Wijzertje 10 december 2021

24/12/2021 :     12:00 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 2

24/12/2021 :     12:10 Start Kerstvakantie Zonnewijzer 1

25/12/2021 - 09/01/2022 :     Kerstvakantie

24/01/2022 :     MR Vergadering

03/02/2022 :     Inloopmoment Directie

18/02/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

19/02/2022 - 27/02/2022 :     Voorjaarsvakantie

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Afgelopen week hebben we voor de enorme uitdaging gestaan om het onderwijs zoveel mogelijk door te kunnen laten gaan, online of fysiek. Er waren 9 leerkrachten ziek thuis. We merkten dat de grenzen van onze mogelijkheden bijna bereikt waren. We hebben voor 1 groep over moeten schakelen op een transferdag vandaag, verder is het de hele week gelukt en daar zijn we trots op.

Dit betekende dat er groepen zijn die iedere dag een andere leerkracht hebben gehad. Dit is niet wenselijk voor de leerlingen, maar in deze situatie de beste oplossing. We willen, ook via deze weg, grote waardering uitspreken naar onze collega’s en hun flexibiliteit en inzet hierin. Alle kinderen en leerkrachten die ziek thuis zijn wensen we nogmaals beterschap en we hopen op een spoedig herstel.

Het RIVM heeft het protocol met betrekking tot milde verkoudheidsklachten gewijzigd. Het nieuwe protocol vindt u hier. Hier leest u uitgebreide informatie over de zelftest. Vanuit de Rijksoverheid zullen wij ook testen voor de leerlingen ontvangen. Zodra deze binnen zijn, zullen wij u op de hoogte brengen. Op dit moment is de zending landelijk uitgezonden, maar nog niet op de Zonnewijzer ontvangen.

Naast deze uitdagingen kregen we het bericht dat twee collega’s hebben besloten het openbaar basisonderwijs te verlaten. Per februari zullen Marieke Brouwer en Iris Buskermolen een nieuwe uitdaging aangaan. Iris gaat aan de slag op een particuliere school en Marieke bij een onderwijsadviesbureau. We wensen ze allebei succes en een mooie nieuwe ontwikkeling toe.

Achter de schermen is de zoektocht naar nieuwe collega’s die ons team komen versterken al begonnen. Mocht u iemand kennen uit het onderwijs die op zoek is naar een nieuwe uitdaging, we gaan graag in gesprek. De vacatures zullen na het weekend online staat op de Spaarnesant website. Los daarvan kan er ten alle tijden contact opgenomen worden met directie voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan via de mail: arlette.vander.veldt@zonnewijzerhaarlem.nl.

Om jullie mee te nemen in het proces van het tevredenheidsonderzoek. We zijn met de resultaten aan de slag gegaan en hebben deze met elkaar de afgelopen studiedag geanalyseerd. Uiteraard nemen we jullie mee in dit resultaat. Dit zal in een later stadium gebeuren. We hebben van verschillende ouders teruggekregen dat de vraagstelling van het onderzoek suggestief werd gevonden. Ook dit nemen we mee. Het onderzoek wordt voor de scholen van Spaarnesant ingekocht en we zullen onderzoeken of en hoe we deze voor een volgende keer kunnen verbeteren. Nogmaals bedankt voor de terugkoppeling.

Daarbij rest ons nog 1 ding, met regelmaat is er een inloopochtend voor directie. Mochten er vragen zijn of tips voor een nog betere ontwikkeling van de school, schroom dan niet om langs te komen. De koffie/ thee staat voor u klaar.

We willen de Activiteiten Commissie bedanken voor het versieren van de school. Het ziet er weer gezellig uit! We wensen jullie allemaal een fijn weekend.

Met vriendelijke groet,
Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

 

Sinterklaasfeest

Wat gezellig dat de Sint en de Pieten op vrijdag 3 december op de Zonnewijzer zijn geweest.
Deze keer kwamen ze niet bij ons op bezoek, maar zijn de kinderen bij hen op bezoek geweest. Op het podium zaten ze te wachten op de kinderen. Wat een feestje was dat. De kinderen traden op met hun dansjes, versjes en liedjes. Allemaal blijde gezichten. We kijken terug op een geslaagde dag.

Kerst

Op dit moment komt de Kerst langzamerhand de school in. Bomen in de klas, lichtjes overal een leuke en gezellige kerstsfeer.

