Wijzertje 11 maart 2022

16/03/2022 :     AC Vergadering

21/03/2022 :     MR Vergadering

23/03/2022 :     Studiedag (De leerlingen zijn vrij)

28/03/2022 :     Inloopmoment Directie

18/04/2022 :     Pasen

23/04/2022 - 08/05/2022 :     Meivakantie

27/04/2022 :     Koningsdag

16/05/2022 :     MR Vergadering

26/05/2022 - 27/05/2022 :     Hemelvaart

06/06/2022 :     Pinksteren

*  Voor het gehele jaaroverzicht zie de kalender.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Het is verschrikkelijk wat er op dit moment gaande is in Oekraïne. Het gesprek van de dag, ook bij ons op school. Het leeft, zeker bij de oudere leerlingen. De leerkrachten kijken iedere dag wat hierin nodig is per groep en per individuele leerling.

De methode van begrijpend lezen (Nieuwsbegrip) heeft volop aandacht geschonken aan dit onderwerp. De lessen van Humanistische Vorming in de groepen 7 en 8 stonden deze week uiteraard ook in het teken van dit verdrietige onderwerp. In de groepen 5 en 7 was er vanuit de leerlingen behoefte om in actie te komen. Zij organiseren een lege flessenactie om geld op te halen. Mocht vanuit jullie behoefte zijn aan informatie hoe dit je dit onderwerp thuis kan bespreken, dan zijn er in bijgevoegde link tips terug te lezen.

De maatregelen zijn versoepeld voor Corona en dit zorgt voor een hoger besmettingsaantal. Dit is ook merkbaar in het team. Op dit moment zijn er 4 collega’s besmet. Waar we verleden week weer eens volgens ons rooster konden werken is deze week de ondersteuning en de nodige ambulante tijd weggevallen. Dit betekent dat de tijd die wij inzetten voor de ontwikkeling van de school verloren gaat.

Hieronder brengen we dit voor jullie in kaart:

  • Maandag: Marthe voor de groep van Nanna, waardoor Danisha voor de klas gaat. Hierdoor valt er 1 dag ondersteuning weg van de leerlingen,
  • Dinsdag en woensdag: Monique voor groep van Linda. Hierdoor vervallen er twee dagen ambulante tijd voor schoolontwikkeling.
  • Aanvullend dinsdag: Nicky voor groep van Nanna. Hierdoor valt er een dag weg voor schoolontwikkeling.
  • Aanvullend woensdag: Cindy voor groep van Nanna. Hierdoor valt er een dag weg voor de ondersteuning van de leerlingen.
  • Vrijdag: Eva voor groep van Marthe. Hierdoor valt er 1 dag weg voor ondersteuning voor het management.

We zijn blij dat we geen klassen naar huis hebben hoeven sturen deze week. Laten we dit doorzetten naar volgende week. We wensen jullie allemaal een fijn weekend.

Directie Obs de Zonnewijzer
Erna Heijnis & Arlette Schenk- van der Veldt

Directie Stuk Foto 2
Directie Stuk Foto 3
Directie Stuk Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Muziekles in groep 5

Eindelijk kan het weer, gastlessen in de klas! In de groepen 5 zijn we meteen enthousiast gestart na de vakantie. De docenten van Muzieklab geven de komende weken 5 instrumentlessen waarin de leerlingen soms voor het eerst kennis maken met het geluid van de gitaar, de klarinet of het keyboard. Dat was even wennen en lachen, maar we kunnen nu al de Zonnewijzer blues spelen! We kijken erg uit naar de komende lessen!

Muziekles In Groep 5 Foto 3
Muziekles In Groep 5 Foto 2
Muziekles In Groep 5 Foto 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Muzieklab

De lessen vanuit Hart zijn los gegaan. De leerlingen van de groepen 5 zijn gestart met het leren kennen van muziekinstrumenten. Ook de groepen 7 en 8 zijn deze maand muzikaal gestart met muziekdocente Maartje. In de maand april gaan de groepen 1 en 2 met meester Joost muziek maken. De groepen 3 en 4 zullen ook een reeks doen met een andere professional van Hart. Wat een betoverende toekomstmuziek!

