Wijzertje 12 november 2021

17/11/2021 :     AC Vergadering

24/11/2021 :     Inloopmoment Directie

06/12/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

24/12/2021 :     12:00 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 2

24/12/2021 :     12:10 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 1

25/12/2021 - 09/01/2022 :     Kerstvakantie

24/01/2022 :     MR Vergadering

03/02/2022 :     Inloopmoment Directie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Straten vol lopende lichtjes hebben we gisteren gezien in het noordelijke deel van Haarlem. Een mooie avond voor de kinderen. Ondertussen is het Sinterklaasjournaal ook gestart vol avontuur. In school zijn we ook vol in de voorbereiding. Het podium staat al klaar voor de Sint en zijn pieten.

Vanavond horen we landelijk wat de nieuwe maatregelen zijn omtrent Covid-19 en op welke wijze dit van invloed is op het onderwijs. . Afhankelijk daarvan bepalen we hoe we het Sinterklaas- en kerstfeest gaan organiseren. We houden jullie hiervan op de hoogte.

Ook afgelopen week zijn er weer ondersteuningsuren weggevallen door ziekte van meerdere leerkrachten. Gelukkig hebben we het grootste gedeelte kunnen opvangen. Helaas was dat voor vandaag niet haalbaar en is er één groep thuis. We zien dat het aantal gevallen van positieve geteste leerlingen stijgt. We hebben dit deze week zelf ervaren en zien dat op diverse scholen groepen in quarantaine moeten of helemaal gesloten zijn. Uiteraard willen we dit te allen tijde minimaliseren. We doen nogmaals de oproep om kinderen met klachten thuis te houden.

We wensen jullie een mooi en gezond weekend toe.

Vriendelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

De Basisschoolapp

We werken alweer een tijdje met ons communicatiesysteem ‘’De Basisschoolapp’’. Hieronder een overzicht welke items u waar kan vinden en verwachten in de basisschoolapp.

 • Absentie melding
  Wilt u uw kind ziek of absent melden? Het formulier kunt u vinden onder de tegel formulieren. Vervolgens klikt u op de juiste groep en vult u het formulier in.
 • Het wijzertje
  Het wijzertje wordt om de twee weken op vrijdag geplaatst onder de tegel Nieuws.
 • Nieuws uit de groep
  Nieuws uit de groep wordt om de twee weken op vrijdag verzonden en kunt u terugvinden onder de tegel persoonlijke inbox. Daarnaast ontvangt u dit bericht ook per mail.
 • Groepspagina
  Onder de tegel groepen kunt u de groepspagina van uw kind(eren) vinden. Leerkrachten plaatsen hier regelmatig foto’s/informatie op vanuit de groep.
 • Team
  Onder deze tegel kunt u alle werknemers van de Zonnewijzer inclusief mailadres van vinden.


Aanvraag extra vakantie en verlof

Het formulier om extra vakantie en verlof aan te vragen kunt u vinden op de website: www.zonnewijzerhaarlem.nl. U gaat naar het kopje ouders, vervolgens naar aanvraag vakantie en verlof en daar kunt u het aanvraagformulier downloaden. Het ingevulde formulier levert u bij de administratie in. De administratie zal de aanvraag met directie afhandelen en u terugkoppeling geven of het verlof wel of niet verleend wordt.
Wilt u erop letten dat u het aanvraagformulier op tijd inlevert?

Een willekeurige greep uit de prachtige kunstwerken gemaakt door de kinderen:

Werkjes 5
Werkjes 2
Werkjes 1
Werkjes 3
Werkjes 4
Werkjes 6
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Centrum voor Jeugd en Gezin

Hierbij de link naar de nieuwsbrief van CJG

Medezeggenschapsraad

Tijdens de MR vergadering van 1 november is onder andere het jaarverslag, communicatie over ontwikkelingen binnen de school en de Schoolapp besproken. De notulen van iedere MR vergadering zijn te vinden op de website van De Zonnewijzer (onder het kopje ouders -> medezeggenschapsraad)
Op 24 januari om 19:00 uur staat de volgende MR vergadering gepland. In deze vergadering wordt het tevredenheidsonderzoek besproken en Mark Hoedeman geeft informatie over ICT. De MR vergadering is toegankelijk voor iedereen. Als u wilt aansluiten bent u van harte welkom op 24 januari om 19:00 uur op Zonnewijzer 2.

Lampionnen knutselen

Op donderdag 4 november hebben de leerlingen uit de groepen 5 en de groepen 8 samen een lampion geknutseld. Tien leerlingen van de groepen 8 hebben een vijftal lampions ontworpen, de leerlingen van groep 5 hebben zelf gekozen welke lampion zij met hulp van een groep 8 leerling samen wilde maken.
De leerlingen van de groepen 8 hebben de leerlingen uit de groepen 5 ondersteund in het maken van hun lampion. Dit was een zeer leuke en geslaagde middag. De leerlingen waren goed aan het samenwerken en hebben het samen knutselen als zeer leuk ervaren.

Lampion 4
Lampion 3
Lampion 2
Lampion 1
Lampionnen Knutselen Groep 5 En Groep 8
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Archeologisch museum

Dinsdag 26 oktober zijn we met de groepen 6 op bezoek geweest bij het Archeologisch museum. Hier hebben we gezien hoe er opgravingen gedaan worden en wat er allemaal bij komt kijken. De kinderen zelf op onderzoek gegaan. Er werd druk gezocht naar aanwijzingen over wat men vroeger at, maar ook naar scherven en hoe je deze uit de grond krijgt. Ook werd er druk gepuzzeld, gekeken naar verschillende voorwerpen en wat de functie er van was.
De tijd vloog voorbij! Op de foto’s kunt u ook een glimp opvangen van het bezoek.

Archeologisch Museum 15
Archeologisch Museum 14
Archeologisch Museum 13
Archeologisch Museum 11
Archeologisch Museum 12
Archeologisch Museum 10
Archeologisch Museum 09
Archeologisch Museum 08
Archeologisch Museum 07
Archeologisch Museum 06
Archeologisch Museum 05
Archeologisch Museum 04
Archeologisch Museum 03
Archeologisch Museum 02
Archeologisch Museum 01
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

error: Inhoud is beveiligd