel zin in. En willen alle ouders van de groepen 8 bedanken voor grote betrokkenheid.

Wij zijn blij te kunnen melden dat wij onze drie vacatures hebben ingevuld. Patricia Stam komt op maandag-dinsdag en woensdag naast juf Marlies te staan. Patricia is bekend met de school en heeft afgelopen jaar grotendeel op maandag en dinsdag naast juf Ingrid gestaan. Zij kent daardoor de meeste kinderen die naar groep drie gaan. Annette de Zaaijer wordt de nieuwe IB-er naast Brenda Takens. Zij zal drie dagen aanwezig zijn. Tess Clous wordt onze nieuwe onderwijsassistente, zij heeft een aanstelling van vier dagen. We zijn blij met deze extra onderwijsassistentie.

Afscheid
Lili Schutte is afgelopen twee jaar onze voorzitster van de MR geweest. Aangezien nu ook haar jongste dochter onze school gaat verlaten, draagt zij het stokje over aan Daisy Wijers. We hebben ondertussen afscheid van haar genomen maar willen haar nogmaals namens iedereen bedanken voor haar inzet voor de Zonnewijzer.

Volgende week ontvangt u van ons brief met het jaaroverzicht. Voor nu wensen we u een fijn weekend toe.

Vriendelijke groet,
Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Kennismaken

Annette de Zaaijer
Beste ouders van de leerlingen op de Zonnewijzer,
Graag wil ik mij voorstellen als de nieuwe Interne Begeleider op de school van uw kinderen.
Mijn naam is Annette de Zaaijer en ik woon alweer 20 jaar met veel plezier in Haarlem, samen met mijn man en 2 (puber) kinderen.
De afgelopen 19 jaar heb ik als leerkracht gewerkt in verschillende groepen op diverse scholen, met name in de midden- en bovenbouw. Afgelopen schooljaar heb ik naast het lesgeven meegedraaid op de IB- afdeling van een andere basisschool binnen Spaarnesant.
In het nieuwe schooljaar ga ik, naast Brenda, 3 dagen per week de functie van IB op mij nemen. Ik kijk er erg naar uit en heb veel zin in deze nieuwe uitdaging!
Naast mijn werk vind ik het leuk om met familie & vrienden dingen te ondernemen, zoals fietsen, wandelen, met elkaar koken & (uit)eten (gaan). Daarnaast hou ik van lezen en fotograferen.
Heeft u vragen, dan hoor ik het graag.

Tess Clous
Hi, Ik ben Tess en ik kom na de zomervakantie het team van de Zonnewijzer versterken. Ik kom uit Haarlem en ik ben in mijn vrije tijd veel bezig met theater. Als ik daar niet mee bezig ben doe ik graag leuke dingen zoals klimmen, midgetgolf, suppen of spelletjes. Ook heb ik een konijn genaamd Happy. Hij huppelt veel rond in huis. Ik kan niet wachten om te beginnen op de Zonnewijzer en vind het leuk om aan een nieuw avontuur te beginnen.

Medezeggenschapsraad afscheid en nieuwe leden

We naderen het einde van een apart schooljaar en gaan richting de zomervakantie. Na meer jaren als voorzichter van de MR neemt Lili Schutte afscheid van ons. De leerkrachten van De zonnewijzer willen haar hartelijk bedanken voor haar inzet en bijdrage. Susan ten Dolle gaat volgend schooljaar starten met een nieuwe uitdaging op de Cruquiusschool en zal de MR ook verlaten. Susan, bedankt voor je inzet en enthousiasme! Wij wensen jou veel plezier en succes op je nieuwe school. Namens de MR kunnen wij u ook melden dat er vanaf volgend schooljaar twee nieuwe leden aan de MR worden toegevoegd. Bij de PMR zal Marieke Brouwer volgend schooljaar aansluiten en Tessa Holzenbosch bij de oudergeleding. Wij heten Tessa Holzenbosch en Marieke Brouwer van harte welkom. Tessa Holzenbosch en Marieke Brouwer zullen zichzelf in het eerste Wijzertje van volgend schooljaar aan u voorstellen.