Jong 23

Opgroeien met liefde

Op 22 Maart 2022 organiseert het team Gezonde School van GGD Kennemerland, in samenwerking met de experts van Centrum voor Seksuele Gezondheid & Jeugdgezondheidszorg, een online ouderavond voor ouders of opvoeders met kinderen op het basisonderwijs.
Zie brochure van de GGD.

Groep 8A Brieven voor Canada

Groep 8A heeft een uitwisseling met een Canadese school. Onze handgeschreven Engelse brieven zijn verstuurd naar Canada. We verwachten binnen een aantal weken reactie te ontvangen.

We hebben een spel toegevoegd aan de brieven. We leren de kinderen in Canada Nederlandse woorden. Iedereen heeft één woord in de brief geleerd en aan de brief een bijbehorend plaatje toegevoegd. Ook hebben we aan elke brief een woord toegevoegd, maar dat is het woord uit een andere brief. De kinderen in Canada moeten de juiste plaatjes met de juiste woorden matchen. ‘Wij vinden dit super leuk om te doen en hebben er een Canadese vriend bij. We vinden het leuk om brieven in het Engels naar Canada te sturen’.

 

Groep 5 – giro 555

De oorlog in de Oekraïne houdt de leerlingen in de groepen 5 erg bezig. Hieruit ontstond de vraag of zij een actie mochten bedenken om het goede doel te steunen.

In gesprek met de leerlingen hebben we er samen voor gekozen om afgelopen week een statiegeld inzamelactie te organiseren. Dit is een groot succes! Met de hulp van leerlingen en ouders hebben we namens de groepen 5 tot nu toe al ruim 211 euro kunnen doneren op GIRO555. Iedereen heel erg bedankt!!!

Groep 5 Giro555 Foto 2
Groep 5 Giro555 Foto 1
555
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Breukenspel in groep 6B

De leerlingen van groep 6B hebben bij een rekenles over breuken lekker buiten kunnen rekenen. Het doel van de les was het plaatsen van een breuk op de getallenlijn en uiteraard lekker veel bewegen. Een leuke bijkomstigheid was dat de zon ook nog eens lekker scheen. Wat een geluk! De kinderen moesten in hun eigen hoek een kaartje pakken waar een breuk of een ingekleurde breukencirkel op stond. Vervolgens moesten ze naar het midden van het spelen lopen/rennen en moesten ze hun kaartje op de juiste plek op de getallenlijn zetten. De kinderen moesten hierbij ook samenwerken in twee- of drietallen. De kinderen hebben veel bewogen en uiteraard hadden ze ook veel plezier.

Breukenspel Groep 6B Foto2
Breukenspel Groep 6B Foto1
Breukenspel Groep 6B Foto5
Breukenspel Groep 6B Foto4
Breukenspel Groep 6B Foto3
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Groep 8B Escher vlakvulling

In groep 8 halen we kunst de rekenlessen binnen. Wiskunde is veel terug te zien in kunst. Escher is een van de kunstenaars die we tijdens deze lessen bespreken. We hebben dan ook een Escher-achtig kunstwerk gemaakt tijdens de rekenles.

Poppenkastspel in groep 1 en 2

De leerlingen van de groepen 1 en 2 hebben tijdens het heerlijke thema van het restaurant kunnen lachen en genieten van een poppenkastvoorstelling. Juf Suzanne hield alle Kanjerdieren hoog achter de kast, terwijl juf Monique V. als zingende Hans Kok door zijn pizzeria liep.

Hoe gedraag je je eigenlijk in een restaurant? De leerlingen hielpen Hans Kok onmiddellijk wanneer een Kanjerdier zich anders gedroeg dan een witte tijger. Uiteindelijk heeft Hans Kok de carrière switch in zijn eigen restaurant gemaakt. Mamma Mia een zingende kok achter het fornuis!

 

error: Inhoud is beveiligd