Wijzertje 5 februari 2022

18/02/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

19/02/2022 - 27/02/2022 :     Voorjaarsvakantie

16/03/2022 :     AC Vergadering

21/03/2022 :     MR Vergadering

23/03/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

28/03/2022 :     Inloopmoment Directie

18/04/2022 :     Pasen

23/04/2022 - 08/05/2022 :     Meivakantie

27/04/2022 :     Koningsdag

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

We kijken terug op heftige weken. Er zijn veel besmettingen in het team en bij leerlingen.
Ondanks dat de leerlingen niet meer in quarantaine hoeven (tenzij er sprake is van een Coronabesmetting), is het in verband met zieke leerkrachten soms onmogelijk om alle leerlingen van onderwijs te voorzien. De betrokkenheid van de leerkrachten is groot en er wordt geprobeerd, daar waar het mogelijk is, toch online les te geven. We zijn ze daar zeer erkentelijk voor.

Met alle nieuwe versoepelingen kan het toch voorkomen dat er in de groep van uw zoon of dochter wordt overgeschakeld naar het online lesgeven. Als blijkt dat meer dan 40% van de leerlingen uit de groep besmet is dan gaan wij na overleg met de GGD over op online lessen voor de hele groep.
De leerlingen die geen klachten hebben hoeven dan niet thuis in quarantaine.

We vragen de groepen 6 tot en met 8 om een mondkapje mee te nemen en de zelftesten zoveel mogelijk te gebruiken.

Vertraging in afname van Cito en leestoetsen
Vanwege de afwezigheid van veel leerlingen, leerkrachten en ondersteuners loopt de planning van de afname van de Cito’s en de leestoetsen uit.

Vrijdag 18 februari.
Ter herinnering: op 18 februari zijn de leerlingen vrij.

Wij wensen jullie veel leesplezier en alvast een fijn weekend!

Hartelijke groet,

Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Stichting Overblijf OBS de Zonnewijzer

Na 20 jaar een stichting Overblijf OBS de Zonnewijzer te hebben gehad voor de Tussenschoolse opvang, houdt de stichting per 1 januari 2022 op te bestaan.
De TSO zal voortaan verder gaan onder TSO-OBS de Zonnewijzer. De ING overblijfrekening zal binnenkort opgeheven worden. M.i.v. de 2e termijn TSO ontvangt u binnenkort via Wis Collect een nieuwe rekening van uw kind(eren) ter betaling via Ideal.
Het bankrekeningnummer hiervoor wordt: NL95 RABO 0372529658.

Kennen jullie schoolspot al?

Schoolspot is dé ICT-webwinkel voor medewerkers en ouders van kinderen in het (speciaal) basisonderwijs. Met veel korting (tot wel 90%!) kun je via schoolspot officiële software, clouddiensten, hardware en andere ICT-gerelateerde producten bestellen. Zo betalen ouders bijvoorbeeld maar € 27,00 voor Office 2019 en de upgrade naar Windows 10 is voor ouders zelfs helemaal gratis. Ook bieden we MacBooks, Chromebooks, iPads en andere tablets en zelfs smartphones aan met korting. Hoe dat kan? APS IT-diensten (het moederbedrijf van schoolspot) sluit overeenkomsten met leveranciers. Daarnaast sluit de basisschool van jouw kind vaak al schoolovereenkomsten inclusief het recht voor thuisgebruik af met verschillende leveranciers. Hierdoor kun je als ouder (maar ook als leerkracht) profiteren van onderwijskorting in onze webwinkel. Een schoolspot-account aanmaken is geheel gratis. Echter checkt schoolspot na aanmelding of je kind inderdaad een leerling is van de opgegeven basisschool. Klik hier voor meer informatie of ga naar de website om een account aan te maken

Drukke weken in groep 4A

In groep 4A waren het drukke weken met alle CITO toetsen die afgenomen moesten worden. De kinderen hebben hard gewerkt, maar er was gelukkig ook tijd genoeg om even te spelen of een fijne creatieve opdracht te maken.

Met Beeldende vorming zijn we begonnen aan een portret naar het voorbeeld van Giuseppe Acrimboldo, de groente/fruitman. We hebben eerst het portret goed bekeken en besproken en zijn daarna zelf aan de slag gegaan. We hebben eerst uit allemaal folders groente en fruit geknipt en daarna op een groot vel een portret gemodelleerd. Volgende week gaan we weer verder en gaan we alles opplakken.

Na een CITO afname is het fijn om even lekker vrij te spelen. Er wordt veel gebouwd, spelletjes gedaan, gelezen, geknutseld of getekend. Vooral de Kapla en Lego blijven onverminderd populair!!

4A
4A Een Stoel Van Kapla
4A 2
4A Fruit Groenteman
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Jong 023

Zonnewijzer Creatief

error: Inhoud is beveiligd