Afscheid binnen de activiteitencommissie en voorbereidingen volgend schooljaar

Helaas vertrekken er eind van dit schooljaar vier van onze bekende vrijwilligers: Leontien, Bianca, Wafea en de voorzitter Esther. Op onze buitenvergadering hebben we drie van de mensen al kunnen bedanken en via deze weg willen we alle vier, nogmaals, bedanken voor hun inzet. Zeker in het afgelopen Corona-schooljaar vroeg het wat rek- en strekwerk van hen, school en ons allemaal. Gelukkig waren we als AC en school goed op elkaar ingespeeld. Hopelijk kunnen we de standaarden hoog houden, die Leontien, Bianca, Wafea en Esther gezet hebben de afgelopen jaren voor de Sinterklaas, de Kerstviering en alle andere activiteiten!

Wij zijn nu hard op zoek naar nieuwe actieve ouders voor de AC. Voor o.a. de Sinterklaasviering, de Kerstviering en de avondvierdaagse kunnen we versterking gebruiken. De meeste ouders in de AC begeleiden 1 activiteit in het jaar, zo houden we de inzet overzichtelijk. U kunt zich ook eenmalig inzetten, wij kunnen alle hulp goed gebruiken en u krijgt zo een grotere betrokkenheid bij de school van uw kind. Via het mailadres aczonnewijzerhaarlem@gmail.com of 0621226461 kunt u zich aanmelden.

Gelukkig hebben we wel al een kandidaat gevonden die zich als voorzitter wil inzetten voor het volgende jaar: Ilja Seunke (dochter 3C), was reeds betrokken bij de AC en hij zal op de ALV in september verkiesbaar zijn. Op deze zelfde ALV zal de kascommissie de financiën van schooljaar 2020-2021 presenteren en zal het bestuur verantwoording afleggen.

Indien u wilt deelnemen aan de ALV, kunt u zich ook aanmelden via het bovengenoemde mailadres of telefoonnummer.

Activiteitencommissie

De coronaversie van de avondvierdaagse, de home-edition!
Helaas, kunnen we dit jaar wederom niet collectief als school meelopen met de avondvierdaagse. Om toch lekker in beweging te komen, is het kunnen alle kinderen mee doen met de Home Edition van de avondvierdaagse. De Koninklijke Wandel Bond Nederland biedt iedereen in Nederland de gelegenheid een eigen Avond4daagse te lopen. Dus niet in hele grote groepen tegelijk, zoals je gewend bent. Maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin. Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 29 maart en 31 juli 2021. Dit jaar is er zelfs de mogelijkheid om mee te doen als Plasticjager, zoals ook op Zappyourplanet wordt opgeroepen.
Vraag je klasgenootjes of die ook meedoen, en regel via www.avondvierdaagse.nl/deelnemers/avond4daagse-home-edition jullie inschrijving.

Voor het schooljaar 2020/2021 was het totale budget voor activiteiten € 12.500,-. Vanwege beperkingen door Corona konden een aantal geplande activiteiten helaas niet of alleen in afgeslankte vorm doorgaan waardoor de totale uitgaven zijn uitgekomen op € 8.582,-. De inkomsten van de AC zijn echter ook achtergebleven. Vanuit de vrijwillige bijdrage is € 9.516,- ontvangen. Wij houden € 934,- over en dat nemen we mee naar volgend jaar waarin we hopelijk ongehinderd door maatregelen kunnen zoeken naar een goede bestemming daarvoor.

Alle ouders dank voor uw bijdrage en een vriendelijke groet van de activiteitencommissie!

 

Het College van Bestuur van Spaarnesant

De Raad van Toezicht heeft Jan Aalberts per 1 juli 2021 benoemd als lid van het College van Bestuur van Spaarnesant. Zie toelichting aan ouders en verzorgers.

Verkeersouders

Ook nemen we afscheid van twee verkeersouders, Ebelien van der Velde en Margriet van Ravenstijn. Zij hebben zich vele jaren ingezet als verkeersouder bij Zonnewijzer 1. Zij hebben er, samen met andere verkeersouders, voor gezorgd dat leerlingen en ouders veilig de Planetenlaan over konden steken. Ebelien had zich ooit opgegeven om dit een half jaar te doen. We zijn nu 7 jaar verder en nu gaat ze echt stoppen. Margriet loopt ook al meer dan 5 jaar mee. Toppers, dus! Ze zijn goed voor samen meer dan 500 sessies klaar-overen.

Helaas zijn er nog meer mensen die moeten stoppen. We zijn dus op zoek naar nieuwe ouders die zich hiervoor op willen geven. Het is dankbaar werk om iedereen veilig over te kunnen laten steken.

