Wijzertje 21 januari 2022

24/01/2022 :     MR Vergadering

03/02/2022 :     Inloopmoment Directie

18/02/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

19/02/2022 - 27/02/2022 :     Voorjaarsvakantie

16/03/2022 :     AC Vergadering

21/03/2022 :     MR Vergadering

23/03/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

28/03/2022 :     Inloopmoment Directie

18/04/2022 :     Pasen

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Machteld en Reva

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We zijn het nieuwe jaar goed gestart. Ondanks het feit dat bij de start 3 collega’s ziek waren hebben alle lessen gewoon plaatsgevonden. Ook zijn we er trots op dat we de twee fulltime vacatures voor groep 5 en 8 hebben kunnen invullen. Voor de groep 8 hebben we de eerste weken een ingewikkeld plaatje. Vanaf 11 maart heeft ook deze groep weer twee vaste leerkrachten. We zijn blij dat het gelukt is om toch tot die tijd iedere dag een leerkracht voor de groep te kunnen plaatsen. Onze nieuwe collega’s Cindy en Marjolein stellen zich later in dit Wijzertje voor. Ook via deze weg heten we ze van harte welkom en wensen we ze een fijne tijd bij ons.

Wij nemen volgende week afscheid van Marieke Brouwer en Iris Buskermolen. Wij wensen ze allebei het allerbeste en veel werkplezier op hun nieuwe plek.

Deze week zijn twee groepen in quarantaine gegaan. We zien de besmettingen oplopen en volgen bij de bewegingen die we maken het advies van de GGD. We wensen alle kinderen en leerkrachten die ziek thuis zitten veel beterschap.

Op de bijgevoegde foto’s ziet u twee geboortekaartjes. Allereerst Reva, dochter van juf Machteld. Zij is geboren op 25 november. Het gaat goed met moeder en dochter, zoals de stralende foto laat zien. Juf Laura is ook bevallen van haar dochter Victoria. Ook met hen gaat het goed en ze genieten volop van de komst van de kleine meid.

We wensen veel leesplezier en alvast een fijn weekend.

Hartelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Geboortekaartje2a
Geboortekaartje 1a Directiestuk
20220120 162805
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

De brieven uit Canada

Wij zijn twee leerlingen uit groep 8a (Daan H en Mare) en wij hebben met Engels samen met juf Sanne brieven naar leerlingen uit Grade 3 (groep 5) naar Canada gestuurd. We hebben in de brief geschreven hoe we heten hoe oud we waren met een foto van onszelf en nog veel meer. We hebben ook een brief terug gekregen met informatie van hun. We gaan ook weer een brief terug schrijven naar Canada. Met antwoord op de vragen die zij hebben gesteld in de brief van de leerlingen uit Canada.

Canada 8a 1
Canada 8a 2
8a Canada
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Voorstellen

GOED nieuws, de 2,0 fte vacature ruimte is opgevuld. We willen twee nieuwe collega’s aan jullie voorstellen dat is Marjolein van Ee. Marjolein gaat 4 dagen in groep 5 werken. Daarnaast komt ook Cindy Prins- Baretta ons team versterken. Zij gaat 3 dagen in groep 8 werken en zal ook gedragsspecialist worden bij ons op school. De overige vacatureruimte in beide groepen zal per 14 maart opgevuld worden door een bekende binnen de school, namelijk meester Nico. Nico vervangt op dit moment juf Machteld die met zwangerschapsverlof is.

Juf Marjolein:
Mijn naam is Marjolein van Ee. Ik ben 35 jaar en woon in Haarlem.
Tot januari 2021 heb ik in het onderwijs in Haarlem en directe omgeving gewerkt. In het afgelopen jaar heb ik als sociotherapeut bij De Heeren van Zorg mogen werken met leeftijdsgenoten met een diagnose binnen het autismespectrum. In het afgelopen jaar heb ik veel mogen leren, maar merkte ik ook steeds meer dat ik het onderwijs miste.

Naast werken zijn er verschillende andere dingen die mij in het dagelijks leven bezighouden. Ik vind het erg leuk om in de keuken bezig te zijn. Lekkere recepten koken voor vrienden. Bakken van lekkere koekjes en taarten of zelf chocoladetruffels maken.
Als ik even niet in de keuken sta kijk ik graag naar films. Liefst komedie films en af en toe een geschiedenisfilm. Boeken lezen vind ik ook heerlijk. Lekker weggedoken in een stoel met een kop thee wegdromen in de wonderenwereld van een goed boek. Liefst lees ik romans of autobiografie boeken. Ik ben ook een aantal jaar binnen de Doopsgezinde Gemeente Haarlem actief geweest als vrijwilligster binnen onder andere het jeugdwerk (kinderen van 0 tot 18 jaar), organiseren van taallessen voor Syrische vluchtelingen en het organiseren van het zomerprogramma. Nu ben ik hier vooral op de achtergrond aanwezig en neem ik deel aan activiteiten op het moment dat de kerk open is (vooral vanwege de Corona zijn er niet zo veel activiteiten op dit moment). Muziek maken en luisteren is ook één van mijn hobby’s. Jarenlang heb ik klarinetles gehad en klarinet gespeeld in een wereldmuziekgroep genaamd Sholem. Samen met enkele muziekvrienden zijn we begonnen als klezmer (Joodse volksmuziek) muziekgroep. Steeds vaker maakten wij uitstapjes naar Balkan muziek, Russische muziek en klassieke muziek. Wij hebben ook regelmatig optredens gedaan, bijvoorbeeld in de Philharmonie en bij het Haarlemmerhoutfestival.

Mochten jullie nog vragen hebben, loop gerust naar mij toe. Ik ben altijd in voor een praatje en ook zeker nieuwsgierig om jullie te leren kennen.


Cindy Prins- Baretta:

Hallo allemaal,

Hierbij wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Cindy Prins en na de voorjaarsvakantie kom ik op de Zonnewijzer werken. Ik ben opgegroeid in Haarlem, maar woon nu met mijn man en 2 kinderen in Hillegom.
Ik zal op maandag, dinsdag en woensdag groep 8 gaan doen en vervul daarnaast ook de taak van gedragsspecialist. Ik heb 15 jaar gewerkt op de Beatrixschool, waar ik alle leerjaren gedraaid heb en ook al lange tijd gedragsspecialist was. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en ik denk dat ik die op de Zonnewijzer gevonden heb.

Ik kijk ernaar uit om jullie allemaal te leren kennen en heb er zin in om te beginnen.

Hartelijke groeten,
Cindy

Centrum voor Jeugd en Gezin

Hierbij de link naar de nieuwsbrief van CJG

error: Inhoud is beveiligd