Wijzertje 8 oktober 2021

15/10/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

16/10/2021 - 24/10/2021 :     Herfstvakantie

01/11/2021 :     MR Vergadering

17/11/2021 :     AC Vergadering

24/11/2021 :     Inloopmoment Directie

06/12/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

24/12/2021 :     12:00 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 2

24/12/2021 :     12:10 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 1

25/12/2021 - 09/01/2022 :     Kerstvakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Beste ouder(s)/ .verzorger(s),
deze week is de Kinderboekenweek gestart. Het is mooi om te zien hoe actief en enthousiast de leerlingen met alle opdrachten aan de slag gaan. Het bruist in de school. U heeft afgelopen week een link ontvangen met het verzoek om de tevredenheidsenquête in te vullen. Als u dat nog niet gedaan heeft wilt u dit dan alsnog doen?

Ziektevervanging
Na de zomervakantie tot nu hebben we steeds de afwezigheid van leerkrachten bij ziekte of om andere redenen goed op kunnen vangen. Het is een ingewikkelde puzzel. Het kan voorkomen dat een groep met meer dan twee leerkrachten in één week te maken krijgt. Wij weten dat dit geen ideale situatie is maar we kunnen het dan echt niet anders regelen. De onderwijsassistenten vallen soms ook in, dit betekent dat ondersteuning aan de leerlingen en leerkrachten dan vervalt. Maar gelukkig hebben we( tot nog toe) geen leerlingen naar huis hoeven sturen.

Herfstvakantie.
De weken vliegen om, volgende week vrijdag start al de herfstvakantie. Wij hebben op vrijdag 15 oktober een studiedag, de leerlingen zijn dan vrij. In de ochtend gaan we aan de slag met executieve functies en de middag staat in het teken van creatieve denkvaardigheden.

Wij wensen u namens het hele team alvast een fijne herfstvakantie.

Vriendelijke groet,
Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Kamp groepen 8 sept. 2021

De groepen 8 zijn afgelopen maandag t/m woensdag op kamp geweest naar de Stayokay in Noordwijk. Het was ontzettend leuk, de leerlingen en leerkrachten hebben het enorm naar hun zin gehad. Wij willen alle ouders/verzorgers bedanken voor hun hulp en inzet. Wegens de slechte weervoorspelling voor de woensdag moest er snel geschakeld worden. Binnen een uur was alles geregeld, ouders die de fietsen konden vervoeren en ouders die de leerlingen konden ophalen. Wij zijn ontzettend dankbaar dat dit zo snel geregeld was. De leerlingen en leerkrachten gaan nog lang nagenieten.

Kampverhaal Livia en Lois

Hoi wij zijn Livia en Lois en wij schrijven een verhaaltje over het groep 8 kamp 2021

Maandag
Maandag ochtend begonnen we met het fietsen naar Stayokay Noordwijk, dat was heel gezellig we hebben tijdens het fietsen lekker gezongen. We hebben ook nog even een stop gemaakt waar we onze broodjes hebben gegeten. Daarna hebben we nog even moeten fietsen en toen kwamen we aan bij Stayokay Noordwijk. We hadden we met ze allen nog een leuk spelletje gespeeld. We mochten nog even chillen op onze kamer. En toen gingen we avondeten. Na het avondeten gingen we een film kijken. Er werden steeds kinderen uit de zaal gehaald maar we wisten niet waarom. Toen werden ‘wij’ ineens uit de zaal gehaald. We kregen te horen dat we een spooktocht gingen doen. We waren erg geschrokken door de verkleedden mensen. Daarna gingen we slapen. Nou slapen konden we het niet noemen.

Dinsdag
In de ochtend hebben we lekker ontbeten. Daarna gingen we levend cluedo spelen.
Na het spel gingen we nog even op onze kamer chillen en overlopen. We gingen daarna 3 soorten spellen spelen bij de eerste gingen we van bamboe stokken en elastiekjes een piramide gemaakt. Bij het tweede onderdeel gingen we pijl en boog schieten en bij het derde onderdeel gingen we levend stratego spelen in de duinen. Toen mochten we ons omkleden voor de bonte avond. We gingen in een zaal zitten en anderen kinderen gingen acts doen. We hadden een kleine pauze waar we gingen avondeten.
Na de bonte avond gingen we dansen in de disco, daarna waren we allemaal kapot dus we gingen naar bed.