Op vrijdag 17 december, mag iedereen die het leuk vindt met zijn kersttrui naar school.

Helaas is het organiseren van een kerstdiner, door Corona maatregelen, niet te organiseren. Daarom wordt er dit jaar een kerstontbijt georganiseerd. De kinderen gaan daarom in de klas een papieren tas versieren. De tasjes worden verzorgd door de AC. Op donderdag 23 december nemen de kinderen het tasje mee naar school, met daarin een lekker kerstontbijtje. Denk daaraan bij wat drinken, een eitje, wat fruit, een broodje en een iets luxer broodje (croissantje, klein stolletje enz.)

 

Sinterklaas Kleuters

Op vrijdag 3 december was Sinterklaas op school. Sinterklaas zat samen met twee van zijn pieten op het podium en de kleuterklassen (en groep 3 en 4) mochten, per groep, bij hem op bezoek. De klassen hadden allemaal iets voorbereid voor de Sint. Het was leuk, maar ook spannend om dit aan de Sint te laten zien. Na het optreden was er nog genoeg tijd om lekker te kletsen en moppen te vertellen met de Sint en de pieten.

Sinterklaas Groep 8B

Prachtige surprises, goede gedichten en leuke cadeautjes waren aan de orde van de dag in groep 8B. Het Sintfeest is goed gevierd d.m.v. het Ik houd van Sinterklaas-spel. In groepjes werd er gestreden om pepernoten; moeilijke woorden spellen, Pictionary, liedjes raden en vragen beantwoorden. Het ging er serieus aan toe!
De klas heeft de nieuwste versie van het Guinness Book of Records, het spel Keer op keer en een middag Silent disco gekregen van die lieve oude man.

Groep 8b Sinterklaas 3
Groep 8b Sinterklaas 1
Groep 8b Sinterklaaas 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sinterklaas Groep 4A

Groep 4A ging begin vorige week in quarantaine, maar gelukkig waren de meeste kinderen weer op school om het Sinterklaasfeest mee te vieren. We zijn de dag begonnen met een rekenspel in de gymzaal, een sinterklaasraadselboekje en hebben speculaaspoppen versiert. Toen we op bezoek gingen bij Sinterklaas konden de kinderen thuis met een live verbinding via Teams mee kijken en dansen. We hebben van de Sint een grote zak cadeautjes gekregen en daar zat voor iedereen wat in, ook voor de kinderen thuis! In de middag hebben we heerlijk gespeeld, spelletjes gedaan en geknutseld.

Picture1
Picture3
Picture2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Sinterklaas Groep 4B

We zijn vrijdag gezellig per groep bij Sinterklaas op bezoek geweest!

De Sint zat heerlijk op zijn stoel op het podium en die gekke Pieten zaten naast hem. We hebben heerlijk kunnen kletsen met hen en wonder boven wonder was groep 4B zelfs helemaal compleet en kon iedereen de Sint in levenden lijve ontmoeten! We hebben geprobeerd om de Sint te laten vertellen hoe oud hij nu is, maar hij is al zo oud dat hij het zelf helemaal niet meer weet. Hij wist ook al niet meer van wie hij zijn staf nu had gekregen en wanneer. De Pieten waren uiteraard steeds grapjes aan het maken.
We hebben genoten en als klap op de vuurpijl kregen we ook nog een zak met presentjes mee.

Dank u Sinterklaasje

Super Sint viering

In groep 7A hebben we het heel gezellig gehad op 3 december. Drie kinderen moesten helaas vanuit huis via Teams meedoen, maar dat ging heel goed. Met een beetje heen en weer rijden, waren alle surprise op tijd op de juiste plek. Miloua en Juliet vertellen over onze Sinterklaasviering: “We hebben Sinterklaas gevierd. Met hele mooie surprises en leuke gedichten. Sinterklaas was dit jaar niet in de klas. Maar we hebben via teams het online gevierd. Er waren ook kinderen thuis. Die hebben eerder hun surprises ontvangen. Maar we hebben met hun ook hun surprise uit gepakt via teams. Na de surprises hebben we ook nog andere leuke dingen gedaan. Bij het fruit eten hebben we een pakje sap en een speculaaspop gekregen.
Daar na hebben we geraden wie jouw had getrokken. En we hebben Sinterklaas liedjes gezongen.
Het was een super leuke dag👍😃!!!!!!!!”

error: Inhoud is beveiligd