Mocht u tijd en zin hebben om ook actief ingezet te worden bij deze belangrijke taak dan kunt u zich altijd opgeven bij gaston.bremer@gmail.com.

Verkeersouders Foto 3
Verkeersouders Foto 2
Verkeersouders Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kampverslag 2021

Maandag: We kwamen aan op kamp en we bespraken de kampregels. Daarna begonnen we met de 1e activiteit. We gingen naar het Schoterbos waar er 3 verschillende spellen waren klaargezet: levend cluedo, levend stratego en kubb.

De 2e activiteit was de vossenjacht met leuke vragen en grappige kostuums. En de juffen en meesters waren verkleed bijvoorbeeld als: bouwvakker, Elsa, boerin, minion en barbie. Na een drukke dag werden we beloond met lekkere friet! Toen het eten op was gingen we richting Zonnewijzer 1 waar 3 super leuke activiteiten op ons stonden te wachten. Lasergamen, verstoppertje door de school en een silent disco.

Op dinsdag waren er weer 3 activiteiten klaargezet: een stormbaan, bamboetorens bouwen en archery attack. Daarna hadden we vrije tijd. We gaan nog barbecueën en hebben nog een bonte avond.

Op de laatste dag gaan we nog Poldersporten in de Kwakel.
Tot nu toe (dinsdagmiddag 15.00 uur) is het super leuk!

Groetjes Kim en Julieke van 8A

IMG_4063
IMG_4035
IMG_4010
IMG_3979
IMG_3976
IMG_3969
c105df6f-7ad0-4ad5-857e-f0ffbfdcfab6
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Materialenlijst

De laatste dagen voor de schoolvakantie zijn weer aangebroken. We gaan weer opruimen en schoonmaken, om alles weer in gereedheid te brengen voor het volgend schooljaar. Om een goede start in het nieuwe schooljaar te kunnen maken, zijn er een aantal materialen die door de ouder(s), verzorger(s) zelf aangeschaft dienen te worden.U kunt op materialenlijst precies terugvinden wat er voor welk leerjaar nodig is!

Bewegingsonderwijs

Pittige Pepers

Ik heet Fiene Terpstra en ik ga nu een stukje vertellen over de pittige pepers en het project waar we nu mee bezig zijn gaat over ons zonnestelsel. Het zonnestelsel bestaat uit acht planeten Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, en Neptunus.

Mercurius is de dichtstbijzijnde planeet vanaf de zon en als het dag is kan het wel 427C worden. Een dag op Venus duurt 116,75 aardse dagen het is wel iets korter maar niet veel korter. Op aarde duurt een jaar 356d 5u 49m 12s. Het is op mars -60C. Op Jupiter duurt een jaar 4332,59 aardse dagen. Om naar Saturnus te vliegen met de raket duurt 531250 dagen=1455 jaren. Om naar Uranus te vliegen met de raket duurt 1133750 dagen=3106 jaren. Neptunus is de laatste planeet uit ons zonnestelsel en een jaar op Neptunus duurt 165 jaar dus op Neptunus kan je 0 of 1 worden en niet ouder. En nu ga ik een stukje vertellen over de opdracht die we moeten doen. We moeten ons zonnestelsel na maken en Pluto zit er ook bij maar dat is een dwergplaneet en de bollen zijn gemaakt van piepschuim. En er is ook een ring en die hoort bij Saturnus.

 

Muzieklab

Juf Suzan en meester Joost hebben de lessen voor de groepen 1 t/m 4 digitaal aangeboden aan de leerlingen. Deze super professionals vanuit Hart wisten de leerlingen muzikaal te boeien door middel van allerlei muzikale oefeningen (body percussie, ritme etc.) en liedjes. Wat hebben de leerlingen enthousiast meegedaan met deze digitale insteek. Fijn dat op deze manier de muzieklessen van Muzieklab door konden gaan. In totaal zijn er 10 lessen aangeboden. De foto is van juf Suzan die bezig is met body percussie.

 

Naar Vogelpracht in het Teylers

Vanaf 17 juli is de tentoonstelling Vogelpracht te zien in het Teylers. De groepen 3 t/m 8 zullen ook in het museum hangen met hun werkstuk. U kunt samen met uw kind naar Vogelpracht. Met de code die in de ‘nieuws uit de groep’ komt, kunnen 1 volwassene en 1 kind (de leerling zelf) een bezoek brengen aan het Teylers. Het boeken met deze code kan op de website van het Teylers.

error: Inhoud is beveiligd