Wijzertje 26 november 2021

06/12/2021 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

24/12/2021 :     12:00 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 2

24/12/2021 :     12:10 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 1

25/12/2021 - 09/01/2022 :     Kerstvakantie

24/01/2022 :     MR Vergadering

03/02/2022 :     Inloopmoment Directie

18/02/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

19/02/2022 - 27/02/2022 :     Voorjaarsvakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Covid-19 heeft ons behoorlijk aan het werk gehouden afgelopen week. Er zijn drie groepen in quarantaine gegaan. Een groep is gelukkig weer terug op school. We zien dat de besmettingen oplopen. Het blijft iedere dag spannend. We vragen u daarom ook goed uw mail te lezen en de pushberichten op de schoolapp in de gaten te houden. We willen u nogmaals vragen om uw kind niet met klachten naar school te sturen. Vol spanning wachten we op de persconferentie van vanavond. Uiteraard nemen we jullie mee wanneer dit gevolgen heeft voor het onderwijs.

De school komt steeds meer in de Sinterklaas sfeer. Leuk om te zien hoe iedereen daar met veel plezier mee bezig is. Met spanning wordt uitgekeken naar vrijdag wanneer we het Sinterklaasfeest gaan vieren.

Volgende week gaat Laura Schreuder onze administratrice met zwangerschapsverlof. Wij wensen haar een mooie tijd.
Graag stellen we u in de rubriek ‘even voorstellen’ voor aan Désirée. Désirée zal Laura tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen. Zij zal in het begin te bereiken zijn op info@zonnewijzerhaarlem.nl. Wanneer haar persoonlijke e-mailadres bekend is, zal dit gecommuniceerd worden naar u.

Wij wensen jullie een goed en gezond weekend!

Met vriendelijke groet,
Arlette Schenk- van der Veldt & Erna Heijnis

Even voorstellen

Graag stel ik mijzelf even voor aan jullie. Mijn naam is Désirée van den Kommer en ik kom vanaf 1 december de administratie van de Zonnewijzer ondersteunen. In het verleden ben ik altijd werkzaam geweest in het bedrijfsleven, ik heb diverse administratieve functies gehad zoals directie secretaresse en office-manager, op diverse gebieden heb ik veel administratieve ervaring opgedaan. Deze ervaring ga ik nu met veel plezier bij de Zonnewijzer inzetten.

Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk er naar uit om jullie binnenkort persoonlijk te mogen ontmoeten.

Désirée van den Kommer

Bedankt Activiteiten Commissie!

Nieuwe sint- en kerstboeken

Vorig jaar hebben we gekeken naar onze Sinterklaasboeken. Oude boeken zijn weggedaan, waardoor er niet veel meer overbleef. Dankzij de Activiteiten Commissie hebben we nieuwe boeken kunnen aanschaffen. Er is zelfs nog budget over om leuke, nieuwe kerstboeken aan te kopen. 
Nogmaals bedankt Activiteiten Commissie en alle ouders. 

Huizen bouwen

In groep 7 hebben wij ons verdiept in het bouwen van huizen. Wat doet een architect? Hoe bouw je een huis? Welke installaties zijn nodig? Onze stagiaire, juf Sanne, had een leuke en leerzame creatieve opdracht bedacht: Een huisje bouwen van ijsstokjes. Mees en Maita vertellen: ‘De afgelopen twee weken zijn we bezig geweest met het bouwen van een huisje van ijslollystokjes.
Voor een project van naut (natuur en techniek). Je moest goed naar elkaar luisteren en taken verdelen, anders werd het een chaos. En dat wil je niet, want dan heb je 4 verschillende delen van iets en dan ben je tijd verloren. En dat wil je ook niet. Het was echt heel erg leuk en we hadden ook heel veel ijslollystokjes. We gingen dit maken om zelf te ontdekken hoe je een huis op een goede manier in elkaar kan zetten.’

Huizen Bouwen Foto 2
Huizen Bouwen Foto 3
Huizen Bouwen Foto 4
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Textaid

Om de leerlingen met dyslexie in de groepen 5 tot en met 8 nog beter te kunnen ondersteunen heeft er afgelopen maand een pilot plaatsgevonden met speciale dyslexiesoftware. Met het programma Textaid is ontzettend veel mogelijk, tijdens de pilot hebben een aantal leerlingen voornamelijk geoefend met de voorleesfunctie van het Staal Bronnenboek. De pilot is succesvol verlopen en we hebben besloten om over te gaan tot aanschaf van de software. De komende weken staan in het teken van de verdere implementatie en we hopen de leerlingen die het nodig hebben na de Kerstvakantie allemaal hiermee te kunnen laten werken.

Sint 2021

Activiteitencommissie roept ouders en verzorgers van kinderen met allergieën, op om de Sint te helpen!

Ook dit jaar zal Sinterklaas de kinderen onze school bezoeken. Wij, de ouders uit de activiteitencommissie, helpen Sinterklaas bij dit bezoek. Zo kopen wij voor Sinterklaas en de Pieten de voorverpakte kruidnoten, speculaaspoppen en schoencadeautjes. Dan hoeven Sint en de Pieten dat, in deze drukke Coronatijd, niet allemaal zelf te doen!
Helaas lukt het niet om speciale kruidnoten of ander strooigoed te regelen voor de kinderen met allergieën. Dus daarom vragen wij de ouders en verzorgers van kinderen met allergieën om passend alternatief strooigoed bij de juffen en meesters in te leveren. Doe dit ten minste een week van tevoren en bij voorkeur voorverpakt, met de naam er op. Dan zullen de juffen en meesters dit speciale strooigoed aan de Sint en Pieten geven, die dit kunnen uitdelen aan de betreffende kinderen. Zo kan hopelijk iedereen op gepaste wijze snoepen op het feest. De schoencadeautjes zijn natuurlijk wel voor alle kinderen (die hun schoen in de klas mogen zetten) geregeld!

error: Inhoud is beveiligd