Woensdag
In de ochtend gingen we eten, daarna werden we opgehaald door ouders van kinderen die ook op kamp waren geweest. Toen was kamp eigenlijk al voorbij we moesten alleen nog bij juf melden daarna gingen we allemaal naar huis, want we waren kapot.
We vonden het heel leuk de disco vonden we het leukste van allemaal.

Met vriendelijke groeten,
Livia en Lois

De vrijwillige ouderbijdrage

Beste ouders,

De activiteitencommissie collecteert in de komende maand de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2021 / 2022. Dit schooljaar hopen we Corona achter ons te laten en alle activiteiten weer uit te voeren. We hebben daarop al een klein voorproefje genomen door de eerste schooldag feestelijk te beginnen maar daar zal het zeker niet bij blijven! Wij hebben er weer zin in dit jaar en kijken uit naar het eerst volgende hoogtepunt: de ontvangst van Sinterklaas. Daarna hopen we jullie allemaal te zien op de borrel tijdens het kerstdiner.

De bijdrage blijft dit jaar € 28 per kind. Wilt u het budget inzien? Dit is onlangs vastgesteld op de ALV en is beschikbaar op de website van de Zonnewijzer.

Op korte termijn ontvangt u van Club Collect een verzoek tot betaling van de ouderbijdrage. Via Club Collect maken wij in samenwerking met de Zonnewijzer eenmalig gebruik van uw persoonsgegevens (naam en emailadres). Als u daar bezwaar tegen heeft kunt u dat op onderstaand emailadres aangeven.

De bijdrage voor 2021/2022 bedraagt € 28,- per kind, wanneer meerdere kinderen van uw gezin op de Zonnewijzer zitten is de bijdrage voor 2 kinderen € 52,- en vervolgens € 22,- per extra kind. De bijdrage is geheel vrijwillig en helpt ons een aantal onvergetelijke dagen voor de kinderen te organiseren. Heeft u vragen over de bijdrage, of wilt u meehelpen met de organisatie dan kunt u met ons in contact komen via aczonnewijzerhaarlem@gmail.com.

 

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek “Worden wat je wil”

Deze week is de Kinderboekenweek van start gegaan. Elk jaar krijgt de school een budget om boeken te kopen. Op beide locaties hebben we een tentoonstelling gemaakt van alle nieuwe boeken. De kinderen gaan met hun groep de boeken bekijken. De leerkrachten kunnen het podium gebruiken om voor te lezen.

Wat dit jaar vooral leuk is, is dat we door de hele school een wedstrijd hebben, namelijk: “The Masked Reader”. Elke dag bekijken de kinderen een filmpje waarin een leerkracht verkleed aan het voorlezen is. De vraag is: “Wie is het?”

De groep met de meest juiste antwoorden, krijgt een boek cadeau. De bovenbouw kunnen het boek: “De chocoladetandarts: en 237 andere waanzinnige beroepen” winnen. De onderbouw gaan voor het boek: “Boutje van de rommelberg”.

We zullen u op de hoogte houden. We wensen u en uw kind vooral veel leesplezier toe.

Trailer

 

The Masked Reader

 

Nieuwe kinderboeken

Hieronder ziet u alle boeken die we dit jaar hebben aangeschaft en de tentoonstellingen op beide locaties.

Nieuwe Kinderboeken 7
Nieuwe Kinderboeken 6
Nieuwe Kinderboeken 5
Nieuwe Kinderboeken 4
Nieuwe Kinderboeken 3
Nieuwe Kinderboeken 2
Nieuwe Kinderboeken 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Informatie CJG en GGD Kennemerland Week van de opvoeding

Online magazine voor ouders – Zorg goed voor jezelf

error: Inhoud is beveiligd