Wijzertje 29 oktober 2021

01/11/2021 :     MR Vergadering

17/11/2021 :     AC Vergadering

24/11/2021 :     Inloopmoment Directie

06/12/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

24/12/2021 :     12:00 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 2

24/12/2021 :     12:10 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 1

25/12/2021 - 09/01/2022 :     Kerstvakantie

24/01/2022 :     MR Vergadering

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Uitslag van The Masked Reader

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We kunnen terugkijken op een fijne vakantie en maken ons nu op voor alle activiteiten die aankomende periode op ons afkomen: Sint-Maarten, Sinterklaas en Kerstmis. Een gezellige tijd, welke we dit jaar (zoals het er nu naar uit ziet) weer kunnen vieren. Dit vooruitzicht doet ons goed.

De ontwikkelingen met betrekking tot Covid-19 blijven wel spannend. Wij merken dat er al veel collega’s of leerlingen verkouden zijn en we hopen iedere keer wederom op een negatieve testuitslag. Het blijft een puzzel om de groepen draaiende te houden. Gelukkig is het afgelopen week weer gelukt.

De vrijdag voor de herfstvakantie hebben wij een zinvolle studiedag gehad. De ochtend stond in het teken van executieve functies, welke werd gegeven door onze collega Kirsty Rakke. Los van het feit dat we hier heel trots op zijn, was het een interessant onderwerp waar we veel van hebben geleerd. De middag stond in het teken van creatieve denkvaardigheden georganiseerd vanuit Anouk Academy.

We willen van de gelegenheid gebruik maken om jullie te bedanken en de AC voor de organisatie van de heerlijke chocolaatjes waar we de hele dag van hebben mogen snoepen. Dit ter ere van de Dag van de Onderwijskracht (5 oktober).

Directiestukje Foto2
Directiestukje Foto1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Dit weekend gaat de wintertijd in. De klok wordt een uur achteruitgezet.

Alle ouders die het tevredenheidsonderzoek hebben ingevuld, hartelijk dank hiervoor. Vandaag is de laatste dag dat deze kan worden ingevuld. Uiteraard zullen we jullie in een later stadium meenemen in het resultaat.

We wensen jullie allemaal een mooi weekend toe.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Afsluiting Kinderboekenweek onderbouw

Als afsluiting van de Kinderboekenweek mochten de kleuters in een ECHTE ambulance kijken! Hun hartslag werd gemeten en de kinderen mochten even voorin zitten. De zwaailichten gingen aan en zelfs de sirenes loeiden ook nog even…. Het was een hele ervaring voor alle kinderen.

Afsluiting KBW OB Foto 2
Afsluiting KBW OB Foto 3
Afsluiting KBW OB Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Uitslag The Masked Reader

Voor de vakantie hebben we de Kinderboekenweek afgerond. In een filmpje zagen de kinderen welke leerkrachten zich hadden verkleed. Polle en Senne uit 7A vertellen: “We gingen met de Kinderboekenweek elke dag een filmpje kijken. In het filmpje gingen juffen en meesters met anderen kleren en een anderen stem een boek voorlezen. Sommige waren heel moeilijk maar anderen minder moeilijk. Ook de kleuters mochten meedoen. Je ging het filmpje kijken en aan het einde van het filmpje ging je met je klas bespreken wie jij dacht wie het was uiteindelijk had iedereen wel een beetje het zelfde antwoord, die werd dan op geschreven door de juf. Na zes filmpjes had je ook zes namen. Je briefje gaf je dan aan de presentatoren. Dat waren juf Cindy en juf Danisha ze deden het heel leuk, want ze gingen met het nationale kinderen voor kinderen lied de Kinderboekenweek open. Ze stonden met boeken in hun handen en gingen dansen.”

Daarna kwam ook de uitslag van de wedstrijd. We hadden niet 1 winnaar, maar zelfs drie groepen hadden alles goed. Hier zijn de winnaars: groep 3A, groep 4B en groep 7A. Goed gedaan en gefeliciteerd met jullie boek.

Ateliers Groepen 4

In de Kinderboekenweek hebben we in de groepen 4 ook de Ateliers laten plaats vinden.
We hebben een Drama les over beroepen gedaan en flink geoefend met de Body percussie op het Kinderboekenweek lied: ’Ik word wat Ik wil!!‘

Ook hebben we ons drie middagen achter elkaar met kleien bezig gehouden. Wat is klei? Hoe kun je het bewerken en hoe voelt het aan? In de het eerste atelier hebben de kinderen met hun ogen dicht de klei gevoelt en er op gevoel een vorm geboetseerd. In het tweede atelier hebben ze een masker van klei geboetseerd, geïnspireerd op maskers uit andere culturen. De derde dag hebben we gekeken wat architecten doen en prachtige en bijzondere gebouwen bekeken. Daarna hebben ze zelf een gebouw geboetseerd die samen een stad van klei vormen!

Foto2 Atelier Groepen 4
Foto1 Atelier Groepen 4
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Hoogtegordels knutselen

In groep 7a hebben wij een leuke stagiaire, juf Sanne. Zij gaf een aardrijkskundeles over hoogtegordels en daarna gingen we in groepjes zelf hoogtegordels knutselen in 3D. Roel en Max: ‘We hebben de hoogtegordels van bergen na geknutseld met karton en verf. In groepjes van vier moesten we karton uitknippen en dat op elkaar lijmen en zo werden het bergen. En met de verf gaf je aan welke hoogtegordel het was. Lichtgroen was de loofboomgordel en donkergroen was de naaldboomgordel en met lichtgroen en grijs ineen was de bergweide en alleen grijs was de rotsgordel en het witte was de eeuwige sneeuw. Sommige kinderen maakten er rivieren, gletsjers of beekjes bij om het zo echt mogelijk te maken. En sommige maakten een brug erbij. We hebben erg ons best gedaan. Er zijn ook boompjes bij gemaakt en dat staat heel erg gezellig.’

Hoogtegordels Knutselen 3
Hoogtegordels Knutselen 2
Hoogtegordels Knutselen 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd